Release Loxone OS, Config en App versie 9 – ALLES NIEUW

Simon Engels
september 26, 2017 in Voor Partners

Een nieuw tijdperk voor Loxone Smart Homes is aangebroken. Versie 9 betekent een eenvoudige ingebruikname voor uw klanten en een eenvoudige en snelle implementatie van het Loxone Smart Home. Dit gaat uiteraard allemaal gepaard met een ongekende omvang aan functies. 

Wij zijn trots u vandaag de krachtige software aan te bieden voor de configuratie van een Smart Home.

Versie 9 staat voor u klaar –
alle highlights in één oogopslag

Highlight app
Gloednieuw design

Het gloednieuwe elegante design verschijnt in de nieuwe app versie 9. Uw klanten zullen pas kunnen genieten van de talrijke nieuwe functies na een update van Loxone Config en de app.

Mijn app zoals ik het wil
Visualisering wijzigen

Met de nieuwe functie “visualisering wijzigen” kunnen uw klanten vanaf nu zelf de visualisering naar wens ontwerpen. Vroeger was dit voor klanten alleen mogelijk via de Expertenmodus en de daarmee verbonden veiligheidsgerelateerde instellingen, wat in de meeste gevallen niet echt gewenst was. De Expertenmodus blijft verder bestaan als bijkomende optie.
Met de nieuwe functie kunnen namen, beoordelingen en favorieten aangepast worden. Voor u als partner betekent dit gewonnen tijd en maximale efficiëntie bij de begeleiding en installatie van Loxone Smart Home projecten.

Lichtsteuerung V2
Lichtsteuerung V2

Lichtsturingsbouwsteen V2
Eén klik – Meer mogelijkheden.

De nieuwe lichtsturingsbouwsteen glanst met een gloednieuwe look in de app en de vele nieuwe functies maken de belevenis van de indrukwekkende verlichting nóg spannender. Verbind bijvoorbeeld een Loxone Touch direct met een stemming en bepaal zo het ingangspunt in de stemmingswissel. De perfecte lichtstemming met slechts één druk op de knop.

Wilt u de lichtstemming in de ruimte niet volledig veranderen, maar eerder een andere lichtzone erbij mengen, dan kan dit met een langdurige klik op de Loxone Touch. Zo zal u twee stemmingen met elkaar combineren.

U heeft reeds bestaande klantenprojecten en wil toch van de nieuwe lichtsturingsbouwsteen V2 profiteren? Geen probleem! Versie 9 heeft de mogelijkheid om uw bestaande lichtsturing automatisch te converteren naar de nieuwe lichtsturing V2.

Nieuwe norm in de installatie
Identificeer lampen

Het identificeren van afzonderlijke lichtkringen kan vandaag de dag een complex thema zijn bij de installatie van een woning. Daar hebben onze ontwikkelaars iets op bedacht: alle verlichtingsproducten van Loxone kunnen dankzij een klik in de configuratie geïdentificeerd en gesignaleerd worden door een optische pulsering.
Een toewijzing tijdens de installatie wordt kinderspel!
Deze nieuwe functie minimaliseert eveneens de inspanningen aan configuratie.

Alles in één oogopslag dankzij
Categoriegerelateerde centrale bouwstenen

Dankzij de nieuwe categoriegerelateerde centrale bouwstenen bekomen uw klanten in één oogopslag de belangrijkste informatie over hun woning. Informatie over de verlichting, zonwering, alarm en zoveel meer zijn af te lezen in één oogopslag en kunnen via één klik centraal bediend worden.

Dankzij de nieuwe categoriegerelateerde centrale bouwstenen bekomt u als partner zeer veel overzicht en orde in de configuratie.
Het werk wordt daardoor vereenvoudigd en het bespaart u een uitgebreide manuele configuratie.
En het beste: met de update naar versie 9 worden de nieuwe bouwstenen automatisch aangemaakt en weergegeven in de visualisering.

Duizend en één mogelijkheden
Bedrijfsmodus

De nieuwe lichtsturingsbouwsteen V2 bevat vanaf nu ook bedrijfmodi. Dit betekent dat uw luchtsturing de verschillende toestanden van de woning kent. Het maakt niet uit of de woning in nachtmodus, vakantiemodus of ‘huis in diepe slaap’-modus staat; vanaf nu reageert de woning nog meer op de behoeften van uw klanten.
Leg bijvoorbeeld heel eenvoudig vast welke lichtstemming bij ‘beweging’ geactiveerd wordt wanneer de woning zich in nachtmodus bevindt.

No Gimmicks. Real Smart Homes.
50.000 handelingen minder,
meer tijd voor het leven.

Autoconfiguratie

Door het gebruiken van Loxone componenten in combinatie met de nieuwe versie 9, behoort het dagenlang configureren van een Smart Home tot het verleden.
Na het aanleren en benoemen van de componenten, creëert de autoconfiguratie met een druk op de knop een uitgebreide en vooral betrouwbare configuratie van een Smart Home.
De autoconfiguratie houdt rekening met verschillende ruimtetypes zoals slaapkamers, doorgangsruimtes en leefruimtes en neemt de juiste instellingen en configuraties op zich voor zonwering, verwarming, toegang, muziek, verlichting, alarm en veel meer.
De autoconfiguratie bespaart veel tijd in de configuratie en zorgt ervoor dat uw klantenproject vanaf de eerste dag perfect volgens de wensen van uw klanten functioneert.

Probeer nu de nieuwe autoconfiguratie in versie 9 uit!

Projektanalyse

Een goed gevoel dankzij
Projectanalyse

De projectanalyse controleert uw actuele configuratie op betrouwbaarheid en eventuele foutjes die erin geslopen zijn.
Belangrijke punten zoals veiligheid van paswoorden, aantal statistieken, ongebruikte objecten, converteerbare bouwstenen en veel meer, staan te uwer beschikking. Geef uw klanten een goed gevoel over hun nieuwe Smart Home en verzeker uzelf ervan dat alles duurzaam en betrouwbaar functioneert.

Verdere spannende vernieuwingen in versie 9
Gebruiksvriendelijkheid, veiligheid & stabiliteit

    • Cross-site verbindingen
    • Geavanceerd projectmanagement
    • Hogere veiligheid van de app-verbinding
    • Verhoogde prestaties
    • En veel meer …

Ontdek alle nieuwe functies en verbeteringen zelf en voer vandaag nog de update naar versie 9 uit. Een gedetailleerde lijst van alle veranderingen van versie 9 vindt u in onze Changelog terug.

Ik wil meer over LOXONE weten