Loxone Basecamp


13. Temmuz 2022 in References
Avusturya’nın uzak bir köşesindeki Kollerschlag’ın yemyeşil tepelerinde görkemli bir şekilde oturan Basecamp, az önce inmiş bir uzay aracına benziyor. İçeride, küçük bir Loxonaut ordusu, dünyadaki binlerce projeye en çevreci otomasyon sistemini getiriyor. Hedefleri mi? Ev ve bina otomasyonunda dünya lideri olmak.

Çalışma Alanı

3 seviyede akıllı çalışma: Forum, bünyesinde restoran ve self-servis bar bulunan bir inziva yeridir, üst katta açık plan ofis ve bodrum katında depo ve lojistik merkezidir!

Tam Konsantrasyon

Etkileyici yüksek teknolojili bina, keyifli, üretken ve ortak çalışma için tasarlanmıştır.

Sırlar yok!
Sırlar yok!

Loxone’da güvenilir, arkadaş canlısı ve açık bir yaklaşım geliştiriyoruz. Bu, halka açık toplantı alanları ve sadece üç küçük özel toplantı odası ile Basecamp’ın açık plan tasarımına yansır.

Rahatsız etmeyin
Şşş… Rahatsız etmeyin!

Basecamp’ta tüm Loxonaut’lar aynı odada yan yana çalışırlar. Ekiplerin düzenlenmesi, daha gürültülü ekipler (satış ve destek gibi) ofisin önüne, en sessiz ekipler (yazılım geliştirme ekibi gibi) arkaya doğru olacak şekilde yapılandırılmıştır. Toplantılar, başkalarını gereksiz yere rahatsız etmemek için sadece belirlenen alanlarda yapılır.

 

Maksimum Konsantrasyon Alanları
Maksimum Konsantrasyon Alanları

Basecamp, birçok inziva alanı sunar. Ofisin etrafına yerleştirilmiş özel olarak tasarlanmış oturma bölmeleri, arka plandaki gürültüyü engellemeye yardımcı olur ve Loxonaut’ların tamamen eldeki göreve konsantre olmalarını sağlamak için bir masa ve elektrik prizi içerir. “oyuk” denilen alanda içinde çalışırken açık bir kural vardır: rahatsız etmeyin!

Modern İş İstasyonları

Modern İş İstasyonları

Çağdaş çift ekran olanaklarına sahip büyük masalar, esnek ve üretken bir çalışma ortamı yaratır.

Modern İş İstasyonları

Çağdaş çift ekran olanaklarına sahip büyük masalar, esnek ve üretken bir çalışma ortamı yaratır.

basecamp

Restoran dahil

Basecamp, ultra modern mutfakta her gün lezzetli yemeklerden oluşan bir seçki hazırlayan kendi bünyesinde bir şefe sahiptir. Ayrıca salata büfesi, çorba ve çeşitli ekmekler de var: küçük bir fiyata herkes için bir şeyler.

Bir Atıştırmalık İster misiniz?

Self servis bardaki forumda, kalbinin istediği her şey var. Büyük boy çekmecede kahve, çay, içecek ve gıda ücretlidir. Musluktan su ve soda ve meyve ücretsiz.

Modern Mimari

Loxone Base Camp manzaralı kırsal alanla çevrilidir ve doğa ile teknolojinin uyumunun en iyi örneğidir.

 

Çevredeki En İyi Manzaralar

Basecamp boyunca uzanan boydan boya cam pencereler, masanız nerede olursa olsun Avusturya kırsalının harika manzarasını garanti eder.

İletişim

İletişim İçin Üretildi

Tüm bina konsepti, merkez olarak Forum ile iletişimi teşvik etmek için tasarlanmıştır. Bu, kahve makinesinin bulunduğu yer olduğu için, başkalarıyla tanışmak için en popüler alandır!

Eşsiz Akustik Tasarım

Eşsiz Akustik Tasarım

Eşsiz bir akustik tasarım, açık plan bir ofiste konsantre çalışmaya izin verir. 3D matris malzemeli (ve entegre aydınlatmalı) özel tavan panelleri, ses emici perdelerle birlikte sesi emmeye yardımcı olmak için yapılmıştır.

İçeride ve Dışarıda

İçeriyi ve Dışarıyı Karıştırmak

Ahşap, deri, kağıt ve taş gibi doğal malzemeler, bir elektronik şirketinden çok bir otele benzeyen yaratıcı, davetkar bir atmosfer sağlamak için Basecamp’ta bulunur. Binaya eğlenceli ve benzersiz bir his vermek için bina boyunca Loxone yeşili sıçramaları var.

İçeride ve Dışarıda
Esnek Odalar

Esnek Odalar

Basecamp çok esnek bir alandır. Gürültü azaltıcı karartma perdeleri, sunumlar ve eğitim için tanımlanmış bölümler oluşturmak üzere bir düğmeye dokunarak etkinleştirilebilir. Üst kattaki ofiste, tavan panelleri, ileride ihtiyaç duyulduğunda ses emici perdelerin çekilmesine izin vermek için aralarında boşluklara sahiptir.

Yeşil Kule

Yeşil Kule

Basecamp’ın omurgası Yeşil Kule’dir. İki katlıdır ve bina için tüm Loxone donanımını barındırır.

Yeşil Kule
Açık Alan ve Oyun Alanı

Açık Alan ve Oyun Alanı

Basecamp, hem içeride hem de dışarıda bol miktarda alan sunar – 700’den fazla kişiyi ağırlamaya yetecek kadar! Yıllık aile kutlamalarında, Basecamp, Loxonaut’ların arkadaşları ve ailesiyle dolup taşar ve slacklining ve basketbol potası gibi açık hava oyunlarıyla yıl boyunca bir oyun alanıdır.

Parti alanı

Her Zaman Partiye Hazır

İster büyük bir lansman, doğum günü partisi, Aile Günü, Partner Etkinliği ister barbekü alanında sadece bir iş sonrası birasını kutlayın, uygulamaya sadece bir dokunuşla, Basecamp mükemmel bir parti sunucusu haline gelir, müziği ve aydınlatmayı en doğru şekilde ayarlar.

Parti Alanı

Teknoloji

Doğal olarak, Loxone Basecamp en yeni ve en harika Loxone ürünleriyle dolu. Ziyaretçilerin teknolojiyi uygulamalı olarak kullanabileceği özel bir alan var. Ürün Geliştirme ekibi de bu alanı tüm yeni ürünleri adım adım ilerletmek için kullanır.

Tam otomatik

Aydınlatma ve ısıtmadan panjurlara, müzik ve güvenliğe kadar her şey Basecamp’ta otomatik olarak çalışır. Aslında, küçük robotik çim biçme makinesi bile Miniserver’ın komutası altındadır. Miniserver, sensörlerin kullanımı sayesinde hava koşullarındaki değişiklikleri, sıcaklık dalgalanmalarını ve güvenlik ihlallerini otomatik olarak algılayabilir ve bunlara tepki verebilir. Birisi kapı zili çaldığında bile müziği duraklatıyor.

Önce güvenlik

Hem Basecamp hem de Miniserverlarının kendi savunma mekanizmaları vardır. Güvenlik bizim için çok önemlidir ve Miniserver koruma sağlamada üstündür.

Akıllı Savunma

Miniserver, 30 dakikadır Basecamp’ta kimsenin bulunmadığını algılarsa, alarm otomatik olarak açılır. Herhangi bir hareket algılarsa, alarm hemen devreye girer: ışıklar yanıp söner, panjurlar kaldırılır ve sağır edici bir ses seviyesinde müzik duyulur. Bu bir yanlış alarmsa, okuyucudaki bir iButton’a tek bir dokunuş her şeyi normale döndürür.

Garaj Kapısı Işıkları

Basecamp’ta eğimli bir giriş yolu ve görüş alanı dışında kalan bir kapısı olan yamaca inşa edilmiş bir yeraltı otoparkı var. Ancak, otopark girişindeki LED şerit, kapı açıkken kırmızı, kapalıyken yeşil yanıyor, bu nedenle kontrol için dışarı çıkmanıza gerek yok.

Anında Uyarılar

Miniserver, işler yolunda gitmediğinde bizi telefon görüşmesi yoluyla güvenilir bir şekilde bilgilendirir. Veranda kapısı açık bırakılırsa ve o akşam herhangi bir olay olmazsa Miniserver, kapıyı kapatması için bir hatırlatma gönderir.

Uyarlanabilir Aydınlatma

Uyarlanabilir Aydınlatma

Basecamp’ın en benzersiz özelliklerinden biri aydınlatmadır. Ofiste insan biyoritmini destekleyen özel ampuller var. Tipik flaş halojen ışıkların aksine, bu ışıklar gerçek gün ışığını taklit eder. Sabahları ve akşamları hafif kırmızımsı olup, konsantrasyona yardımcı olmak için iş günü boyunca hafif mavimsi renge dönüşürler.

 Dış Efekt Aydınlatma

 Dış Efekt Aydınlatma

Akşamları Kollerschlag’dan geçerseniz Basecamp’ın tüm ihtişamıyla aydınlandığını göreceksiniz. Basecamp’ın içinde ve çevresinde 427 metreden fazla LED şerit var – bu gerçekten oldukça muhteşem bir manzara!

Akıllı Gölgelendirme Sistemi

Basecamp’taki panjurlar, açılıp kapanmaktan çok daha fazlasını yapar. Güneşin gökyüzündeki konumuna ve ofisteki hedefe bağlı olarak, panjurlar, tüm Loxonaut’ların rahat bir sıcaklığın keyfini çıkarmasını ve gözlerinde güneşle karşılaşmamasını veya sırtlarını yakmasını sağlamak için otomatik olarak ayarlanacaktır.

Akıllı Gölgelendirme

Hepsi bir arada:
Erişim ve Ödeme için NFC Etiketleri

Her Loxonaut’a ilk günlerinde bir NFC Etiketi verilir. Bunun Basecamp’ta birkaç işlevi vardır. Geleneksel anahtarlara göre kullanımı daha kolaydır, daha esnektir ve hatta nakit yerine kullanılabilirler. Ek olarak, eğer kaybolursa, kayıp etiketteki konfigürasyonu basitçe silerek onu işe yaramaz hale getirebiliriz.

Erişim
Erişim

Her Loxonaut’un çalışma saatlerinde Basecamp’a erişmek için bir NFC Etiketi vardır. Ancak herkesin hafta sonu erişimi veya depoya erişimi yoktur. Toplama limanı, bir etiket aracılığıyla da erişilebilen deponun ayrı bir alanıdır, yani teslimat kuryeleri normal çalışma saatleri dışında tahsilat yapabilir ve ne zaman geldiklerini ve ne zaman gittiklerini görebiliriz.

Dolap anahtarı
Dolap anahtarı

Yaptığımız iş büyük ölçüde kağıtsız, bu da dosya dolaplarını ve diğer depolama alanlarını gereksiz kılıyor. Ancak, her çalışanın kişisel “eşyalarını” saklamak için kendi kilitlenebilir kutusu vardır. Bu, yalnızca kişisel NFC Etiketi ile açılabilir.

Ödeme
Ödeme

Tüm içecekler, tatlılar ve hatta öğle yemeği, kantinin etrafındaki çeşitli okuyuculara NFC Etiketinize dokunarak satın alınabileceğinden, Basecamp’ta nakit taşımanıza gerek yoktur. Atıştırmalık çekmecesinin kilidi, bir etiket tutulduğu anda açılır. NFC Code Touch genellikle kırmızı renkte yanar ve bir işlem başarılı olduğunda anlık olarak yeşile döner. Bu, en son işlemleri gösteren duvara monte edilmiş bir iPad ile birlikte “işe yaradı mı?” diye merak etmeye gerek olmadığı anlamına gelir.

Motivasyon için Müzik

Basecamp’ın neresinde olursanız olun, genellikle müzik duyarsınız. Aslında, binada tuvaletler ve dışarıdaki veranda dahil olmak üzere 17 müzik bölgesi var. Sabah ilk Loxonaut geldiğinde, müzik otomatik olarak forumda ve üst katta ofiste başlar.

 Müzik
Soğutma

Doğal Soğutma

İnşaat aşamasının başındaki hafriyat çalışmaları sırasında bir yeraltı suyu kaynağına rastladık. Bu su 8°C’lik sabit bir sıcaklığa sahiptir ve bizimle birlikte Basecamp’taki havayı soğutmak için kullanılır ve yazın bile klima ünitelerine olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Havalandırma

Verimli Havalandırma

Sıcak ve havasız bir ofiste oturmak ve baş ağrısı hissetmekten daha kötü bir şey yoktur. Neyse ki Basecamp, temiz havaya ihtiyaç duyulduğunda algılamaya hazır nem ve CO2 sensörlerine sahiptir ve buna göre hareket eder.

Mükemmel Enerji Yönetimi

Loxone Miniserver, Basecamp boyunca enerjinin verimli bir şekilde kullanılmasını ve hiçbir şeyin boşa gitmemesini sağlar.

tik ikonu
Bekleme Modu Kapatıcısı

Fotokopi ve kahve makinesi gibi bekleme modunda bırakılan tüm ekranlar ve diğer cihazlar, enerji tasarrufuna yardımcı olmak için geceleri bekleme modundan çıkar.

Sıcaklık ikon
Sıcaklık Yönetimi

Aydınlatma, ısıtma ve panjurlar, Basecamp’ı hoş bir sıcaklıkta tutmak için ücretsiz güneş enerjisinden yararlanmak için birlikte çalışır.

ev ikonu
Tam İsabet Enerji Kullanımı

Hareket sensörleri, aydınlatmanın, ısıtmanın, soğutmanın ve sesin yalnızca olması gerektiği zaman açık olmasını sağlar. Uygulama aracılığıyla, en fazla enerjinin nerede kullanıldığına dair tam bir genel bakış elde edebilir ve optimize etmek ve azaltmak için adımlar atabiliriz.

24V Parça

24V Parça

24V’luk çekişlerle çeşitli yerlerde beslenen benzersiz bir alüminyum ray sistemi, Basecamp’ın tamamında çalışır. Bu, varlık dedektörleri ve CO2 ve sıcaklık sensörleri gibi sensörlere ve 24V’a dayalı Basecamp’taki aydınlatmaya güç sağlar.

Welcome Home dergisi

İster yeni bir ev inşa ediyor olun, ister genişletme veya tadilat yapıyor olun ya da sadece gelecek için fikir arıyorsanız, bu akıllı ev ilhamı için ideal kaynaktır.

İpuçları ve püf noktaları, mükemmel vaka çalışmaları ve uzman tavsiyeleriyle dolu; Tamamen yeni Welcome Home dergisi, görsel olarak zengin bir şekilde sunulan 65 sayfadan fazla harika içeriğe sahiptir.

 

dergi

Welcome Home dergisi

İster yeni bir ev inşa ediyor olun, ister genişletme veya tadilat yapıyor olun ya da sadece gelecek için fikir arıyorsanız, bu akıllı ev ilhamı için ideal kaynaktır.

İpuçları ve püf noktaları, mükemmel vaka çalışmaları ve uzman tavsiyeleriyle dolu; Tamamen yeni Welcome Home dergisi, görsel olarak zengin bir şekilde sunulan 65 sayfadan fazla harika içeriğe sahiptir.