Sıcak hava dalgası: Çözüm akıllı iklimlendirme mi?

Dilara Gyolemen
19. Eylül 2023 in Know-how

Sıcaklıklar ve enerji maliyetleri artıyor

Küresel sıcaklıkların arttığı ve uzun süreli sıcak hava dalgalarının yaşandığı bu dönemde, ısıtma maliyetlerini düşürmek kadar soğutma maliyetlerini düşürmek de önemlidir. İklim değişikliği, geleneksel olarak daha serin bölgelerde bile klima maliyetinin yakında ısıtma maliyetini aşabileceği anlamına geliyor. Ancak mesele sadece enerji maliyetleri değil. Basitleştirilmiş kontrol ve sağlıklı bir sıcaklığın korunması hayatımızı büyük ölçüde iyileştirebilir ve enerji tasarrufu ile el ele gidebilir.

Dünya ve Türkiye yıllık ortalama sıcaklıklar

İçeride serin, dışarıda sıcak tutmak

Klima kapılar veya pencereler açıkken çalıştırılırsa, dışarıdaki sıcak hava içeri girerken soğutulmuş hava dışarı çıkar. Bu da klimanın istenen sıcaklığı korumak için daha fazla çalışmak zorunda kalmasına ve dolayısıyla enerji tüketiminin artmasına neden olur. Buna ek olarak, klima çalışırken kapı ve pencerelerin kapatılması daha iyi hava sirkülasyonu ve daha verimli soğutma sağlayarak daha konforlu bir iç mekan iklimi sağlar. Konutlarda zaten önemli bir sorun olan bu durum, ticari binalarda, otellerde, okullarda vb. hem mali harcamalar hem de çevresel etki açısından bir enerji felaketine dönüşebilir.

App' te gölgeleme

Çözüm otomasyonda yatıyor. Loxone kapı ve pencere kontaklarının kullanımı klima kontrolü ile birlikte bu sorunla etkili bir şekilde mücadele edebilir. Bu sensörler kapıların veya pencerelerin açık olduğunu algılar ve klimayı otomatik olarak kapatabilir. Gerekirse pencereleri veya kapıları tekrar kapatmak ve aktif soğutmaya devam etmek için Loxone App veya Loxone ses sisteminiz aracılığıyla bildirimler de alabilirsiniz. Bir diğer faktör de gölgelendirmedir. Loxone akıllı otomatik gölgelendirmeodaların daha az ısınmasını sağlıyor.Bu da bina otomasyon sistemine tam entegre olan iklimlendirme sisteminin istenen sıcaklığa ulaşmak için o kadar uzun süre çalışması gerekmediği anlamına geliyor.

Varlık kontrollü enerji tasarrufu

Loxone App’ te, günün belirli saatlerinde ulaşılmak istenen sıcaklıkları kolayca ayarlayabilirsiniz. Bu, enerji tüketimini optimize eder ve klimanızın verimliliğini en üst düzeye çıkarır. Siz evdeyken, sistem hoş bir sıcaklığı korur ve evde olmadığınız zamanlarda eko moduna geçer. Bu, ancak yalnızca gerçekten gerekli olduğunda enerji tasarrufu ve optimum konfor sağlar.

Loxone AC Control Air

Akıllı kontrol hem gelecek hem de şimdiki zamandır

Loxone AC Control Air klimaların manuel kontrolü geçmişte kaldı. AC Control Air, önde gelen üreticilerin klimalarını evinize kolayca, hızlı ve sorunsuz bir şekilde entegre eder & Loxone’dan bina otomasyonu önceden oluşturulmuş mantık ve tüm büyük üreticilerin klimaları ile tak ve çalıştır entegrasyonu sayesinde, enerji tasarruflu ve akıllı iklim kontrolü her zamankinden daha da erişilebilir bir durumda.

Akıllı klimalar sadece enerji tasarrufu sağlamakla kalmaz

Loxone akıllı binadaki tüm bileşenleri birbirine bağlar. Çok sayıda açık arayüz, Loxone’u bir enerji yönetim sistemi olarak sonsuz derecede esnek hale getirir. Bu, küresel olarak benzersiz, bütünsel bir enerji yönetimi sağlar ve sayısız enerji tasarrufu potansiyelinin önünü açar.

Akıllı enerji yönetimine yaklaşımımız üç adımdan oluşmaktadır:

  1. Kendi ihtiyaçlarını anlama
  2. Temel elektrik tüketimini azaltın
  3. Enerji tüketimini değiştirin

Şimdi iletişime geçin

Şimdi bir proje talebi gönderin veya bir Loxone ortağı olun.

A
Proje talebi

Ücretsiz proje talebinizi buraya gönderin, size geri dönelim.

A
Loxone Ortağı Olun

Ortak olmak ve önceden ücretsiz bir danışma randevusu ayarlamak istiyorum.

Ücretsiz proje sorgulama

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Ortak olun

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.