Victory Restoran & Lounge


26. Ağustos 2022 in References
Şimdi Washington, D.C.’de benzersiz bir çok odalı deneyim sunan Victory Restaurant & Lounge, kaliteli yemek menüsünü çevresindeki ortamla birlikte yükseltiyor. Loxone Partneri Logix Design Build, misafirler ve personel için verimlilik ve güvenliği göz önünde bulundurarak çok yönlü bir otomasyon çözümü oluşturdu.
Tam esneklikten yararlanarak, özgürce tasarım yapmak ve gelecekteki genişlemeyi baştan planlamak kolaydı. Logix Design Build’den Jameel Gibbs ile soru-cevap bölümümüzde nasıl olduğunu okuyun:

 

Bar ve restoran için çoklu bölge kontrolü

Projede öne çıkan noktalar:

  • Işıklar, ses, güvenlik, HVAC dahil olmak üzere tam otomatik ekosistem
  • Personel için basit erişim ve bina kontrolü
  • Işıklar, iş programına göre tam karartma ve renk ile ayarlanır
  • İki bölgede verimli HVAC kontrolü
  • Basitleştirilmiş açma/kapama için işletme çalışma modları
  • Audioserver ile entegre müzik ve alarmlar

Müşteri hangi zorluğu ortaya koydu ve siz çözümünüze nasıl ulaştınız?

Jameel: Aydınlatma, müzik, HVAC, multimedya ve alarm sistemini bir araya getiren işlevsel bir birim oluşturmamız istendi. Gereksinimleri iki kata ve üç ayrı yemek alanına yayılıyor. Akılda tutulması gereken önemli bir entegrasyon, 120V, 24V aydınlatmanın yanı sıra DJ ve ev sesi için gerekliliklerdi.

Çözümünüze nasıl ulaştınız?

Jameel: Belirli Loxone bileşenlerine, özellikle de 120V ev aydınlatmasını ve iki bölgeli HVAC kontrolünü kontrol etmek için Röle Extensionlarına ve avizeleri kontrol etmek için 120V Dimmer Extensionlarına güvendik.

Kablolu Tree cihazlarından kablosuz Air cihazlarına geçme esnekliği, panelden kablo çekmenin uygun olmadığı kabin koltukları ve TV’lerin arkası gibi özel aydınlatma ekranları alanlarında bize gerçekten yardımcı oldu.

Projede Öne Çıkanlar

Konum
Washington, D.C.

Loxone Partneri
Logix Design Build

Müşteri
Victory Restaurant & Lounge

Projede Öne Çıkanlar
Full otomasyon
 Miniserver
• Air Base Extension

İklim izlenmesi
 Touch Tree
• Room Comfort Sensor Air

Açık/Kapalı iş modelleri
 IR Control Air
• Dimmers

Ses + alam entegrasyonu
 Audioserver

Bar aydınlatması

Miniserver nasıl bir rol oynuyor?

Jameel: Beyin bu! Restoran artık akşam yemeği servisinden önce Yemek Moduna geçecek kadar akıllı – ışıklar doğru renge ve doğru yoğunluğa ayarlanacak, TV’ler ve ses aynı anda açılacak. Ya da gecenin sonunda Temizlik Modu açılır ve aydınlatma kendi kendine parlak beyaza geçer ve TV’ler ve ses kapanır.

Arka planda, HVAC sistemi önceden tanımlanmış programına göre çalışacaktır. Genel olarak Miniserver, restoranın verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için personelin günlük görevlerinden çok şey alıyor.

Beklentileri aşan çözümler var mıydı?

Jameel: Miniserver’ın Extension iletişimine “Link” özelliği, bu büyüklükteki bir binayı özel bir panelden kablolamak yerine, tek bir iletişim kablosu geçirerek binada kolayca üç ayrı panel oluşturmak için tam da ihtiyacımız olan şeydi. Bu bize özgürce tasarım yapma ve alana gelecekte yapılacak eklemeler için plan yapma olanağı verdi.

Victory Bar kabin koltukları

Miniserver’ın Extension iletişimine “Bağlantı” özelliği, bu büyüklükteki bir binayı özel bir panelden kablolamak yerine, tek bir iletişim kablosu çekerek binada kolayca üç ayrı panel oluşturmak için tam da ihtiyacımız olan şeydi. Bu bize özgürce tasarım yapma ve mekana gelecekte yapılacak eklemeler için plan yapma olanağı verdi.

Jameel Gibbs

İşletme Sahibi, Logix Design Build

Diğer sistemler tarafından mümkün olmayan hangi özellikler uygulandı?

Jameel: Öne çıkan özelliklerden biri de yangın alarm sisteminin entegrasyonu. Bir kuru kontak ve bir Extension üzerindeki bir girişi kullanarak, bir PA ve HVAC kapatma oluşturabildik.

Bir yangın durumunda, alarm talimatlarla birlikte çalarken müzik otomatik olarak duracaktır. Her iki HVAC ünitesi de alarm temizlenene kadar çalışmayı durduracaktır.

Bu, bina güvenliği açısından hayati önem taşıyor ve Miniserver, potansiyel olarak tehlikeli ve maliyetli bir durumun ortaya çıkması halinde bu durumun üstesinden gelmeyi çok daha kolay hale getirdi.

Victory Bar
Victory Bar loş aydınlatma

İşletme sahibi teknolojiden nasıl faydalanıyor?

Jameel: Müşterim sistemin sunduğu olanaklardan o kadar etkilendi ki sistemi şirketinin genel merkezine kurduruyoruz. Bu proje, işlevselliğinin merkezinde Miniserver bulunan başka bir restoranın temelini atarak bizi bir sonraki fırsatımıza taşıdı.

Benim için en iyi yanı, binanın işleyişinde neler olup bittiğini asla merak etmek zorunda kalmamak. Bu, yatırımla doğrudan bağlantıya sahip olmanın getirdiği bir güvenlik seviyesi.

Ricardo Young

İşletme Sahibi, Victory Restoran & Lounge

Duvar aydınlatma efektleri

– Loxone Kurulumcusu Olun –

Loxone Partner çalışanı

Loxone ile ilerleyin ve projenizi basitleştirin


Loxone’un olanakları her boyuttaki projede esnektir. Bazı sorularınız mı var?
Web sitemizden daha fazla bilgi edinin veya bir ekip üyesiyle konuşun: