Loxone Tree: uw Smart Home opzetten in recordtijd

Kevin Vertommen
april 14, 2016 in Technology

Met Loxone Tree breekt een nieuw tijdperk op het vlak van Smart Home technologie aan. Speciaal ontworpen voor de behoeften van onze klanten en Loxone Partners, maakt Loxone Tree het nog eenvoudiger om een Smart Home op te zetten.

minder-kabels

Tot 80% minder kabels
Bekabel Tree-apparaten snel en eenvoudig van apparaat naar apparaat en bespaar zo op kabels, klemmen en plaats in de verdeelkast.

snelheid

Ingebruikname in recordtijd
In amper 20 seconden neemt u met Loxone Tree bv. een bewegingsmelder in gebruik. Zo heeft u meer tijd voor andere projecten.

smarthome

100% op een Loxone Smart Home afgestemd
Alle Tree-apparaten werken volgens het Plug & Play principe. Bovendien zijn ze perfect compatibel met andere Loxone componenten.

Eenvoudig bekabeld. Volledig schaalbaar. Volledig updatebaar.

De Tree Extension is de centrale stam van de Loxone Tree technologie en verbindt allerlei apparaten met de Miniserver.

Zoals de takken van een boom worden onze nieuwe Tree apparaten (Bewegingsmelder Tree, Touch Tree, Stelventiel Tree) flexibel met de Tree Extension verbonden. Zo kan u bijvoorbeeld één tak per verdieping voorzien, met kleinere vertakkingen naar de verschillende kamers. De apparatuur op deze takken communiceert razendsnel met elkaar en de Loxone Miniserver dankzij de hoge overdrachtssnelheid.

loxone tree grafiek

Van appartementen tot villa’s: de Loxone Tree technologie past in elke Smart Home. Bovendien blijft uw woning dankzij de gratis software-updates toekomstbestendig en kan deze door een Loxone Partner makkelijk worden uitgebreid.

Meer over Loxone Tree

Ingebruikname in recordtijd

In amper 20 seconden kan u bv. een Bewegingsmelder Tree in gebruik stellen. In Loxone Config kan u met één klik alle aangesloten Tree-apparaten oplijsten. Aanklikken, benoemen, klaar!

Geïntegreerde diagnosetools en status-LEDs helpen u bekabelingsfouten op te sporen en geven u informatie over de online-status van apparaten. Zo kan u bijvoorbeeld makkelijk controleren of alle datapakketten ontvangen worden.

Loxone Tree – de betere bustechnologie

We hebben Loxone Tree ontwikkeld om een kant en klare oplossing aan te bieden, waarbij een volledige Smart Home snel en eenvoudig opgezet kan worden. In vergelijking met andere bustechnologieën werkt Loxone Tree volgens het Plug & Play principe en biedt het allerlei interessante voordelen:

  • Topologie: flexibele bekabeling van apparaat naar apparaat, bv. per kamer.
  • Apparaatzoeker: alle aangesloten Tree-apparaten worden met één klik opgelijst.
  • Configuratie: de configuratie is in enkele seconden klaar.
  • Snelheid: de datacommunicatie gebeurt razendsnel: 5x sneller dan KNX.
  • Versleuteling: veiligheidsgerelateerde Tree-apparaten hebben een versleutelde datacommunicatie.
  • Updates: alle Tree-producten zijn volledig updatebaar.
  • Schaalbaar: hoeveel takken u ook nodig heeft, de bekabelingsstructuur is makkelijk uit te breiden.

Het Loxone Tree productaanbod

Bij de introductie van deze nieuwe Smart Home technologie zijn de Tree-apparaten voor de belangrijkste functies reeds verkrijgbaar. We werken volop aan de ontwikkeling van nieuwe Tree-producten. Ons productaanbod zal in de toekomst dus nog fors uitbreiden.

Tree Extension

tree-extension-freig-bearbeitetDe Tree Extension vormt de basis voor de Tree technologie. Het is de ‘stam’ voor de aansluiting van randapparatuur. Aan beide poorten kunnen tot 50 Tree-apparaten aangesloten worden. Zo geniet u van een
maximale flexibiliteit bij de bekabeling van uw woning.

Nu kopen

 

Tree Randapparatuur

Vanaf nu zijn volgende Tree-apparaten verkrijgbaar:

touch-tree

Touch Tree

Als drukknop van de nieuwe generatie combineert de Loxone Touch een aanraakgevoelig oppervlak met vijf tastpunten in een compacte bouwvorm.

Nu kopen

motion-sensor

Bewegingsmelder Tree

Deze sensor detecteer de aanwezigheid van personen en meet de helderheid. Het is een must-have in elke kamer en de basis van belangrijke functies.

Nu kopen

valve-actuator

Stelventiel Tree

Regel met dit stelventiel de temperatuur van een kamer op een intelligente manier. Uw Loxone Smart Home helpt u energie te besparen.

Nu kopen

Loxone Config 7.4 & Loxone Smart Home App 6.3

Vanaf nu is onze nieuwe Loxone Config 7.4 gratis te downloaden. Naast de ondersteuning voor Loxone Tree introduceert deze update enkele kleine verbeteringen en bugfixes. Meer info in onze Engelstalige changelog.

Loxone Config downloaden

Ook voor onze Loxone Smart Home apps is een update beschikbaar met talrijke nieuwigheden, zoals de sortering van elementen, een verbeterde encryptie en veel meer.

google-play-button appstore-button

 

Alles over de Loxone Tree technologie

Leer op onze website meer over de Loxone Tree technologie, zoals bekabelingsvoorbeelden, informatie over de ingebruikname, enz.

Wilt u uw Smart Home met de Loxone Miniserver en Tree technologie uitrusten? Contacteer dan snel een Loxone Partner in uw buurt!

Ik wil meer over LOXONE weten