Akıllı Evinizi İnşa Etmeniz İçin 10 İpucu


13. Temmuz 2022 in Know-how

Kendini inşa eden akıllı eviniz için
en iyi 10 ipucu

Akıllı ev teknolojisini kendini inşa projesine dahil etmek için en iyi on ipucundan oluşan bir liste hazırladık. Akıllı ev teknolojisi söz konusu olduğunda, hem kablolu hem de kablosuz seçenekler mevcuttur. Ayrıca evinizi en baştan geleceğe hazırlama fırsatınız varsa, aşağıdakileri göz önünde bulundurmanızı öneririz…

Kendini inşa projesinin ne kadar akıllıca olduğunu bilmek ister misiniz? Loxone UK’den Matt Emberson, projeniz için dikkate almanız gereken en önemli 10 ipucuna göz atıyor.

İpucu 1: Yeterli alan bırakmak

1. Yeterli alan bırakmak

Dağıtım panosu, akıllı evinizin beyni olan Loxone Miniserver ile birlikte Loxone Akıllı Ev’inizin kalbinde yer alır. Sizin ve evinizin geleceğe iyi hazırlandığından emin olmak için, elektrik tesisatınızı planlarken dağıtım panonuzdaki saklama alanının %20’sini gelecekteki geliştirmeler için bir yedek alan olarak ayırmanızı öneririz.

 

2. Yenilenebilir enerji kaynakları için plan yapmak

İster güneş paneli, ister ısı pompası, ister basit bir kazan düşünün, gelecekteki teknolojilere uyum sağlamak için çatı katınız ve evinizin arkası gibi yerlere kablo kanalı takmanızı öneririz. Tüketimi izlemek için bu aşamada enerji sayaçları eklemeyi de düşünebilirsiniz.

İpucu 2:  Yenilenebilir enerji kaynakları kullanmak
İpucu 3: Kontrol düğmeleri

3. Kontrol Düğmelerini Düşünün

Kontrol düğmeleri kolay erişilebilir yerlerde olmalıdır. Bu her zaman kapıların yanında olmak zorunda değil. Mutfakta çalışma yüzeyinin üzerinde bir kontrol düğmesine ne dersiniz? Ayrıca kaç tane kullandığınızı da düşünmelisiniz. Bir kontrol düğmesinin birçok işlevi olabilir. Ayrıca daha az kontrol düğmesi demek genellikle daha fazla işlev demektir.

4. Görüntü ve Ses için Kablo Ağını Göz Önünde Bulundurun

Müzik ve video akışından kaynaklanan artan veri talepleri ile başa çıkmak için, özellikle TV’nizin olabileceği yerlerde, evinizin her yerine kablolu bir ağ kurmanızı öneririz. Maksimum esneklik ve geleceğe yönelik koruma için, hoparlör kablolarınızı da ses dağıtımı için merkezi bir noktada seçmenizi öneririz.

İpucu 4. Görüntü ve Ses için Kablo Ağı
İpucu 5:  Kontrol Soketleri

5.  Kontrol Soketleri

Anahtar konumlarındaki soketleri kontrol ederek, kullanmadığınız zamanlarda bekleme modundayken güç tüketen/enerji harcayan cihazları durdurabilirsiniz. Ancak Akıllı Evinizdeki her prizin kontrol edilmesi gerekmez, çoğunluk için halka ana ünite kullanmanızı öneririz. Ne de olsa, herhangi bir prizi istediğiniz zaman Smart Socket Air ile değiştirilebilecek şekilde yükseltebilirsiniz..

6. Geleceğe yönelik kablo kullanımı

Tüm sensörler ve kablo ağınız için CAT 7 gibi veri dereceli bir kablo kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu, on yıl sonra şimdi kurduğunuzla sınırlı kalmamanızı ve teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin evinizin buna hazır olduğunu bilmenizi sağlayacaktır.

İpucu 6: Geleceğe yönelik kablo kullanımı
İpucu 7: Elektrikli arabanızı şarj etmek

7. Elektrikli arabanızı şarj etmek

Fosil yakıtlar sınırlı kaynaklardır. Gelecek yıllar için hazırlıklı olmak için, gelecekteki elektrikli otomobilinize ait  bir şarj istasyonuna sahip olabilmeniz adına garajınıza veya aracınıza kablo kanalı kurarak önceden planlama yapmanızı öneririz.

8. Bahçenizi unutmayın

Evinizi inşa etmekle meşgulken bahçeyi unutmak işten bile değil. Karanlıkta oturmak zorunda kalmayın diye ya bir kablo kanalı takmanızı ya da ayrı bir alt dağıtım panosu için pay ayırmanızı öneririz. Bu, eviniz bittiğinde bahçe ışıkları, sulama ve daha fazlasına olanak sağlayacaktır.

İpucu 8: Bahçenizi unutmayın
İpucu 9:  Sensörler önemlidir

9. Sensörler önemlidir

Sensörler, Loxone Akıllı Evinizin gözleri ve kulaklarıdır. En akıllı özelliklerin keyfini çıkarmak için evinizin içinde ve çevresinde gerekli olan en az bir sensör seti öneriyoruz. Loxone Standard, pencere ve kapı kontaklarının yanı sıra her odada kontrol düğmeleri, hareket ve sıcaklık sensörleri içerir. Dışarısı için rüzgar ve yağmur sensörleri ve ayrıca garaj kapısındaki kapı kontaklarını da öneriyoruz.

10. Bir Akıllı Ev uzmanına danışın

Loxone Akıllı Evinizin kurulumu uzmanlar tarafından planlanmalı ve gerçekleştirilmelidir. Proje danışmanlarımız ve Loxone Partnerlerimiz arasında emin ellerdesiniz, bu yüzden bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

İpucu 10: Bir Akıllı Ev uzmanına danışın

Akıllı eviniz hakkında konuşalım

İlginizi çekiyor mu? O zaman akıllı evinizden bahsedelim! Loxone Akıllı Ev’deki yaşamla ilgili sorularınızı yanıtlamaktan ve en uygun Loxone Partnerini bulmanıza yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.