Akıllı Otel Otomasyonu: Otel ve Restoranlardaki Zorlukların Üstesinden Gelmek

Dilara Gyolemen
4. Nisan 2024 in Know-how

Otel ve yemek endüstrisi çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır: artan rekabet, kişiselleştirilmiş deneyim beklentisi, yüksek enerji fiyatları nedeniyle yüksek maliyet baskısı ve tüm bunlar mükemmel hizmet ve sürekli yüksek kalite sağlarken. Loxone ile akıllı otel otomasyonunun hem operasyonel verimliliği artırmak hem de olağanüstü bir misafir deneyimi sağlamak için bu engellerin üstesinden nasıl geldiğini öğrenin.

Resepsiyon

Resepsiyon, otel operasyonlarında merkezi bir rol oynar. Akıllı otel otomasyonu ile desteklenen bu sistem, konukların konforunu artırır ve örneğin çalışanların uzman personele ihtiyaç duymadan oda sıcaklığını doğrudan Loxone App aracılığıyla ayarlamasına olanak tanıyarak operasyonel zorlukların üstesinden gelmeyi kolaylaştırır.
Erişim yetkilerinin kolay yönetimi ve açık kapılar gibi aksaklıklara hızlı müdahale, verimliliği ve misafir deneyimini artırır. Loxone otel yönetimini optimize eder ve misafirler için sorunsuz bir deneyim yaratır.

Resepsiyon merkezi akıllı otel otomasyonu ile desteklenerek önemli bir rol oynar.

Otel Odaları

Akıllı otel otomasyonu, sadece otel odalarını konforlu ve davetkar hale getirmeyi değil, aynı zamanda onları konukların ihtiyaçlarına göre mükemmel bir şekilde uyarlamayı, operasyonel verimliliği artırmayı ve konuk deneyimini iyileştirmeyi mümkün kılar. Loxone’un Multiplicator aracı çok sayıda odanın devreye alınmasını ve bakımını kolaylaştırır, çünkü parametrelendirmeler ve programlama bir kez oluşturulabilir ve ardından ister 10 ister 100 olsun tüm odalara uygulanabilir. Her oda tipi aynı değildir ve bu nedenle odaların programlama ve teknik ekipman gereksinimleri de değişir. Loxone bu esnekliği sağlar ve çok sayıda sistemi tek bir sistemde toplar.

Odadaki ses, aydınlatma, havalandırma, gölgelendirme ve oda sıcaklığı dahil olmak üzere çok çeşitli teknik ekipmanın basit bir şekilde çalıştırılması, özelleştirilebilir bir kontrol elemanı olan Touch Pure Flex ile verimli bir şekilde çözülen zorluklardan biridir. Bu, tüm sistemlerin misafir tarafından sezgisel olarak çalıştırılmasını sağlar ve optimum oda deneyimi için teknik ekipmanın sorunsuz entegrasyonunu ve kontrolünü sağlar.

Touch Pure Flex, otel odasında teknolojiyi kullanmayı kolaylaştırır.

Restoran, Bar & Mutfak

Restoran ve barlarda, Loxone ile akıllı otel otomasyonu, bireysel olarak tanımlanabilen aydınlatma sahnelerini ve müzik seçimlerini kullanarak, misafirler veya personel tarafından manuel müdahale olmaksızın günün farklı saatlerinde sorunsuz bir şekilde değişen istenen ambiyansı otomatik olarak oluşturur. Bu, rahat bir kahvaltıdan canlı bir bara kadar değişen bir atmosfer yaratır ve operatörün özel gereksinimlerini karşılar, böylece değişiklikler kolayca ancak yalnızca yetkili personel tarafından yapılabilir. Loxone ayrıca hassas, otomatik havalandırma kontrolü ile açık mutfak konseptlerinin zorluklarının üstesinden gelir, hava kalitesini iyileştirir ve genel misafir deneyimini geliştirir.

Akıllı yük yönetimi, restoran mutfaklarında altyapı aşırı yüklenmesi riskini en aza indirir

Mutfak her restoranın kalbidir. Loxone’un akıllı yük yönetimi, ücretsiz yazılım tarafından desteklenen pik yüklerin verimli bir şekilde izlenmesi ve kontrol edilmesi yoluyla restoran mutfaklarındaki altyapı aşırı yüklenme riskini en aza indirir. Ticari sektörde sadece kesintilere yol açmakla kalmayıp aynı zamanda şebeke ücretleri yoluyla maliyetleri de artırabilen aşırı yüklenmeler böylece önlenir. Ayrıca miniserver, soğuk depoları izleyerek ve kapıların açık olması durumunda otomatik olarak alarm vererek malların değerini korur ve operasyonel güvenliği ve verimliliği artırır.

Etkinlik Alanı

Loxone Miniserver, akıllı otel otomasyonunun bir parçası olarak kapsamlı etkinlik teknolojisinin basit bir şekilde kontrol edilmesini sağlar. Eğitimsiz personelin bile kullanımı kolaydır ve Loxone Campus’ teki Auditorium’ da olduğu gibi her etkinlik bir deneyime dönüşür. Sıcaklık ve CO2 seviyeleri gibi oda koşullarına yönelik otomatik ayarlamalar, Loxone’un ücretsiz yazılımı sayesinde ek donanıma minimum ihtiyaç duyarak kontrollü ısıtma, klima ve havalandırma sistemleri tarafından verimli bir şekilde gerçekleştirilir. Bu akıllı çözüm, optimum koşullar ve kullanım kolaylığı sağlar.

Kapsamlı etkinlik teknolojisinin basit kontrolü

Wellness Alanı

Akıllı bina yönetimi sağlıklı yaşam alanlarını etkin bir şekilde otomatikleştiriyor

Loxone, uygunsuz bozucu faktörleri ortadan kaldırarak ve sıcaklık, aydınlatma ve müzik gibi optimum koşulları düzenleyerek akıllı bina yönetiminin bir parçası olarak sağlıklı yaşam alanlarını etkili bir şekilde otomatikleştirir, bu da konuk deneyimini önemli ölçüde iyileştirir ve enerji verimliliğini artırır. Kullanılmayan havuzların kapatılması ve verimli ısı kullanımının yanı sıra sauna alanlarındaki varlığa bağlı kontroller sayesinde havuz peyzajlarında potansiyel tasarruflar maliyetleri ve enerji tüketimini azaltır. Buna ek olarak, otomatik alarm mesajları daha uygun maliyetli bakım sağlarken, kısılabilir ışıklar ve yumuşak sesler rahatlatıcı bir atmosfer yaratır.

Loxone, uygunsuz bozucu faktörleri ortadan kaldırarak ve sıcaklık, aydınlatma ve müzik gibi optimum koşulları düzenleyerek akıllı bina yönetiminin bir parçası olarak sağlıklı yaşam alanlarını etkili bir şekilde otomatikleştirir, bu da konuk deneyimini önemli ölçüde iyileştirir ve enerji verimliliğini artırır. Kullanılmayan havuzların kapatılması ve verimli ısı kullanımının yanı sıra sauna alanlarında varlığa bağlı kontroller sayesinde havuz peyzajlarında potansiyel tasarruflar maliyetleri ve enerji tüketimini azaltır. Buna ek olarak, otomatik alarm mesajları daha uygun maliyetli bakım sağlarken, kısılabilir ışıklar ve yumuşak sesler rahatlatıcı bir atmosfer yaratır.

Akıllı bina yönetimi sağlıklı yaşam alanlarını etkin bir şekilde otomatikleştiriyor

Toplantı odaları

Modern seminer odaları, çeşitli etkinlik formatlarını destekleyen, kullanımı kolay ve aynı zamanda konfor ve bağlanabilirlik sağlayan esnek bir ortam gerektirir. Loxone ile akıllı otel otomasyonu, aydınlatma, gölgelendirme, iklimlendirme ve multimedya teknolojisini entegre etmeyi kolaylaştırır ve bireysel gereksinimlere göre hızlı oda uyarlamaları sağlar. Otomatik erişim yetkileri ve akıllı havalandırma kontrolü, katılımcıların varlığına ve ihtiyaçlarına göre uyarlanmış kaynakların verimli kullanılmasını ve optimum hava kalitesini sağlar.

Intelligent hotel automation makes it easy to integrate lighting, shading, air conditioning and multimedia technology into seminar rooms

Genel Alanlar

Akıllı otel otomasyonu, aydınlatma, gölgelendirme, iklimlendirme ve multimedya teknolojisinin seminer odalarına entegre edilmesini kolaylaştırır

Depolar, koridorlar ve tuvaletler gibi genel alanlarda Loxone’un otomatik aydınlatma kontrolü, herhangi bir varlık tespit edilmediğinde normal aydınlatmaya göre %80 daha az enerji kullanarak önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlar. Bu otomasyon, gereksiz enerji tüketimini önlemek ve maliyetlerden tasarruf etmek için özellikle önemlidir. Ayrıca, enerji tasarruflu bina teknolojisi bağlamında, NFC Code Touch sistemi, erişimi yetkili kişilerle sınırlandırarak, geçmiş ve günlük erişim kaydı yoluyla dolandırıcılık girişimlerini en aza indirerek hassas alanlarda güvenliği artırır. Bu kişiselleştirilmiş erişim sistemi, değerli malların korunmasına önemli ölçüde katkıda bulunur ve anonim erişimi ortadan kaldırır.

Depo, koridor ve tuvalet gibi genel alanlarda Loxone’un otomatik aydınlatma kontrolü, herhangi bir varlık tespit edilmediğinde normal aydınlatmaya göre %80 daha az enerji kullanarak önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlar. Bu otomasyon, gereksiz enerji tüketimini önlemek ve maliyetlerden tasarruf etmek için özellikle önemlidir. Buna ek olarak, enerji tasarruflu bina teknolojisi bağlamında, NFC Code Touch sistemi, yetkili kişilere erişimi kısıtlayarak, geçmiş ve günlük erişim kaydı yoluyla dolandırıcılık girişimlerini en aza indirerek hassas alanlarda güvenliği artırır. Bu kişiselleştirilmiş erişim sistemi, değerli malların korunmasına önemli ölçüde katkıda bulunur ve anonim erişimi ortadan kaldırır.

Akıllı otel otomasyonu, aydınlatma, gölgelendirme, iklimlendirme ve multimedya teknolojisinin seminer odalarına entegre edilmesini kolaylaştırır

Şimdi iletişime geçin

Şimdi bir proje talebi gönderin veya bir Loxone ortağı olun.

A
Proje talebi
Ücretsiz proje talebinizi buraya gönderin, size geri dönelim.

A
Loxone Ortağı Olun

Ortak olmak ve önceden ücretsiz bir danışma randevusu ayarlamak istiyorum.

Ücretsiz proje sorgulama

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Ortak olun

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.