DVTK Stadyum


13. Temmuz 2022 in References
Macar futbol kulübü Diósgyőri VTK’nın kendi stadyumu, 2018’de Yılın Stadyumu seçildi. Loxone Technology’nin yardımıyla bu güzel stadyum, görünüşünden çok daha fazlası için etkileyici.

Başlangıçta stadyum sahipleri farklı bir sistemle gitmeye karar vermişti. Ancak, kablolama zaten yapıldıktan sonra, diğer sistemlerin uygunluğuna bakmaya karar verdiler. Onlar için en önemli şey, stadyumun içindeki ve çevresindeki tüm aydınlatmanın tek bir ekosisteme dahil edilmesini sağlamaktı. Sahipler Macar Partnerimiz Verdom Kft. ile görüştükten ve onlara neyin mümkün olduğunu gösterdiğinde, Loxone ile devam etmeye karar verdiler. Başlıca nedenleri şunlardı:

 

  • Daha geniş işlevsellik
  • Daha düşük maliyetler
  • Kullanımı kolay yazılım

 

Bir bakışta gerçekler

Neresi
Macaristan


Ödül
Yılın Stadı 2018


Loxone Partneri
Verdom Kft.

Proje planlama işbirlikçisi: uplan 


Projede neler var?

7 Miniserver istemci ağ geçidi gruplandırmasında

Aydınlatma kontro: DALI Extension

Elektrik izleme: Modbus Extension

Isıtma ve havalandırma kontrolü

Ve daha fazlası.

Loxone Partneri:Verdom Kft.

András Schmidt, 2010’dan beri Loxone kullanıyor. Tek kişilik bir iş olarak başladı ancak şu anda 16 çalışanı var. Verdom Kft. Loxone ile her yıl müstakil evlerden restoranlara ve tabii ki futbol stadyumlarına kadar çok sayıda proje hayata geçirdi. Uzun süredir devam eden bir Partner olarak, bizimle sürekli iletişim halindedir – düzenli olarak eğitim kurslarına katılır ve ekiple fikir alışverişinde bulunmak için merkezimizde zaman geçirir.

Neden Loxone’a güveniyorsun?

“Loxone, yalnızca kendi ürün yelpazesini sunmakla kalmayıp, aynı zamanda genişleme yelpazesi ile büyük bir genişletilebilirlik sunan bir çözümdür. Özellikle DVTK stadyumu gibi bir projede çok çeşitli bileşenleri birbirine bağlayabilecek bir sisteme ihtiyacımız vardı. Bir dizi çok farklı ışık, ister projektörler isterse soyunma odalarındaki ışıklar olsun tek bir sistem üzerinden kontrol edilebilir.”

András Schmidt

Managing Director, Verdom Kft.

Olay temelli aydınlatma

DVTK Stadı’ndaki saha çeşitli farklı etkinlikler için kullanılır: lig maçları, UEFA müsabaka maçları (Avrupa Ligi gibi), televizyonda yayınlanan maçlar, antrenman vb. Tüm bu etkinlikler biraz farklı aydınlatma gerektirir.

“Aydınlatma gereksinimlerini öğrendikten sonra, Loxone ile bunun kolay olacağını biliyordum” – András Schmidt. Projektörler Loxone Relay Extensionları ile kontrol edilir. Loxone Config’deki Aydınlatma Denetleyicisi Fonksiyon Bloğunun Kullanılması András, kulübün gereksinimlerine uyacak şekilde önceden tanımlanmış aydınlatma modlarını yapılandırdı. Bunlar artık Loxone Uygulaması aracılığıyla kolayca değiştirilebilir.

Ancak Loxone ile kontrol edilen sadece projektörler değil, stadyumun içindeki ve dışındaki tüm ışıklar sisteme entegre edildi. Bazıları doğrudan röleler aracılığıyla kontrol edilirken diğerleri Loxone DALI Extension ile kontrol edilir. Soyunma odaları, koridorlar, tuvaletler vb. alanlara insan merkezli aydınlatma kontrolü sağlamak için Hareket Sensörleri yerleştirilmiştir. Işıkların hızlı ve kolay çalışmasını sağlamak için stadyum çevresine Touch Switch de yerleştirildi.

Stadyumun dış aydınlatması, DVTK hayranlarının ne tür bir etkinliğin gerçekleştiğini hızlı bir şekilde görmelerini sağlar. Bunun nedeni, András ve ekibinin çeşitli etkinlik türleri için farklı aydınlatma modları yapılandırmış olmasıdır. Böylece hayranlar her zaman neler olup bittiğini bilir.

DTVK

Isıtmalı drenaj boruları

DVTK Stadı’nın çatısında drenaj boruları donmaması için ısıtılmaktadır. Bu özellik başlangıçta planlanmamıştı, ancak proje sırasında orada buzun oluştuğunu fark ettiler. Neyse ki, Loxone çok genişletilebilir bir ekosistem olduğundan, bu ekstra işlevselliği eklemek sorun olmadı.

Isıtmalı drenaj boruları basitçe bir relay kullanılarak elde edildi. Buzlanma riski olduğu anda, otomatik olarak ısıtılırlar; bu da stadyumdaki personelin endişelenmesine gerek olmadığı anlamına gelir.

 

Dağıtım dolapları için sıcaklık regülasyonu

Stadyumdaki dağıtım panoları tek bir odada değil, tüm binaya yayılmıştır. Projektör kabini, örneğin, ayrı bir ek binada bulunur. Stadyumun sahipleri, tüm farklı kabin konumlarındaki sıcaklıkları izlemenin ve gerekirse, tutarlı bir sıcaklığı korumak için odaları ısıtmanın veya soğutmanın bir yolunu istedi.

Aydınlatma sistemi için güç kaynakları, dağıtım kabinlerinin her birinde bulunur. Kullanım sırasında bunlar oldukça ısınabilir. Bununla birlikte, sıcaklık çok düşerse donmaya da duyarlıdırlar. Buna karşı koymak için András ve ekibi her kabine sıcaklık kontrolü uygulamaya karar verdi.
“Loxone’un çok yönlülüğü burada bir kez daha kendini kanıtladı” – András Schmidt.

Dolapları düzenlemek için bir sıcaklık sensörü, küçük bir fan ve bir ısıtıcı yerleştirilmiştir. Dolaplardan birinin sıcaklığı ayarlanan sıcaklığın altına düşerse, ısıtma otomatik olarak açılır. Sıcaklık çok yüksekse, havalandırma sistemi devreye girer. Sıcaklık analog sensörler ile ölçülmekte, ısıtma ve havalandırma sistemleri röleler ile kontrol edilmektedir.

 

Karmaşık bir binanın basit kontrolü

Bir futbol stadyumunu işletmek ve kontrol etmek belirli zorlukları beraberinde getirebilir. Otomasyon, çok çeşitli görevlerin üstesinden gelmiştir, ancak bir futbol stadyumunun karmaşık yapısı nedeniyle hala manuel müdahaleye ihtiyaç duyulmaktadır. Loxone Uygulaması ve Loxone Touches ile DVTK stadyumundaki personel bunu yapmak için her zaman basit ve sezgisel bir yola sahiptir.

– Özel İpucu –

İç mekan görseli

Create Automation


Loxone, akıllı evlerde, ticari tesislerde veya özel uygulamalarda olsun, her türlü projede akıllı otomasyon oluşturmak için mükemmel bir çözümdür.

Ticari bir ortamda kullanılan Loxone hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıya tıklamanız yeterlidir.