Artan enerji faturalarınızdan %25 tasarruf edin


23. Eylül 2022 in Know-how

Yükselen enerji faturasını durdurmak için ofiste daha az enerji kullanmak istiyorsunuz, ama nereden başlayacaksınız? Bir ofiste enerji yönetimi aylık enerji maliyetinizde nasıl büyük bir fark yaratabilir? Binanızın ısıtma ve soğutmasının akıllı kontrolü iyi bir başlangıçtır… Bu blogda, kendi örneğimizi kullanarak ofisinizin enerji faturasında nasıl %25 tasarruf edebileceğinize bir göz atacağız.

Problem

Isıtma ve soğutmanın iki büyük dış mekan klima ünitesi (her biri bir kata hizmet veren) tarafından sağlandığı bir ofis binasına taşındık. Ancak, klimanın bölgelendirilmesi, kurulumdan bu yana birçok kez değiştirilen bir ofis düzenine göre yapılmıştı. Bu, bir açık plan alanı için duvara monte edilmiş birkaç termostat olduğu anlamına geliyordu; hepsi de personelin manuel müdahalesine açıktı… Yani bazıları kapatılırken, diğerleri telafi etmek için daha fazla çalışıyor olabilirdi – ya da tam tersi.

Böyle bir sistem kullanıldığında, soğuma ve ısınma dönemleri sorunu da ortaya çıkmaktadır. Mevsimler değiştikçe bu daha da büyük bir değişken haline gelir – örneğin insanlar sabahları geldiğinde her zaman doğru sıcaklığa sahip olmak için bir termostat üzerindeki geleneksel program ayarını güvenilmez hale getirir.

geleneksel termostat

İnsanlar olarak görsel geri bildirimleri severiz. Özellikle de düğmelere basmak söz konusu olduğunda; bu bizim onaylanma ihtiyacımızı tatmin eder. Dolayısıyla, sıcaklık göstergesi olan bir termostat söz konusu olduğunda, genellikle daha hızlı ısınmasını istediğimizde sıcaklığı artırırız – ancak termostatlar bu şekilde çalışmaz…

Sonuçta termostat o noktadan sonra ısınmaya başlar ve bu da kaçınılmaz olarak ofisteki başka birinin daha fazla düğmeye basması, hatta belki de aynı açık plan ofis alanındaki diğer termostatlardan birine basması ve ‘daha hızlı’ soğutmak için ayarlanan sıcaklığı büyük ölçüde düşürmesi anlamına gelir… Bunun yarattığı sorunu açıkça görebilirsiniz. Enerji israfına yol açıyor ve bu da enerji faturalarımızı artırıyor. Klima ünitelerine yük bindiriyor. Konforlu bir ofis ortamı sağlama çabalarını olumsuz etkiliyor. Peki, bunu çözmek için ne yaptık?

Çözüm ofisinizin enerji faturasından %25 tasarruf etmenizi sağlayacak.

Oldukça basit bir şekilde, enerji faturalarımızı azaltmak için Loxone kurmaya karar verdik.

Loxone serisinden sadece birkaç parça donanım kullanarak, enerji kullanımında hemen bir azalma elde ettik ve enerji faturamızda ortalama %25 tasarruf sağladık.

Klima sistemimiz, 2x dış ünite tarafından servis edilen 22x iç üniteden oluşuyor. Bunları daha etkin bir şekilde kontrol etmek için bağladığımız donanım şöyledir:

CoolMasterNet

Cool Automation’dan 1x CoolMasterNet 

CoolMaster, dış üniteye bağlanmamızı ve böylece AC sisteminin dahili veri ağı aracılığıyla her bir iç üniteyi ayrı ayrı kontrol etmemizi sağladı. (Loxone ve CoolMasterNet entegrasyonu hakkında daha fazla bilgi ve uygulama notlarını bu blogda bulabilirsiniz).

CoolMasterNet Modbus IP olduğundan Miniserver Go ile CoolMasterNet arasında sadece ofis ağımız üzerinden iletişim kurabiliyoruz.

Kablosuz sıcaklık sensörleri olan Oda Konfor Sensör Havalarını binanın kilit noktalarına ekledik, yerden yaklaşık 1,5 m yükseklikte duvara monte ettik ve açık plan alanının ortasına yerleştirdik. Anlaşıldığı üzere, ideal konumlar ne gariptir ki mevcut termostatların kurulu olduğu yerler değildi. (Ancak sizinkiler öyleyse, termostatları çıkarabilir ve Gömme Montajlı Güç Kaynağımızla birleştirirken Oda Konfor Sensörlerine kalıcı olarak güç verebilirsiniz).

Çıktı

Aylık ortalama tasarruf

 

4700 kWh
Loxone öncesi
ortalama ünite
3500 kWh
Loxone sonrası
ortalama ünite
25.53%
Tasarruf edilen
ortalama ünite

Yatırımın yaklaşık geri dönüş süresi

 

 

£740
aylık tasarruf
edilen £
£2750
Çözümün ort.
maliyeti
4 ay
ROI’ye kadar
ort. zaman

Sonuç! Loxone’un bu basit ama etkili kullanımı enerji kullanımımızı %25 oranında azalttı! Her ay en az 1645 birim daha az elektrik kullandık – birim başına 45,05p’lik bir oranla, aylık enerji faturamızdan 740 £ kesildi!

Peki bu bize ne tür bir yatırım getirisi sağlıyor? Bu çözüm için yaklaşık donanım ve iki günlük tahmini işçilik maliyeti 2750 £’dur.

£740’lık bir tasarrufla, bu bize sadece 4 ay sonra bir yatırım getirisi sağlıyor! Loxone’u ofisinizin enerji faturasında %25 tasarruf etmek için de kullanabileceğinizden eminiz.

 

Config

İklim kontrolü için Loxone’un önceden oluşturulmuş işlevini kullandık çünkü bir odanın ısınma ve soğuma sürelerini öğrenerek bir alanı asla aşırı ısıtmadığımızdan veya aşırı soğutmadığımızdan emin olmak için gerçekten çok güzel yerleşik öğrenme algoritmalarına sahipti. Örneğin, bir programın çok erken devreye girmesi gibi. Buna ek olarak, klima sisteminin termostatik mantığını geçersiz kılacak bir miktar ekstra mantık da uyguladık, çünkü bunun binanın olabildiğince optimum şekilde çalışmamasına neden olduğunu tespit ettik. Bu mantık, bu blogda paylaştığımız yapılandırma dosyasında görülebilir. Bunların her ikisini de uyguladığımızdan beri, çalışma saatleri içinde bir odadaki sıcaklığın istediğimiz hedefin 0,8 dereceden fazla altında olduğu bir pozisyonda hiç bulunmadık – aynı zamanda enerji yapılarımızı da azalttık. Mutlu personel ve mutlu bir banka bakiyesi.

Hugh Ewen

Satış ve Teknik Manager, Loxone UK

Ofisinizin enerji faturasında %25 tasarruf etmeye hazır mısınız?

İster Loxone kurulumu istiyor olun, ister müşterilerinize Loxone sunmaya başlamak istiyor olun, bunu gerçekleştirmek için bizimle konuşun.

A

Bir Uzmana Danış

Otomasyon Uzmanlarımızla projeniz hakkında konuşun (ister bir yenileme, genişletme isterse kendi kendinize inşa etme olsun); fikirlerini paylaşabilir ve nelerin mümkün olduğu konusunda tavsiyelerde bulunabilirler.

A

Loxone Kurulumcusu Olun

Müşterilerinize akıllı evler, ticari tesisler ve özel uygulamalar için uygun, sezgisel kontrollü eksiksiz bir otomasyon çözümü sunun.

Bir Uzmana Danış

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.
Kurulumcu Ol

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.