Ortam Destekli Yaşam: Otomasyonla Bağımsızlık


13. Temmuz 2022 in References
Ortam Destekli Yaşam” – Bu terim genellikle bina otomasyonu ile ilişkilendirilir. Daha spesifik olarak, engelli olabilecek insanları daha bağımsız bir yaşam tarzına doğru destekleyen teknik çözümleri ifade eder. İklim, aydınlatma, enerji, güvenlik, konfor ve daha fazlasını otomatikleştirerek, güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlamak için bakıcılardan ek yardıma olan ihtiyacı azaltır.
mutfak

Esnekliğe sahip fonksiyonlar

En göze çarpan faydalarından biri Loxone’un esnekliğidir. Sistem her özel duruma kişinin ihtiyaçlarına ve engel türüne bağlı olarak uyarlanabilir.

İş dünyasında Loxone

7/24 güvenlik ve güvenlik önlemleri

Daha fazla bağımsızlık, aynı zamanda güvenlik ve emniyet tedbirlerine daha fazla ihtiyaç duyulduğu anlamına gelir. Bu çok yönlü koruma, olası su sızıntılarını, açık pencereleri ve daha fazlasını tespit etmek için bir dizi sensör tarafından sağlanır. Bazı önemli noktalar ocakların, cezvelerin ve su ısıtıcısının izlenmesini içerir. Bu cihazlar, ikamet eden kişi evden ayrıldığında otomatik olarak izlenir. Sistem bunu kapıya asılan manyetik anahtarın tetiğinden anlar. Yani anahtar gitmiş ve bir cihaz açık bırakılmışsa, otomatik olarak kapanacaktır.

 

çamaşır makinesi
loxone switch kullanan birey

 Erişim kontrolü ve izleme

Ev erişimi için Loxone NFC Code Touch ve NFC KeyFob ideal bir çözümdür. NFC KeyFoblar tamamen özelleştirilebilir ve kaybolması durumunda kolayca devre dışı bırakılabilir. Loxone Uygulamasında izlenen, belirli aile üyeleri veya bakım personeli, güvenliği uzaktan sağlamak için ikamet eden kişinin giriş ve çıkışlarına genel bir bakış sağlayabilir. Evden uzakta geçirilen süre belirli bir miktarı aşarsa, belirlenen bakıcı bir anlık bildirim alır.

Hareket Sensörlerinin kullanımıyla alınan bir diğer güvenlik önlemi de düşmenin algılanmasıdır. Son hareketten sonra belirli bir süre ek hareket algılanmazsa alarm tetiklenebilir. Örneğin, sensör bir düşmeyi veya kazayı algılayabilir ve bakıcıları bilgilendirmek için bir anlık bildirim gönderebilir.

 

kolay kullanım

Çalıştırmanın en kolay yolu

Loxone Switch Standard’a göre Touch Pure anahtarı, ortasına iki kez dokunularak etkinleştirilir. Ancak bu, Ortam Destekli Yaşam için değiştirilebilir. LifeHelp sakinleriyle edinilen deneyimler, bazı kullanıcılar için uzun vadeli bir bekletmenin daha kolay olabileceğini göstermiştir.

“Loxone ile çalışmayı bu kadar çok sevmemin en büyük avantajlarından ve nedenlerinden biri bu. Her projede mülk sahiplerinin ve konut sakinlerinin ihtiyaçlarına mükemmel şekilde cevap verebilir ve her şeyi uyarlanabilir”
– Stefan Konrad, Loxone Partneri

yaşlı bir çift

Loxone kullanmak nasıl bir şey?

“2011’den beri Loxone Partneriyim ve o zamandan beri çok sayıda projeyi hayata geçirdim. Çoğunlukla tek ailelik evler, ama aynı zamanda birçok ticari proje. LifeHelp ile proje zorluydu, ancak Loxone ile ustalaşmak çok daha kolaydı. Metinden konuşmaya, yangın ve su alarmlarına, erişime, müzik kontrolüne ve çok daha fazlasına kadar mümkün olan her işlevi uyguladık.”
Stefan Konrad

Loxone Partneri

“Loxone’un akıllı teknolojisini kullanarak, sakinler ve bakıcılar için ek destek oluşturduk. Teknoloji arka planda birçok görevi yerine getiriyor ve sakinlerimizi destekliyor. Sakinlere daha fazla güvenlik sağlayabiliriz. Bu, özellikle sahada bakıcı olmadığı zamanlarda önemlidir. Acil bir durumda, bakıcılar otomatik olarak bilgilendirilir.”
Brigitte Swoboda

Yönetim Kurulu Üyesi, LifeHelp

– Özel İpucu –
Loxone ofisi

Loxone kullanmakla ilgileniyor musunuz?


Başlamanıza yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz! İster yeni bir bina veya yenileme, ev veya ticari bina planlıyor olun, Loxone her türlü ihtiyacı karşılamak için kişiselleştirilmiş bir çözüm sunabilir.