Loxone Wallbox şarj cihazı sübvansiyonları karşılıyor ve 10+ ekstra özellik ekliyor

Dilara Gyolemen
1. Aralık 2023 in Know-how

Loxone’ un Wallbox’ u yeni Yeşil Tasarruf dalgasına mükemmel bir şekilde uyuyor, böylece 19.000 liraya kadar tasarruf edebilirsiniz! Sadece bir şarj istasyonu değil, şarj cihazını PV’ ye ve spot elektrik piyasasına bağlamak da dahil olmak üzere ev veya bina için diğer akıllı özelliklere sahip olursunuz. Piyasadaki benzersiz çözümler Loxone Partners tarafından sunulmaktadır.

Sübvansiyonun önemli bir koşulu mu? Sorun yok

Yeni Yeşil Tasarruf Programı Eylül 2023’te yeni bir sübvansiyon dalgası ile geldi – ve elektromobiliteye de güveniyor. Ancak tüm şarj cihazları başvurularında başarılı olamayacaktır.

Ana koşul şudur: Yalnızca şebekeden şarj ederken elektrik tüketimini kararlaştırılan maksimum güç girişine göre kontrol etme işlevine sahip şarj istasyonları desteklenmektedir. Ne yazık ki, şarj cihazı bu özelliğe sahip değilse, 19.000 Türk Lirası* katkısını göremezsiniz.

*Hibe, maliyetlerin en fazla %50’sini karşılayabilir. Aynı zamanda, maksimum yardım, bir aile evine aitse şarj istasyonu başına 19.104 lirayı ve bir apartmana aitse maksimum 31.840 lirayı geçemez.

Bir kadın kumbarasına bakıyor ve birikim yapmayı düşünüyor

Halihazırda binlerce hane tarafından kullanılan Loxone Wallbox bu gereksinimi karşılamaktadır. Bunun nedeni, evlere ve binalara akıllı enerji yönetimi sağlayan bir kontrol ünitesi olan Miniserver ile birlikte satın alınmasıdır.

SPOT: En ucuz elektrikli araç şarjı

Sübvansiyon koşulları yerine getirilmiştir. Ancak bu sadece Loxone Wallbox için gerekli temeldir. Elektrikli bir araba nasıl düzgün şarj edilir? Böylece mümkün olduğunca ucuza gelir ve e-mobilitenin avantajlarından maksimum düzeyde faydalanırsınız!

Loxone sistemi, istasyonun en uygun zamanlarda otomatik olarak şarj etmeye başlamasını sağlar. Örneğin, Wallbox’un akıllı bir şekilde bağlandığı dinamik elektrik tarife piyasasındaki (SPOT) fiyatlara göre.

Şarjlı araba
Durum: Elektrikli arabanızla günde 50 km yol yapıyorsunuz, bu da Türkiye Cumhuriyeti’ndeki günlük ortalamaya karşılık geliyor. Aracınızı akşamları veya gece işten eve döndüğünüzde şarj etmeniz gerekiyor. Ertesi gün tekrar yola çıkmak için 10 kW şarj etmeniz gerekiyor. – Akıllı Wallbox’ unuz, siz işten eve döndükten sonraki 12 saat içinde en ucuz saati seçecek ve siz hiçbir şeye dikkat etmek zorunda

Dinamik tarifeleri kullanırsanız ve elektrikli aracınızı 23 Ağustos 2023 tarihinde saat 22:00’de şarj etmeye başlarsanız, bu size TL 8,89/kWh’ye mal olacaktır. Loxone Wallbox, aracı şarj etmek için 24 Ağustos’a kadar bekleyecek ve saat 3:00’te TL 3,50/kWh’ye şarj edecektir.

SPOT'a bağlanmak, şarj için en uygun gece saatini seçer. (Zdroj: nanogreen.cz)
Karşılaştırma: Akşamları bir saatlik şarj size 88,90 liraya mal olurken, geceleri 35,02 liraya, yani yaklaşık %60 daha ucuza şarj edersiniz. 250 iş günü üzerinden hesaplandığında, bu 12 736 liradan fazla bir tasarruf anlamına gelir! Spot fiyatlar bazen eksiye düşebilir, bu da en uç durumda ücretlendirmeden kar bile elde edebileceğiniz anlamına gelir.

Her kullanım için fonksiyonlar

Sübvansiyondan sadece müstakil evler ve apartmanlar yararlanabilecek. Ancak Loxone Wallbox’un ticari olanlar da dahil olmak üzere tüm binalara aktaracağı bir şey var.

FVE

FVE ile İşbirliği

Loxone Wallbox, fotovoltaiklerden gelen fazlalığa bağlı olarak şarj gücünü (1,38 ila 11 kW) otomatik olarak düzenlemeye olanak tanır. Araç uzaktayken, sistem enerjiyi depoya yönlendirir. Sadece güneşten gelen fazlalıktan şarj etmek mümkündür, ancak elektrikli otomobilin mümkün olduğunca çabuk şarj edilmesi gerekiyorsa, şarj modu manuel olarak değiştirilebilir.
zátěž

Stres yönetimi

Miniserver, tüm binadaki diğer yüklerle ilişkili olarak aracın şarj edilmesini yönetir. Aşırı yük durumunda, önceden belirlenmiş önceliklere ve mevcut ihtiyaçlara göre cihazların bağlantısı kesilir.
FVE

Uzaktan erişim

Genel bir IP adresine ve buluta gerek yok. Mobil uygulama tüketiminizi, ne kadar PV enerjisi kullanıldığını ve şarj döngüsünün ne kadar sürdüğünü gösterir. Gerekirse şarj modlarını manuel olarak kontrol edebilirsiniz.
Uygulamadaki Wallbox ayarları
FVE

NFC tuş takımı kimlik doğrulaması

Bir çip okuyucu ile genişleterek, yalnızca belirlenmiş kişilere (örneğin belirli çalışanlar) ücretlendirme atarsınız ve sistem ayrıca tüketimlerini de hesaplar. Ayrıca şubeler arasında da izinler atayabilirsiniz (Güven işlevi sayesinde). Seyahat eden bir çalışan, arabasını farklı şehirlerdeki Wallbox’ larından aynı çip ile şarj edebilir.
zátěž

Üçüncü taraflar için veri aktarımı

Örneğin, otel misafirleri için basit faturalandırma. Odaya erişmek ve ücretlendirme için kimlik doğrulaması yapmak için aynı kartı kullanırlar. Tek bir evrensel kart yeterliyken neden ziyaretçilere birden fazla kart ve çip yükleyelim?
FVE

Elektrik sayaçlarına uzatma

Ek alan veya kablolama gerekmez. Loxone, şarj cihazları için benzersiz bir kablosuz teknoloji kullanır. Sayaç, doğrudan Wallbox kapağının altındaki bir DIN rayına monte edilebilir.
FVE

Çoklu şarj cihazlarının yönetimi

Loxone sistemi mevcut gücü birkaç Wallbox arasında paylaştırır. Şirkette, bir apartmanın garajında veya bir süpermarketin otoparkında… Avusturya’daki Loxone merkezinde 50 Wallbox sorunsuz bir şekilde yan yana çalışıyor!
Tek bir nesnede birden fazla şarj cihazı

Bonus dahil: bina için akıllı fonksiyonlar

Bir kontrol ünitesine sahip bir Loxone Wallbox alırsanız (belki de bir sübvansiyon yardımıyla), elektrikli arabanızı şarj etmek için akıllı işlevlerle yetinmek zorunda kalmazsınız. Bugün, evlerden ofislere, mağazalardan geliştirme projelerine kadar her türlü akıllı binada bir miniserver bulunuyor. Bu da onlara daha fazla konfor, güvenlik ve tasarruf sağlıyor.

Şarj cihazı ile birlikte, aydınlatma ve gölgelendirmeden ısıtma ve tüm MaR sistemlerine kadar neredeyse her bina teknolojisini kontrol edebilen akıllı bir otomasyon sistemi elde edersiniz. Her şey için her zaman aynı uygulamaya sahip olursunuz.

Kadın, şarj durumunu ve diğer ev işlevlerini uygulama üzerinden kontrol eder

Tesisatçılar için fırsat: Eğlenceli kurulum ile hazır çözümler satmak

Loxone Ortağı, New Green Savings'in sübvansiyonlarına uygun bir Loxone Wallbox kuruyor
Yeni sübvansiyon dalgasının başlamasıyla birlikte, uyumlu şarj cihazlarına yönelik bir talep olacaktır. Loxone’un bilgi birikimiyle büyük bir avantaja sahipsiniz. Miniserver’larla (veya elektrik sayaçlarıyla) Wallbox paketleri oluşturun ve kurulumu ve devreye alınması minimum iş ve zaman alan hazır bir çözüm satın. Wallbox’un Miniserver’a entegrasyonu tak ve çalıştır şeklindedir, sadece birkaç tıklama ile istasyon çalışmaya hazır hale gelir.

Vaatler yerine kanıtlar – sık kullanılan çözümlerin hazır olduğu Loxone Config programını indirin – devre kesicinin tetiklenmesine karşı koruma ve NFC tuş takımını kullanarak kullanıcılar arasında güç bütçeleme. Bu program ile Wallbox sübvansiyon koşullarını karşılamaktadır. Müşteriniz için kullanın:

Ücretsiz isteyin

Şarj cihazınız hakkında bize danışın veya bir Loxone Ortağı olarak sübvansiyon için hazır bir çözüm sunun!

A

Ücretsiz çözüm danışmanlığı

Loxone Wallbox’ u kendi projemde kullanmayı düşünüyorum ve daha fazla bilgi almak istiyorum.

A

Ortak olun

Loxone ile ortaklığın ne olduğunu ve nasıl yapılacağını sormak istiyorum.

Ücretsiz çözüm danışmanlığı

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Loxone Wallbox’u teklif etmek ve kurmak istiyorum

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.