Dobrý den,
mám HTC Desire s Android 2.3.3. T-mobile, ve vnitřní síti mám loxone na výchozí adrese a portu 80. Pro přístup z venku mám port 80 přesměrovaný na jiný. Připojení většinou funguje jak by mělo, ale aplikace je velmi nestabilní, když měním způsob připojení.
V telefonu jsem původně měl nastavenou lokální i internetovou adresu. Vzhledem k nedokonalému pokryti domácnosti se mobil často odpojoval od wifi. Aplikace pak byla extrémě nestabilní, při výpadku wifi se okamžitě odpojila a nedokázala se připojit přes mobilní síť. Když jsem měl nastavenou lokální i internetovou adresu, aplikace obvykle měla problémy v jiných wifi síťích, kde se pravděpodobně snažila připojit na lokální adresu. Zdá se mi, že se občas z nastavení aplikace veřejná, nebo lokální adresa sama vymazala a byla třeba nastavit znovu!
Nechal jsem tedy v nastavení pouze internetovou (veřejnou adresu) a na routeru jsem si nastavil nat loopback (abych se i z vnitřní sítě mohl připojit přes veřejnou IP). Aplikace už blbne méně, ale pořád padá u slabšího wifi pokrytí, nedokáže se nějak chytře reconnectnout..
Prozatím to řeším tak, že mám na mobilu wifi úplně vypnuté a připojuji se pouze přes mobilní síť. I přitom mám ovšem někdy problém s připojením a musím restartovat aplikaci, nebo mobil.
Zdá se, že přítelkyni to na Samsung Galaxy S2 jede stabilně. Možná jen proto, že to využívá jen zcela příležitostně když přijde na stavbu a chce si vyzkoušet nové funkce :-)