Inteligentné podlahové kúrenie – dobrý biznis


21/07/2021 in Pre partnerov
Inteligentná regulácia podlahového kúrenia môže byť skvelou prevahou nad konkurenciou. Má funkcie, o ktorých sa obyčajným termostatom len zdá, a pritom môže byť aj lacnejšie. Ponúknite ho zákazníkom aj vy.
V dnešnej dobe sa čoraz viac rozmáha využitie elektrického podlahového vykurovania. U pasívnych domov nie sú náklady na vykurovanie príliš vysoké, a preto je tu elektrické podlahové vykurovanie často vhodným riešením. Spoločnosti ako Fenixgroup, Devi alebo náš partner HeatFlow umožňujú cenovo dostupné riešenia prakticky pre každého. Loxone potom dodáva množstvo inteligentných funkcií, ktoré zariadi centrálna jednotka. Rohože, fólie a ďalšie spína pomocou relátok a termostat už netreba.

Ovládanie je zradné

Ak chceme dosiahnuť v miestnosti presnej teploty a optimálnych nákladov na vykurovanie, vzniká prvý problém. Prahová regulácia, ktorú dnes využíva drvivá väčšina termostatov, tu silno pokrivkáva.

Termostat prakticky nie je možné nastaviť tak, aby sa teplota v miestnosti udržiavala efektívne a príliš nekolísala. Inteligentné termostaty, ktoré si s týmto problémom vedia poradiť, sú cenovo blízke hornej polovici 380 Eur. Pokiaľ ide o možnosť ovládať ich cez aplikáciu, často vidíme cloudové riešenie a teda možnosť, že sú dáta vašich zákazníkov v ohrození. S Loxone zostávajú všetky dáta presne tam, kde majú byť: uložené u zákazníka doma (bez cloudu). Pritom cez aplikáciu je možné riadiť budovu odkiaľkoľvek na svete.

Inteligentná regulácia izbovej teploty v Loxone App
Kalendar teplot app SK

Víťazstvo nad úsporami

Ak sa spýtate nás, boli by sme najradšej, keby termostaty úplne zmizli zo stien. V našom systéme vám na ovládanie stačia len relátka a teplotné čidlá, o zvyšok sa už postará naša riadiaca jednotka Miniserver. Ten sa naučí, ako dlho trvá vykúriť danú miestnosť na požadovanú teplotu a podľa toho kúri. Tak je možné kolísanie teploty v miestnosti takmer úplne eliminovať v každej budove.

Samozrejmosťou je individuálna zónová regulácia a ďalšie funkcie, ktoré ocení každý. to: Nastavenie vykurovania podľa kalendára a možnosť rôznych režimov. Tiež nesmieme zabudnúť na to, že je možné spínať vykurovanie na základe prítomnosti človeka v miestnosti.

Kalendar teplot app SK
Kľúčom k efektívnej úspore pomocou systému Loxone je to, aké mu dáte možnosti. samotné vykurovanie má mnoho funkcií a vlastností, ktoré zákazníci aj partneri Loxone milujú. Ale synergia s ostatnými technológiami dáva budovám nový level. Krásnym príkladom je inteligentné ovládanie energie. Loxone môže spínať ohrev vody, vykurovanie a ďalšie energeticky náročné úkony práve v čase najvyššieho výkonu FVE. Tým sa ohreje voda aj vykúri domácnosť zadarmo.

Tienenie sa nezatiahne, ak sa kúriť. Naopak, ak je budova v režime chladenia, Miniserver predvída prílišný nárast teploty a včas zatiahne tieniacu techniku (podľa počasia a naučených dát). Rovnako tak inteligentná ventilácia neplytvá peniazmi vynaloženými na vykurovanie. Účelom je využiť potenciál každej technológie na maximum, nech je vo výrobnej hale, alebo v garsónke.

Rôzne teploty v App

Čo ponúka inteligentná regulácia elektrického vykurovania s Loxone?

So samotným Miniserverom a 1-Wire Extensionom môžete ovládať až 8 zón elektrickej podlahovky (8x bezpotenciálové relé 230 V AC, 10 A).

Zároveň automaticky získate všetky tieto funkcie:

  • Individuálna zónová regulácia v aplikácii
  • Možnosť integrácie 12 okenných kontaktov
  • Jednorázové úpravy teploty pomocou časovača
  • Režim komfort (doba kedy má byť vykúrené)
  • Režim úspory (úsporný režim)
  • Režim ochrany budovy (temperovanie budovy)
  • Užívateľské režimy (individuálne nastavenie pre sviatky, návštevu, párty a pod., možné pre každú miestnosť)
  • Ovládanie odkiaľkoľvek na svete z App
  • Vykurovanie na základe vonkajšej teploty
  • Reset automatiky pre uvedenie miestnosti do pôvodného nastavenia
  • Ochrana proti prekúreniu podlahy
  • Notifikácie: Prípadné ťažkosti alebo iné dôležité informácie dostane užívateľ / techník formou emailu alebo push oznámenia na telefóne
  • Inteligentné učenie a regulácia teploty podľa získaných dát
  • Diagnostika vykurovacej sústavy
  • Štatistiky
  • Ochrana dát a súkromia, žiadny cloud
  • Ovládanie centrálne aj jednotlivo 
  • Prakticky neobmedzená rozšíriteľnosť
  • Pozáručná podpora a konfigurácia
  • Správa užívateľov: Každý užívateľ môže mať individuálne práva pre ovládanie kúrenia napr. len vo svojej kancelárii alebo izbe
  • Vlastné automatické pravidlá: Užívateľ si priamo v aplikácii nastaví vlastné možnosti automatizácie (napr. minútu pred začiatkom správ  zatiahnuť žalúzie)
  • Ovládanie pomocou QR kódov a NFC nálepiek
  • Podpora služby Skratky Apple vrátane hlasového ovládania Siri
  • Aktualizácie zdarma: Systém už11 rokov pravidelne dostáva aktualizácie, ktoré prinášajú nové funkcie a zlepšujú výkon (pre hardvér aj aplikáciu)
  • Žiadne termostaty na stene
  • A mnoho ďalších ľubovoľných funkcií a nastavení

Ako presne funguje vykurovanie s Loxone?

Systém môže slúžiť aj na ovládanie zložitých vykurovacích a MaR systémov. Je možné proporcionálne regulovať hlavice a zmiešavacie ventily. Tiež ovládať rôzne tepelné čerpadlá, kotly, ohrievače a vzduchotechniku. Systém Loxone pre vykurovanie využíva tzv. fuzzy logiku, strojové učenie a predikcie, ktoré slúžia na presnom udržiavaní nastavenej teploty. Podľa nastaveného kalendára sa aktivujú rôzne režimy vykurovania, tie je možné spínať aj vlastnou logikou, prítomnosťou človeka v miestnosti alebo dokonca na základe aktuálneho výkonu FVE.

Koľko stojí?

8 zón vykurovania riešených pomocou relátiek na Miniserveri:

 

Schéma riadenia elektrického podlahového kúrenia
Loxone Hardvér: Cena:
Miniserver 1 ks 544,70 Eur
1-Wire Extension 1 ks 154,05 Eur
1-Wire senzor set 10 ks 87,28 Eur
1-Wire teplotné čidlo 8 ks 99,76 Eur
Cena celkom 886 Eur
Cena za 1 zónu 111 Eur

So všetkými týmito funkciami sa ako inštalačný partner Loxone môžete stať prakticky bezkonkurenčný. Vo vašom odbore nie je nikto, kto by dokázal podlahové kúrenie vyriešiť takto rýchlo, s takými funkciami a za takú cenu. Navyše, s Loxone sa vám otvára obrovské množstvo možností, nemusíte riešiť iba vykurovanie. Ide o systém, ktorý slúži na automatizáciu budov. Môžete s ním riešiť všetko od osvetlenia a tienenia, cez funkcie multiroom audia a zábavy, po fotovoltiku, komplexnej vykurovacej sústavy a energeticky úsporné riešenia.

Ľudia konzultujúci projekt s odborníkom na inteligentnú elektroinštaláciu

Zaujalo vás to?


Ak ešte nie ste Loxone Partnerom a radi by ste svojim zákazníkom ponúkli podobné riešenie inteligentnej regulácie vykurovania, kontaktujte nás a radi vás informujeme ohľadom možnosti spolupráce, samozrejme sú tu možnosti aj pre teplovodné vykurovanie a ďalšie. Prípadne sa najskôr prihláste na náš Intro webinár, kde vám predstavíme možnosti systému a odpovieme aj všetky technické otázky.

Chcem byť informovaný o novinkách