Loxone Benelux verwelkomt haar tweede Gold Partner!

Steffi De Graaf
mei 18, 2017 in Backstage

Onze tweede Gold Partner is een feit, wij feliciteren Staylocal graag met hun nieuwe status! Wij verwelkomen hen graag in onze groep van uitzonderlijke Loxone Partners wereldwijd. Zij zetten zich volop in voor Loxone en plannen zeer kwalitatieve installaties die heel deskundig uitgevoerd worden.

Kwalificeren als Gold Partner is niet eenvoudig. Het vereist toewijding, hard werk en – misschien wel het het belangrijkst – de tevredenheid van hun klanten. Daarbovenop moeten ze een technische evaluatie met vlag en wimpel doorstaan.

Staylocal

“We moeten afstappen van de klassieke afzonderlijke systemen en gaan naar één centraal systeem per woning dat alle functies koppelt en uitgebreide automatisatie, eenvoudige bediening, meldingen en beheer in één user interface mogelijk maakt. Een systeem dat het tevens mogelijk maakt om achteraf eenvoudig aanpassingen te doen volgens de behoeften van de bewoners”

Komt dit u bekend voor? Onze visies zijn dezelfde, daarom verwelkomen wij Staylocal graag als Gold Partner!

Wij houden van het uitdenken van oplossingen voor kleine bedrijven, kantoren, appartementsgebouwen en privéwoningen en zitten graag samen met onze klanten om onze ervaringen en visie over te brengen en te zorgen voor een correcte en volledige implementatie volgens deze visie. Naast doorgedreven automatisatie en integratie hechten we veel belang aan de online en fysische beveiliging van het systeem en het gebouw. Verder helpen wij onze klanten ook bij de keuze van andere apparaten zoals HVAC, elektrische sloten, IP camera’s en dergelijke. 

Woonautomatisering

Een woning die automatisch honderden handelingen per dag overneemt van haar bewoners, dat is het leven met autopiloot. Wanneer we vragen hoe het droomhuis van Filip Bossuyt, CEO van Staylocal, eruit zou zien, merken we dat de visie van Loxone sterk aanwezig is: “Mijn droomhuis is een huis dat voor elke bewoner op elk moment voelt wat zijn status is. Dat via artificiële intelligentie kan uitmaken wat hun verdere plannen zijn om zo automatisch en tijdig de nodige acties uit te voeren.”

Levensbestendig en levenslang wonen is een actueel gegeven waarbij woonautomatisering een oplossing kan bieden. Ook Staylocal is hier volop mee bezig. “Het ultieme home automation project voor ons op dit moment is een project met assistentiewoningen voor senioren, met gemeenschappelijke faciliteiten. Buiten de typische functies van home automation moet er bijvoorbeeld ook alarm kunnen worden gegeven bij abnormaal gedrag. Er moet dan o.a. ook automatisch toegang kunnen verleend worden tot de flat voor zorgdiensten of familie.”

Favoriete project met Loxone?

“We werden gecontacteerd door een klant die op zoek was naar een multi-zone/multi-user audio systeem voor de renovatie van kantoren. Ze hadden de Loxone Music Server op het web gevonden, maar hadden geen idee wat Loxone verder betekende. De elektricien was er de laatste hand aan het leggen aan een klassieke elektrische installatie.
We zijn onmiddellijk de auto in gesprongen en naar de kantoren van de klant gereden. Na een 4-uur-durende bespreking van andere mogelijkheden en voordelen die we hen met Loxone zouden kunnen bieden, sprong de CEO plots recht, liep naar de elektricien en zijn team, en beval onmiddellijk te stoppen en alles weer uit te breken. Alle werknemers zijn nu zeer enthousiast over het Loxone systeem en het laat ook vaak een sterke indruk na bij bezoekers. Er werd ons gevraagd bijkomend offertes te maken voor een 2de showroom, voor het privé-huis van de CEO en voor het huis van zijn ouders.”

Staylocal staat niet stil: “Het label van Gold Partner ontvangen betekent voor ons in de eerste plaats dat we verder willen op het pad dat we hebben gekozen, nl. onze business volledig te gaan toespitsen op Loxone als hoofdproduct. Het team zal worden uitgebreid en opgeleid, en we plannen binnen een paar maanden de installatie van een Loxone showroom in een van onze gebouwen.”

Hun advies aan alle Loxone partners: “De markt voor home automation is groot maar immatuur. Men wordt bestookt met reclame voor allerlei coole, maar beperkte en afzonderlijke oplossingen. Breng een sterk verhaal en een visie, over wat echt comfort door volledige home automation betekent.”

Wilt u zelf Gold Partner worden?

Zoals u kan zien, is het niet eenvoudig om als Gold Partner geregistreerd te worden. We zijn steeds op zoek naar professionele en toegewijde mensen die evenveel houden van huis automatisering als ons. Herkent u uzelf hierin? Neem dan zeker een kijkje op onze website en contacteer ons voor meer informatie!

Ik wil meer over LOXONE weten