Unser Ziel ist es, das Forum für die Community zu verbessern und eine Plattform zu schaffen auf der User Wissen und Erfahrungen austauschen. Drei Moderatoren werden unser neues Moderatorenprogramm unterstützen bzw. moderieren. Mehr Informationen >>

Welcome Guest! To enable all features please Anmelden or Registrieren.

Mitteilung

Icon
Error

Nefunkční APP při připojení přes operátora
Milan Offline
#1 Geschrieben : Mittwoch, 21. Dezember 2011 13:59:01(UTC)
Milan

Mitarbeiter | Admin

Dobrý den,

pokud ovládáte domácnost v interní síti nebo například ze sítě v práci, není s aplikacemi pro Apply (iPhone, iPod, iPad) a Android žádný problém. Pokud se ale pokoušíte o ovládání přes mobilní připojení (například T-Mobile), můžete narazit na problém nefunkčnosti APP.

V tomto případě není problém v APP samotné, ale v zabezpečení připojení k mobilnímu internetu. Problém velice snadno vyřešíte tak, že v administračním rozhraní (http://miniserver/admin) nastavíte nějaký jiný http port místo standardního 80. Já používám například port 777. Pokud takto změníte port, nezapomeňte, že se i pod tímto portem musíte připojovat do konfiguračního softwaru!

S pozdravem

Milan
Milan hat die folgenden Dateien hochgeladen:
http port.png (47kb) 51x heruntergeladen.
config.png (20kb) 42x heruntergeladen.

Sie können diese Anhänge NICHT Ansehen/Herunterladen. Sie müssen Sich zunächst Registrieren.-
Milan Offline
#2 Geschrieben : Donnerstag, 19. Januar 2012 10:23:46(UTC)
Milan

Mitarbeiter | Admin

Dobrý den,

k této problematice bych měl další poznatky k jednotlivým operátorům:
T-Mobile - nutno nastavit port
Vodafone - nutno nastavit port
O2 - můžete provozovat na defaultním portu

S pozdravem

Milan
Jakub Milata Offline
#3 Geschrieben : Montag, 2. April 2012 15:34:28(UTC)
Member

Dobrý den,

mám HTC Desire s Android 2.3.3. T-mobile, ve vnitřní síti mám loxone na výchozí adrese a portu 80. Pro přístup z venku mám port 80 přesměrovaný na jiný. Připojení většinou funguje jak by mělo, ale aplikace je velmi nestabilní, když měním způsob připojení.
V telefonu jsem původně měl nastavenou lokální i internetovou adresu. Vzhledem k nedokonalému pokryti domácnosti se mobil často odpojoval od wifi. Aplikace pak byla extrémě nestabilní, při výpadku wifi se okamžitě odpojila a nedokázala se připojit přes mobilní síť. Když jsem měl nastavenou lokální i internetovou adresu, aplikace obvykle měla problémy v jiných wifi síťích, kde se pravděpodobně snažila připojit na lokální adresu. Zdá se mi, že se občas z nastavení aplikace veřejná, nebo lokální adresa sama vymazala a byla třeba nastavit znovu!
Nechal jsem tedy v nastavení pouze internetovou (veřejnou adresu) a na routeru jsem si nastavil nat loopback (abych se i z vnitřní sítě mohl připojit přes veřejnou IP). Aplikace už blbne méně, ale pořád padá u slabšího wifi pokrytí, nedokáže se nějak chytře reconnectnout..
Prozatím to řeším tak, že mám na mobilu wifi úplně vypnuté a připojuji se pouze přes mobilní síť. I přitom mám ovšem někdy problém s připojením a musím restartovat aplikaci, nebo mobil.
Zdá se, že přítelkyni to na Samsung Galaxy S2 jede stabilně. Možná jen proto, že to využívá jen zcela příležitostně když přijde na stavbu a chce si vyzkoušet nové funkce :-)

Milan Offline
#4 Geschrieben : Dienstag, 3. April 2012 07:52:33(UTC)
Milan

Mitarbeiter | Admin

Dobrý den,

problém byl zanesen do interního systému a softwaroví vývojáři za Android se mu budou intenzivně věnovat.

Co se týče připojení v jiných Wi-Fi sitích, tak je tento jev normální (vyhledávání MS v interní síti). Doporučuji doma nastavit jiný rozsah, než je klasický 192.168.1.x

S pozdravem

Milan
Jakub Milata Offline
#5 Geschrieben : Sonntag, 8. April 2012 09:20:41(UTC)
Member

Dobrý den,

děkuji za reakci. Toto mi jen dokazuje, že jsem si firmu loxone vybral správně :-) Věřím, že tyhle věci se brzy vychytají, loxone doporučuju všem známým, co chtějí stavět :-)

Aplikaci pro android jsem poslední dobou trochu testoval a zjistil jsem, že po odpojení od wifi (libovolné) se nemůžu přihlásit přes mobilní síť. Vždy okamžitě naskočí hláška "Není možné se připojit k Miniserver. Překontrolujte vaše připojení!". Mobilní síť přitom funguje, ostatní aplikace mají internet, po vynuceném ukončení aplikace loxone a opětovném spuštění se bez problémů přes mobilní síť připojí. Po připojení k wifi spojení stále funguje. Ale po odpojení od wifi už se přes mobilní síť zase nepřipojím.. Používám port 89 a t-mobile. Snad tato informace vývojářům pomůže. Zkoušel jsem to s různými firmware včetně android 4.

Benutzer, die gerade dieses Thema lesen
Guest
Du kannst keine neue Themen in diesem Forum eröffnen.
Du kannst keine Antworten zu Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst deine Beiträge nicht löschen.
Du darfst deine Beiträge nicht editieren.
Du kannst keine Umfragen in diesem Forum erstellen.
Du kannst nicht an Umfragen teilnehmen.