Evinizde LED Şeritleriyle Oda Nasıl Aydınlatılır?


3. Ağustos 2022 in Know-how
Tıpkı soluduğumuz havanın ciğerlerimizi doldurduğu gibi, aydınlatma da aynı etkiye sahip olabilir ve herhangi bir odayı doldurabilir. Doğru aydınlatma ile tüm evinizin görünümünü ve hissini değiştirebilirsiniz. Bu blogda, LED Şeritler kullanarak evinizi güzelleştirmek için ortam aydınlatmasını nasıl oluşturabileceğinizi inceliyoruz. Pahalı veya tamirat çalışmaları yapmanıza bile gerek kalmayacak – size LED Şeritlerini kablolamaya gerek kalmadan geriye dönük olarak nasıl kurabileceğinizi göstereceğiz.

Ortam aydınlatmasıyla evinizi daha heyecan verici bir yer haline getirin

Aydınlatma modları, tavan aydınlatması, gizli aydınlatma ve çok daha fazlası gibi çeşitli farklı aydınlatma türlerini birleştirir. Aydınlatma kaynaklarını ve renkleri birleştirerek, TV izlemek, kitap okumak, arkadaşlarınızla bir parti vermek veya yemek hazırlamak için çeşitli aydınlatma sahneleri oluşturabilirsiniz. Odanın aydınlatma sahnesini değiştirerek tüm atmosferi de tamamen değiştirebiliriz. İşte Loxone Showhome’umuzdan bir örnek:

LED ile Akıllı ev
LED ile Akıllı ev

Aydınlatma modu etkinleştirildi

Dolaylı aydınlatmanın bu renkli ancak çok yönlü kullanımı, partiler için ve hatta TV izlerken koltukta dinlenmek için bile harika bir ortam yaratır.

Mutfak dolaplarının altında, tavanın tepesinde ve mutfak adasının çevresinde LED Şeritler kullanarak her ruh halinize uygun, etkileyici efektlerle benzersiz ışık sahneleri oluşturabiliyoruz.

Tüm misafirlerin sevdiği o yemeğin gizli malzemesi mi? Bir pişirme aydınlatma havası! Doğru vurgulara sahip parlak ışık, yemeği verimli bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olur, böylece her seferinde o özel tarifi uygulayabilirsiniz. Ardından, Touch Switch’e yalnızca bir dokunuşla, havayı ayarlamak için yeni bir aydınlatma moduyla misafirlerinizi daha da etkileyebilirsiniz.

LED ile Akıllı mutfak
LED ile Akıllı mutfak

Aydınlatmanızı nasıl planlayacağınız hakkında daha fazla bilgi için LED spot ışıkları ile aydınlatmayı nasıl planlayacağınıza bakın.

LED aydınlatma ile çalışmaya başlayalım

Şimdi ortam aydınlatmasına daha yakından bakacağız. Mutfak, oturma odası, yemek odası ve yatak odası gibi odalarda, benzersiz renk vurguları oluşturabilmemiz için LED Spotlarımıza ek olarak RGBW LED şeritler kullanıyoruz. Yukarıdaki resimlerden de gördüğünüz gibi… harika görünüyor! Ortam aydınlatmanız için neye ihtiyacınız olduğunu görmek için takip edin:

Hangi LED şeritlerin kullanılacağından emin değil misiniz? LED şeritler satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğine ilişkin açıklamamıza göz atın.

Loxone malzemeleri

3 Basit Adımla Loxone Kurulumu

Adım 1: Şeridi Kes

1. LED Şeridi yüzeye yerleştirin ve doğru uzunlukta kesin.

Adım 2: LED Strip'i Dimmer ile bağlayın

2. LED Strip’i Loxone 24V Dimmer Air veya DMX ile bağlayın.

3. Adım: Güç adaptörünü dimmer'a bağlayın

3. Güç adaptörünü RGBW Dimmer’a bağlayın.

Her tür ev için ortam aydınlatması mümkündür – ister yeni inşa olsun ister veya yenileme!

Loxone Partnerleri için: Ücretsiz Loxone Config ile yapılandırma

Loxone Config’i açın ve arama işlevini kullanarak RGBW Dimmer’ı çevrenize ekleyin. Cihazın özelliklerinde RGBW Dimmer’a Oda ve Kategori atayın. Son olarak, “Otomatik Yapılandır” ı tıklamanız yeterlidir ve Loxone Config sizin için işi yapıyor. Yapılandırma, akıllı telefonunuz ve web tarayıcınız için görselleştirme dahil olmak üzere yapılır.

Loxone Config Ekran Resmi

Bireysel ışık sahnelerinizi tanımlamak için Loxone Uygulamanızı açın ve farklı renkler ve ruh halleri deneyin ve kaydedin.

LED Şeritler ile ortam aydınlatması oluşturmak için ürünler

LED Şeritleri yenilemek için neye ihtiyacınız olduğuna dair bir örnek (ayrıca tamamen kablolu seçeneklerimiz de mevcuttur):

Miniserver Go

Miniserver Go
Loxone Miniserver, akıllı evinizin akıllı merkezidir. Entegre Air teknolojisi ile RGBW Dimmer’a bağlanır ve evinizi tamamen otomatikleştirmenize ve kontrol etmenize olanak tanır.

RGBW Dimmer Air

RGBW 24V Dimmer Air
LED şeritleri (veya LED Spotlarımız gibi diğer 24V lambaları) kontrol etmek için RGBW 24V Dimmer Air’e ihtiyacınız vardır. Bu cihaz, Miniserver Go ile kablosuz olarak iletişim kurar.

RGBW LED Şerit

RGBW LED strip
RGBW LED şeridimiz, milyonlarca renge sahip parlak ve yüksek enerji verimli LED’ler sunar. Doğru uzunlukta kesilebilir veya uzatılabilirler.

Güç Adaptörü

Güç Adaptörü 24V 6.25A
Bu güç adaptörü, LED Şeritlere Loxone RGBW 24V Dimmer Air aracılığıyla güç sağlamak için mükemmeldir.

Send us a request

We’ll answer all your questions for your next project as an end customer or a professional installer.

A
I'm an interested consumer...
and would like to learn more about Loxone for my home or business.

A
I'm an interested pro...
and would like to learn more about Partner Programs and products.

Projeniz için ücretsiz danışmanlık alın

Offf! Formunuzu bulamadık.

Bakalım ortaklık için iyi bir eşleşme miyiz?

Offf! Formunuzu bulamadık.