“Always forward” – Loxone verovert Australië

Charlotte Siemons
maart 19, 2018 in Know How

Australië heeft een unieke dierenwereld. Het nieuwsgierige vogelbekdier en de schattige koala zijn maar enkele voorbeelden. Op het wapenschild van Australië sieren toch twee andere bijzondere dieren: een kangoeroe en een emoe. En dat heeft een goede reden. Beide kunnen ze niet achterwaarts lopen. Daarom ook het motto: “Always Forward” dat perfect de gedreven Australische spirit naar vooruitgang weerspiegelt.

Misschien siert er binnenkort wel een totaal nieuw motief op het wapenschild, namelijk ons logo van onze gloednieuwe verdeler ‘Union Home Automation”. Net zoals de gedachtegang achter de kangoeroe en de emoe, streeft de onderneming, uit de hoofdstad Canberra met CEO Simon Metcalfe, naar vooruitgang.

Loxone Australien - Wappen

Meer dan 24u en ongeveer 17.000km!
Is dit de langste weg naar school in de geschiedenis?

Zo herkenbaar Simons verhaal is, zo bijzonder zijn de randvoorwaarden. Simon wou zijn eigen woning automatiseren. Hij was ontevreden met de bestaande Smart Home oplossingen op de Australische markt, zocht naar een alternatief en vond dit bij Loxone.

 

Loxone Australien - Simon Metcalfe
In 2014 zijn we begonnen met het heropbouwen van een huis uit de jaren ‘60. Voor mij was dat de perfecte gelegenheid om een Smart Home te realiseren. Al snel moest ik vaststellen dat de oplossingen op de markt niet voldeden. De bestaande oplossingen konden niet én bestaande kernfuncties in de woning aansturen én betaalbaar zijn. Ze waren ofwel te complex, niet uitbreidbaar, te ingewikkeld om te gebruiken of hadden een specialist nodig om te implementeren. Toen stootte ik op Loxone…

Enthousiast over de mogelijkheden, besloot de IT-specialist om met zijn eigen onderneming ons systeem beter te leren kennen. Hij nam een vlucht die meer dan 24u duurde en meer dan 17.000 km in beslag nam en nam deel aan de Expertenopleiding in Reading, Engeland. Sindsdien is hij een van de eerste Loxone partners in het zesde grootste land ter wereld.
Loxone Australien - Basecamp
Wat voornamelijk indruk gemaakt heeft op mij is hoe makkelijk het is om met Loxone een Smart Home te plannen en te realiseren. Dankzij het gratis Loxone Config programma en de mogelijkheid om vele Loxone-producten en die van andere merken te integreren, vormt het systeem de perfecte basis voor een flexibel en modulair Smart Home-systeem. Wat nog een groot voordeel is, is dat het voor de gebruiker zo makkelijk en intuïtief te besturen is.

Frodo wie?

Ter vergelijking: de route die Frodo en Sam aflegden om “De Ring” te vernietigen, was slechts 2.700 kilometer lang. Iemand die meer dan 6 keer zo ver reist om een “Real Smart Home” te leren kennen? Dit bijzonder verhaal werd natuurlijk in onze Basecamp gretig gevolgd.

Onder de indruk namen wij contact op met Simon. De klik tussen de Australische outback en die van in Kollerschlag, Oostenrijk, zorgde ervoor dat hij sinds begin dit jaar een van de maar twee officiële Loxone verdelers is (naast Hongarije).

Australian Open

Daarmee speelt hij een belangrijke rol. Onder het motto “Australian Open” opent Simon voor ons een deur Down Under omdat het niet eenvoudig is om een Loxone Smart Home aan de andere kant van de wereld te realiseren.

Loxone Australien - Lieferzeit
Elke bestelling moet binnen 3-4 weken verzonden worden. Even iets bijbestellen is niet mogelijk.
Loxone Australien - MRA
Om een bestelling te kunnen plaatsen is een lokale vertegenwoordiger vereist. Dit is in overeenstemming met de ‘Mutual Recognition Agreement’
Loxone Australien - Zeitverschiebung
Tot slot, stelde het tijdsverschil tot wel 11u onze Support-afdeling voor grote uitdagingen.

Als officiële verdeler, met een eigen magazijn en een eigen Support-afdeling, lost de ‘Union Home Automation’ al deze uitdagingen op. Naast 25 miljoen Australiërs is ook voor bijna 5 miljoen Nieuw-Zeelanders de droom van wonen in een Real Smart Home binnen handbereik.

Dit kan Simon onmogelijk alleen. Er moest meer mankracht bij. Samen met zijn broer en zijn vrouw heeft de IT-specialist zich volledig toegelegd op het Real Smart Home van Loxone.

Ons doel is om Loxone een gevestigde waarde te laten worden op de Australische en Nieuw-Zeelandse markt. Wij geloven dat Loxone het perfecte product is om de bestaande kloof tussen stand-alone oplossingen en niet betaalbare high-end-oplossingen te dichten en zo het leven in een echte Smart Home mogelijk te maken.

Meer ontdekken over het Real Smart Home

Heeft Simons verhaal net zoveel indruk gemaakt op u als op ons? En wil u nu wel eens in levende lijve kennismaken met een Real Smart Home? Schrijf je dan in voor onze expertenopleiding of een van onze infosessies – gegarandeerd geen afstand af te leggen van 17.000km.

Ik wil meer over LOXONE weten