Onze strijdkreet! No gimmicks, Real Smart Homes

Steffi De Graaf
mei 9, 2019 in Know How

Het zijn meer dan loze woorden, meer dan een holle slogan. Het is een filosofie en een principe. Een strijdkreet en een oproep. Vertrekkend uit het idyllische Kollerschlag, de hoofdzetel en geboorteplaats van Loxone, is het een golf die over de hele wereld al heel wat fans heeft gemaakt en er dagelijks nieuwe wint.

Diepgeworteld in het DNA van onze onderneming kenmerkt die strijdkreet onze acties dag in dag uit – bij het ontwerp van producten, maar evenzeer bij het bedenken van nieuwe aanbevelingen voor het Real Smart Home.

Het doel: meer tijd voor het leven
In een tijd waarin mensen naar de maan vliegen en auto’s zichzelf parkeren, zijn wij ervan overtuigd dat een woning de meeste taken inzake veiligheid, comfort en energie-efficiëntie zelfstandig moet kunnen uitvoeren. Pas dan wordt de woning een echt Smart Home.

In plaats van die tijd met technologie bezig te zijn, geeft Loxone de mensen die waardevolle uren terug. Zo spaart een Loxone Smart Home jaarlijks tot wel 50.000 handelingen uit en laat het zo meer tijd over voor de mooie dingen des levens.

Technologie alleen is lang niet alles
In plaats van telkens weer nieuwe gimmicks, staat de bewoner met zijn dagelijks leven in zijn eigen woning bij ons centraal.

Een Smart Home heeft helaas niet altijd een positieve connotatie. Velen denken daarbij aan een overvloed aan technologie en allerhande snufjes. Loxone bewandelt hierin duidelijk een ander pad. Enkel omdat iets technisch mogelijk is, wil nog niet zeggen dat het nuttig is en ons leven duurzaam verbetert.

Smart Home Evolution
Wanneer we de geschiedenis van een Smart Home bekijken vanuit het perspectief van de bewoner, dan bestaan er in essentie drie generaties:

1.0 || Het tijdperk van de bussystemen:
Een nieuwe technologie doet haar intrede. Er verandert niet bijster veel. Men bedient nog steeds zelf de woning, maar nu meestal met veel kleine knoppen. Eén voor het licht aan te steken en één om te doven.

2.0 || Woning bedienen via een app of spraakcommando’s:
Dit is de fase waarin de meeste fabrikanten en gebruikers zich momenteel bevinden.

3.0 || De woning weet zelf wat er te doen staat:
Met als doel duizenden handelingen per jaar uit handen te nemen. Dit is onze wereld, al sinds het bedrijf opgericht werd.

Totaaloplossing i.p.v. verzameling producten
Loxone biedt tal van mogelijkheden om producten en oplossingen te integreren: de aansluiting van een toestel op het netwerk, de verwarming, de zonnepanelen, willekeurige lampen en zoveel meer.

Om de gewenste stabiliteit en betrouwbaarheid in de eigen woning te kunnen garanderen, hebben we besloten om voor elk cruciaal toepassingsgebied eigen producten te ontwikkelen. Bijvoorbeeld eigen spots als het over verlichting gaat of onze Music Server en de daarop perfect afgestemde luidsprekers wat muziek betreft. Zo kunnen we niet alleen een aangename totaalervaring bieden, maar kunnen we ook garanderen dat alle onderdelen jarenlang probleemloos samenwerken.

Ontworpen voor het leven
Loxone producten en software zijn ontworpen om levenslang dienst te kunnen doen. In een tijd waarin de ene hype de andere volgt en ikzelf al mijn vierde fitnesstracker versleten heb, is dit een atypische aanpak. Die filosofie is zowel terug te vinden in elke software-ontwikkeling als in de keuze voor de materialen en de opbouw van onze producten.

Zo hebben we bij onze intercom gekozen voor glas en metaal in plaats van voor goedkope kunststof. Ook na tien jaar zal dit product nog schitteren. Geen sprake van troebel zicht door een vergeelde lens. In onze Miniserver, het brein van elk Loxone Smart Home, zitten geen beweeglijke onderdelen zoals ventilators en co. De Miniserver werd ontworpen om 365 dagen per jaar te blijven draaien.

Gewoon Real Smart Home producten, geen gimmicks.

Duidelijke normen en aanbevelingen
Voortbordurend op de ervaring uit vele duizenden Smart Homes en vooral op de ervaringen die we opdoen binnen onze eigen vier muren, hebben we eenvoudige leidraden en duidelijke aanbevelingen geformuleerd. Bijvoorbeeld wat de bediening van een Smart Home via knoppen betreft. Voor zover dit nog nodig is, want de meeste zaken doet het Real Smart Home al uit zichzelf.

Weg met de knoppen-chaos
Waar in het begin mee gelachen werd, wordt vandaag jaarlijks in duizenden Smart Homes gebruikt. Het idee is even revolutionair als het simpel is. De wirwar aan knoppen vliegt de deur uit en wordt vervangen door een duidelijke en vooral uniforme bediening doorheen heel de woning.

De drukknopstandaard – een paradevoorbeeld voor nuttige aanbevelingen – vereenvoudigt niet alleen uw leven thuis, maar ook uw planning. Vroeger wekte de vraag van de vakman “Hoeveel knoppen hebt u nodig aan deze muur?” vaak een gevoel van radeloosheid op. In veel gevallen was het resultaat een wilde verzameling van knoppen om toch overal voorbereid te zijn. Leuk voor alle fabrikanten van schakelaars, lastig voor alle bewoners en schoonouders. Daar hebben wij een einde aan gemaakt.

“Ontworpen voor het leven. Deze filosofie is zowel terug te vinden in de ontwikkeling van elke softwareversie als in de keuze van de materialen en de bouw van elk product.”

Thomas Moser, Oprichter & CEO

Apps & Displays
Kan. Hoeft echter niet. We hebben voor het Loxone Smart Home een wondermooie app ontworpen. Die laat jou letterlijk met één hand alle functies van jouw intelligente woning bedienen. De app komt perfect van pas wanneer iemand bv. de sauna vanop de de skipiste wil activeren of wanneer iemand dat wil doen via een vaste display aan de muur. Om in de badkamer de comforttemperatuur te bepalen, om tijdens het koken het lievelingsnummer te kiezen of gewoon om een overzicht te krijgen van het actuele energieverbruik, de app kan voor alles gebruikt worden. En het beste moet nog komen: het Smart Home functioneert ook perfect zonder app. Je kiest volledig zelf.

– Special Tip –

Jouw perfecte informatiebron!


Wil je meer weten over de mogelijkheden in een Loxone Real Smart Home en onze innovatieve productwereld? Dan is ons welcome home magazine jouw perfecte inspiratiebron. 70 bladzijden vol inspiratie, suggesties en antwoorden.

Ik wil meer over LOXONE weten