Loxone Config 7: De Krachtigste Smart Home Software is Hier!

Kevin Vertommen
augustus 17, 2015 in Technology

Meer dan vijf jaar geleden, in juni 2010, werd de eerste Miniserver geproduceerd en samen met Loxone Config verkocht. In die vijf jaar is er heel wat gebeurd in de Smart Home wereld. Dankzij de Miniserver-architectuur konden wij gedurende deze tijd onze klanten gratis updates aanbieden, die hun Loxone Smart Homes nog beter maken. Een overzichtje van de nieuwigheden die we de voorbije jaren hebben geïntroduceerd:

 • Introductie van de webinterface (Loxone Config 1.6)
 • Introductie van lichtregeling, ruimteregeling, Sauna controle, … (Loxone Config 2)
 • Introductie van blokkenfunctie voor visualisatie (Loxone Config 2.1)
 • Introductie van automatische zonwering en UDP communicatie (Loxone Config 3)
 • Introductie van intelligente ruimteregeling, deur intercom, Weather Service (Loxone Config 3.5)
 • Ondersteuning voor PV-panelen en Loxone Air (Loxone Config 5)
 • Ondersteuning van de Miniserver Go (Loxone Config 6)

 

Met Loxone Config 7 bereiken we een nieuwe mijlpaal in onze softwareontwikkeling. Ons team heeft de voorbije maanden duizenden nieuwe regels code, nieuwe features en talloze verbeteringen toegevoegd.

Nu downloaden

 

Nieuwigheden in Loxone Config 7

Fire Alarm Controller

Brandmeldcentrale

Met de bouwsteen ‘Brandmeldcentrale’ wordt elke Loxone Smart Home installatie ook een brandmeldinstallatie. Gratis en voor niets!

Deze brandmeldinstallatie combineert automatisch de Loxone Rookmelders en bestaande temperatuursensoren om uw Smart Home te beschermen. In geval van brand zal de Miniserver meteen alarm slaan (via de Loxone Music Server, een sirene, e-mail, telefoonoproep, enz.).

Daarnaast kunnen andere levensreddende voorzieningen worden getroffen, bijvoorbeeld alle lichten aandoen en de zonwering ophalen om vluchtwegen vrij te maken.

Docu & Tutorialvideo >

Intelligente Temperatursteuerung

Intelligente Temperatuursturing

Met de Loxone Config 7 introduceren we ook onze intelligente temperatuursturing. Deze wordt gebruikt voor buffervaten en gemengde verwarmingssystemen, waardoor het de perfecte aanvulling is op onze intelligente ruimteregeling. U kan dus nog meer energie besparen.

Praktische extra functie: de Boost Mode zorgt voor een snelle opwarming op koude dagen – erg handig in een tweede verblijf of bij de thuiskomst na een lange vakantie.

Docu & Tutorialvideo >

Smart Home Wecker

Wekker

Laat uw woning u wakker maken. Met de nieuwe ‘Wekker’ bouwsteen kan u bijvoorbeeld ’s morgens automatisch de gordijnen openen terwijl uw favoriete muziek begint te spelen. U kan tevens de slaapkamerverlichting dimmen en zachtjes in intensiteit laten toenemen. U beslist wat en in welke volgorde er moet gebeuren!

Docu & Tutorialvideo >

Wallbox

Wallbox

Met Loxone Config 7 wordt de nieuwe KEBA KeContact P20 Wallbox in uw Smart Home geïntegreerd. Hiermee kan u het opladen van uw elektrische wagen op een intelligente manier beheren, van het activeren en pauzeren tot het inplannen van de oplaadtijden. Deze planning kan gekoppeld worden aan het nachttarief van uw elektriciteit, de opbrengst van uw PV-panelen of de totale belasting van uw woning.

Docu & Tutorialvideo >

Anwesenheitssimulation

Aanwezigheidssimulatie

We hebben de aanwezigheidssimulatie volledig herzien. Dankzij Loxone Config 7 kan u de lichtsturing, Music Server zones en andere elementen inzetten om inbrekers op een eenvoudige manier af te schrikken.

Docu & Tutorialvideo >

Update-opmerking:
Als u gebruik maakt van de aanwezigheidssimulatie in oudere versies: houd er rekening mee dat door de update naar Loxone Config 7 de aanwezigheidssimulatie opnieuw geconfigureerd moet worden.

Nieuwe Webinterface

Met Loxone Config 7 krijgt uw Miniserver een gloednieuwe webinterface met een fris design en nieuwe functionaliteiten! U heeft tevens de mogelijkheid om op eender welk moment tussen de oude en nieuwe webinterface te wisselen.

webinterface-new

Multi Miniserver Ondersteuning

Al meer dan 2 jaar heeft Loxone Config een Client-Gateway functie, die gebruikt wordt om meerdere Miniservers in één systeem te gebruiken. In versie 7 hebben we deze functie vereenvoudigt, en tevens een antwoord gevonden op grotere installaties die meer dan 30 extensies bevatten. Verdeel functionaliteiten over meerdere Miniservers per applicatie (bv. toegangscontrole) of per locatie (bv. per verdieping). Alle gebruikte Miniservers worden met één app bediend.

Tip: Gebruik een Gateway Miniserver met een internetverbinding. Alleen deze wordt blootgesteld aan aanvallers, terwijl de Client beschermd blijft.

Docu & Tutorialvideo >

Verbeterde Air Communicatie

Loxone Config 7 verbetert de communicatie met Air apparaten. Onze Air apparaten, zoals de Loxone Touch Air en Loxone Touch Nano, ondersteunen nu ook lange klikken.

Verbeterde Loxone Music Server Communicatie

We hebben ook onze Music Server nieuwe software geschonken. Deze verbetert de communicatie tussen de Loxone App, Miniserver en Music Server, en introduceert bovendien kleine veranderingen aan de visualisatie zelf.

Deze update wordt uitgevoerd via de configuratiepagina van de Music Server. Een gedetailleerde lijst met alle veranderingen en verbeteringen is in de Music Server Changelog te vinden:

Naar de Changelog

Stabiliteit & Snelheid in een Nieuwe Dimensie

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Loxone Config 7 hebben we bijzonder veel aandacht gespendeerd aan de stabiliteit en snelheid. Onze nieuwe versie heeft de meeste intensieve tests in heel de Loxone geschiedenis ondergaan, zowel intern als door bèta-testers.

En nog veel meer

Verder biedt versie 7 nog meer verbeteringen voor Loxone Config en de Miniserver:

 • Makkelijkere en snellere ingebruikname van Miniservers, Extensies en netwerkapparaten
 • Verbetering van het updateproces voor een verhoogde betrouwbaarheid
 • ‘Rename’ functie voor het hernoemen van randapparatuur
 • M-Bus ondersteuning voor Sontex Supercal 739 en iTron Echo II
 • Bugfixes voor UDP communicatie en veel meer

Download nu de nieuwe Loxone Config 7 of vraag uw Loxone Partner om deze update te installeren!

Nu downloaden

Alle nieuwigheden en verbeteringen werd in detail omschreven in onze changelog.

 

Nieuw: Tutorialvideo’s van CEO Thomas

Tijdens de ontwikkeling van Loxone Config 7 heeft onze CEO Thomas video’s gemaakt over de nieuwe bouwblokken die gericht zijn aan alle Loxone medewerkers. We willen u deze niet onthouden, omdat ze een gedetailleerd inzicht geven in de innovaties van Loxone Config 7.

De zeven video’s zijn nu beschikbaar in de documentatie van de afzonderlijke bouwstenen en op ons videokanaal:

 

BEDANKT voor uw steun en vertrouwen!

De steun en feedback van onze partners en klanten is enorm belangrijk. Bedankt dat u voor uw Smart Home projecten voor Loxone kiest. Met uw hulp bouwen we aan een betere toekomst voor Smart Homes.

Met Loxone Config 7 en de publieke Loxone Beta App hebben we de meest intensieve tests in de Loxone geschiedenis afgewerkt. Daarom zouden we graag alle testers willen bedanken om de talrijke testversies aan de tand te voelen.

Loxone-Software-Team

PS: Vergeet onze recent gelanceerde Loxone App 5 niet, welke speciaal ontwikkeld werd voor de nieuwe Loxone Config!

Loxone App 5

Ik wil meer over LOXONE weten