Mas de la Sala Otel


13. Temmuz 2022 in References
Katalonya’nın merkezindeyseniz, mutfağına uygun geleneksel görünümlü bir İspanyol oteli olan Mas de la Sala’yı görebilirsiniz. Ancak, yakın zamanda yapılan bir yenilemeden sonra, şimdi sunulan işlevsellik geleneksel olmaktan ayrı bir şey…

Pitoresk manzaralar, harika şarap… ve harika otomasyon!

Otel, sadece bir taş atımı uzaklıkta yerel bir bağ ile pastoral bir ortamda yer almaktadır. Kırsal ortam, tüm ziyaretçiler ve misafirler için sakinlik ve sükunet uyandırır. Mas de la Sala’nın rahatlatıcı temasına eklemek için artık bazı odalarda Loxone teknolojisi bulacaksınız. Yönetim, konuklarına mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için Loxone’u buraya kurmaya karar verdi. Artık otelin gereksinimlerine uyum sağlayabilen son derece çok yönlü bir sisteme sahipler.

Loxone im Gewerbe - LUV8

Akıllı odalar

Projenin ilk aşamasında, iki oda tamamen yeniden düzenlendi: biri master süitlerden biri ve bir standart çift kişilik oda.

Ancak, bu tür bir teknoloji lüks odalara özel değildir. Getirdiği faydalar, her tür odaya mükemmel bir şekilde uyarlanabilir – enerji tüketimini ve maliyetlerini en aza indirirken konfor ve refahı en üst düzeye çıkarır.

 

panorama süiti
Hem misafirler hem de otel sahipleri için ortak bir tema:

Kullanım kolaylığı

Mas de la Sala’daki akıllı odaların temel bir prensibi vardır:

Otomasyon

Akıllı sensörler onların davranışlarını algıladığı ve onlar için işleri otomatik olarak hallettiği için hiçbir şeye dokunmaları gerekmediğini çabucak fark ederek benzersiz bir deneyim yaşarlar.

Mas de la Sala’da panjurlar tamamen otomatik olarak çalışır. Bölgenin genellikle oldukça sıcak olduğu yaz aylarında güneş doğar doğmaz panjurlar indirilir. Daha sonra, akşam güneş battığında yükseltilirler. Merak etmeyin bunlar dış panjurlar, mahremiyet sağlayan perdeleri var 😉. Bu şekilde çalışan panjurlar sayesinde, klimanın sık sık açılması gerekmediğinden önemli miktarda enerji tasarrufu sağlanır.
Işıklar, yalnızca ihtiyaç duyulduğunda sezgisel olarak açılır ve artık gerekli olmadığında kapanır (siz odadayken kapanmaz – bu, kendilerini “akıllı” olarak etiketleyen diğer sistemlerde çok yaygındır).
Sıcaklık kontrolü. Yakında bir oda kullanılacaksa, klima veya ısıtma devreye girerek, odanın konukların geldiği zaman için mükemmel sıcaklıkta olmasını sağlar. Bir oda kullanılmadığında, gereksiz enerji harcamasını önlemek için klima sistemi kapatılır.
Akıllı ses entegrasyonu. Misafir karşılama işlevi, biri banyoya girdiğinde müziğin otomatik olarak etkinleştirilmesi, uygun şekilde yerleştirilmiş Dokunmatik switchlerle müziğin kolayca değiştirilmesi, bunların tümü insanların kalış kalitesini artırır.
yatak odası
ışıklar
“Loxone Partnerimiz, deneme çalışması olarak yalnızca birkaç odanın dönüştürülmesini önerdi. Gelecekte ne kuracağımızı bilmek için şu anda sahip olmadığımız farklı işlevleri uygulamak.

Loxone sisteminin varlığından zaten haberdardık, ancak Partnerimiz ile buluştuğumuzda yapabilecekleri her şeyi anlattılar ve birbirimizi anlamak için fazla zamana ihtiyacımız olmadı.

Bu nedenle, mükemmel iç mimar Marta Castellano tarafından koordine edilen ve bir süitin tamamen yenilenmesinden ve standart bir çift kişilik odadan oluşan üç yönlü bir projeye başladık. Sonuç, bizim için… muhteşem! Sahip olabileceğiniz kontrol sayesinde sadece enerji tasarrufu açısından optimal olmakla kalmaz, aynı zamanda farklı ortamların olasılığı ile değişen bir estetik elde edersiniz, müşterilerimizin konforunu ve refahını artırırsınız.

Loxone odalarının ne işe yarayacağını ve nasıl çalışacaklarını önceden bilsek de, bittiğini gördüğümüzde bunun büyük bir sürpriz olduğunu sizi temin ederiz. Bu durumda “bir resim bin kelimeye bedeldir” sözü kesinlikle doğrudur.

Tüm işletme sahiplerine tavsiyemiz şudur: “Eğer genişletme veya yenileme yapıyorsanız, Loxone’u, sistemini ve ekipmanını aklınızda bulundurun”.

Son olarak, tüm Marta Castellano estudio de Interiorismo ekibine, Loxone’a ve her zamanki müteahhitlerimize çalışmaları için teşekkür etmek istiyoruz.”

Valentí Sala

İşletme Sahibi, Mas de la Sala

Loxone Touch Switchler

Aydınlatma modunu değiştirmeniz, panjurları manuel olarak yükseltmeniz veya indirmeniz veya müziği açmanız veya azaltmanız gerekirse, odanın etrafına uygun şekilde yerleştirilmiş Loxone Touch Switchelerden birine dokunmanız yeterlidir.

Bu projede de kullanılmış olan Loxone Touch Surface, ahşap, cam, seramik veya taş yüzeylerin altına entegre edilerek akıllı kontrol noktalarına dönüştürülebildiğinden bahsetmeye değer. Dokunmatik Gece Işığı ayrıca kullanıcılara sezgisel kontrol sağlarken aynı zamanda çalar saat, ortam ışığı kaynağı ve çok daha fazlası olarak işlev görür.

 

 

touch pure
touch pure
gece lambası
baş ucu aydınlatması
youch surface
Bir otelde otomasyonu düşündüğümüzde, aşağıdaki hususları düşünüyoruz:
Deneyim: Misafirler bir otel odasını normal bir yatak odasına göre biraz farklı kullandığından, oda bunu yansıtmalıdır. Ancak, her şey hala otomatik olmalıdır.
Tasarruf: Oteli mümkün olduğunca verimli hale getirin.
Kontrol: Tüm sisteme kapsamlı bir genel bakışa sahip olmak ve bir olay olduğunda otomatik uyarılar almak, sahiplerine maksimum rahatlık sağlar.
Erişim: İnterkom sayesinde günün 24 saati – resepsiyonda kimse olmasa bile – ziyaretçilerin günün herhangi bir saatinde gelmesine izin verilir.
Francesc Soler

Genel Müdür, Loxone Spain

Enerji verimliliği

Loxone teknolojisi, enerji verimliliği için harika olan Mas de la Sala’da kapsamlı bir otomasyon sisteminin uygulanmasına izin verdi.

Klima sistemlerinin kontrolü (yüksek enerji tüketimi ile ünlüdür), panjurların, aydınlatmanın, giriş kontrolünün otomatikleştirilmesi ve ayrıca ekibe akıllı tesis yönetimi verilmesi, enerji maliyetlerinin düşük tutulmasına yardımcı olur.

Oda durumuna göre otomasyon
Daha önce belirtildiği gibi, bir odanın sıcaklığı, o odanın durumuna göre akıllıca kontrol edilebilir. Ayrıca odada kimse olmadığında aydınlatma otomatik olarak kapatılır.

Pencere Durumu
Isıtma veya klima açıkken bir pencere açılırsa, enerjinin boşa gitmemesi için geçici olarak durdurulurlar.

Otomatik gölgeleme
Otomatik gölgeleme, yaz aylarında sıcak güneşin odalara girmesini önleyerek klima ihtiyacını azaltır. Benzer bir şekilde, kış aylarında otomatik panjurlar, ısıtma sistemini desteklemek için odalara maksimum güneş ışığı girmesine izin verir.

 

Eşsiz Konfor

Odaların yenilenmesi, Mas de la Sala’nın konuklarına benzersiz düzeyde konfor sağlamıştır. Otomasyon, odalarda ziyaretçilerin deneyimlerini iyileştirir. Örneğin, gerçekten benzersiz bir deneyim için banyodaki jakuziden gelen renklerle aydınlatma havası birleştirilebilir.

süit 2
süit 2
süit 2
süit 2
süit 2

Gece modu

Mas de la Sala’da uygulanan harika bir özellik de Gece Modu. Bir misafir uyumaya gittiğinde, yatağın yanındaki Touch Switch veya Touch Nightlight’a üç kez dokunmaları yeterlidir – ardından ışıklar kapatılacak, panjurlar otomatik olarak kapanacak ve herhangi bir müzik çalınması durdurulacaktır.

Gecenin bir yarısı kalkarlarsa, loş renkli bir ışık nazikçe açılır – odayı sadece görebilecekleri kadar aydınlatır, ancak onları ürkütecek kadar değil.

 

gece modu
Mas de la Sala Suite’teki kalışımı kelimenin tam anlamıyla “kaygısız” olarak tanımlardım. Işıklar hiçbir şey yapmadan açılıp kapanıyor, kendi kendine çalıştığı için panjurları unutuyorsunuz, jakuzi gerçek bir lüks ve ayrıca banyo yaparken duvara gömülü anahtardan aydınlatmayı değiştirebiliyorsunuz. Resepsiyondan otelin restoran hizmetlerine kadar hizmet kusursuz.
Eric Alsina

Misafir, Mas de la Sala, June 2020

– Özel İpucu –
göl kenarında villa görseli

Ticari Amaçlar için Loxone


Loxone, ticari ortamlarda otomasyon oluşturmak için mükemmeldir. Bu ayarda kullanılan Loxone hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, daha fazlasını öğrenmek için aşağıya tıklayın.