Loxone en BMW brengen een intelligent laadsysteem naar uw woning

Kevin Vertommen
maart 10, 2016 in Technology

De elektrische (r)evolutie is niet te stoppen. De Duitse federale overheid verwacht dat er tegen 2020 meer dan 1 miljoen elektrische wagens rondrijden. Ook in Nederland en België worden steeds meer hybride en volledig elektrische auto’s ingeschreven. Om deze transitie te vereenvoudigen, hebben we samen met BMW i een oplaadoplossing ontwikkeld die makkelijk in uw woning kan geïntegreerd worden.

loxone en bmw

De BMW i Wallbox Pro is een hoogwaardig laadstation voor uw elektrische wagen. Samen met de Loxone E-Mobility Starter Kit is deze makkelijk te integreren in uw Loxone Smart Home.

Onze samenwerking met BMW stimuleert de e-mobility trend door een innovatief laadstation aan te bieden dat makkelijk gecombineerd kan worden met een PV-systeem. Dit wil zeggen dat uw (toekomstige) elektrische wagen volledig kan opgeladen worden met zelf-geproduceerde stroom, gratis en voor niets.

Innovatief laadmanagement

De Miniserver Go, het hart van de E-Mobility Starter Kit, verbindt de BMW i Wallbox Pro en de omvormer. De Miniserver stuurt het oplaadschema van uw BMW i op basis van het huidige weer, de totale energievraag van uw woning en het elektriciteitstarief.

Intelligent en milieuvriendelijke uw wagen opladen

Start, pauzeer en stel de laadstroom in via de Miniserver. Er wordt rekening gehouden met de zelf-geproduceerde elektriciteit en de totale stroombelasting van uw woning.

Altijd controle met de app

Via de Loxone App kan u altijd de huidige laadstatus controleren. Start of pauzeer het laadproces, pas het schema aan en bekijk de statistieken.

Smart Home functies via de BMW i Wallbox Pro

Bepaal zelf welke Smart Home functies u wil bedienen via de display van de BMW i Wallbox Pro: starten met opladen, de tuinverlichting aan/uit doen, de garagepoort sluiten, het alarm activeren …

Real-time weersvoorspellingen

Actuele weergegevens helpen u om het laadproces in te plannen. Een eenjarig abonnement op de Loxone Weather Service is bij elke E-Mobility Start Kit inbegrepen.

Monitor de energievraag van uw woning

Verbind uw elektriciteitsmeter met de Miniserver en zorg voor een veilig en efficiënt beheer van uw energievraag. Wanneer uw wagen aan het opladen is, wordt de totale belasting van uw woning gecontroleerd door de Miniserver.

De software voor de integratie van de BMW i Wallbox Pro is gratis inbegrepen bij de nieuwste versie van Loxone Config. Daarnaast hebben we een aparte E-Mobility Starter Kit, welke een Miniserver Go, 3x Smart Socket Air en een eenjarig abonnement voor de Loxone Weather Service bevat. Het is de perfecte starter kit voor elke BMW i eigenaar. Het pakket kan verder uitgebreid worden met extra Smart Home componenten.

BMW-e-mobility-Loxone-App

Over de Loxone en BMW Partnership

Het doel van deze samenwerking is om een link te leggen tussen het elektrisch rijden en het intelligent opladen in een Smart Home. Daarom zijn we in zee gegaan met BMW i, een onderdeel van de BMW Group die zich bezig houdt met visionaire mobiliteitsconcepten.

Peter Mueller, Project Manager bij BMW 360 Electric voegt hieraan toe: “we houden ons bezig met holistische oplossingen die klantgericht zijn en geschikt zijn voor het grote publiek. Deze samenwerking benadrukt dat e-mobility niet stopt bij de auto, maar dat een Smart Home een waardevolle bijdrage levert aan dit concept. Loxone en BMW i geven klanten de mogelijkheid om onafhankelijk te worden van publieke laadstations . Veel milieubewuste consumenten zijn op zoek naar een geïntegreerde oplossing – wij kunnen deze aanbieden.

Breid uw Smart Home uit

Heeft u reeds een elektrische wagen of bent u van plan om er een te kopen? Waarom integreert u deze dan niet in uw Loxone Smart Home? Contacteer een Loxone Partner in uw buurt om de mogelijkheden van de E-Mobility Starter Kit en de BMW i Wallbox Pro te ontdekken.

Een Loxone Partner vinden

Ik wil meer over LOXONE weten