Garagepoort beveiligen tegen inbraak en schade

In het kort: een automatische garagepoort om je spullen te beschermen

Terwijl ramen en deuren normaal gesproken voor het slapen gaan gecontroleerd worden of ze gesloten zijn, gebeurt dit met de garagepoort meestal niet. Soms omdat we het vergeten, soms uit gemakzucht omdat er vaak geen direct zicht is op de garagepoort en u daarom het huis weer moet verlaten om te controleren. De garagepoort beveiligen is nochtans geen overbodige luxe.

Een garage wordt meestal immers niet alleen gebruikt om auto’s te parkeren. Vaak wordt een garage ook gebruikt om waardevolle spullen op te slaan, zoals elektrisch gereedschap, sportuitrusting, speelgoed, reserveonderdelen of soortgelijke zaken. Een goede inbraakbeveiliging is dus zeker interessant. 

Tot slot biedt een gesloten garagepoort een betere bescherming tegen beschadigingen aan de auto, zoals bijvoorbeeld schade door marters. 

Oplossing & Configuratie: garagepoort beveiligen door push meldingen

In deze Use Case laten we zien hoe u push meldingen van de Loxone Miniserver naar smartphones, tablets en co. kunt sturen wanneer de garagepoort na zonsondergang nog open is. 

Als de geo-coördinaten van de specifieke locatie correct zijn opgeslagen in Loxone Config, weet de Loxone Miniserver elke dag wanneer het begint te schemeren en wanneer we de garagepoort dus moeten beveiligen. Door een eenvoudig Raam- en Deurcontact Air weet het systeem of de garagepoort open of dicht is wanneer het begint te schemeren. Staat de garagepoort op dat moment nog open, dan stuurt de Miniserver via push-notificatie direct een melding naar smartphones, tablets en co. Zo kunt u de garage optimaal beveiligen.

Uw klanten hebben dan de mogelijkheid om naar wens te reageren. 

Let op: wanneer we de garagepoort beveiligen zou theoretisch ook een automatische sluiting van de garagepoort eenvoudig te realiseren zijn. Vanwege verschillende (beveiligings-)aspecten is daar in dit voorbeeld niet voor gekozen.  

Hardware:

Configuratie:


Garagepoort beveiligen

Download de voorbeeld configuratie:

Garage Door Notification

Config 14.02.06.16

Waarom u en uw klant moeten overwegen om de garagepoort te beveiligen?

Een automatische melding bij een openstaande garagepoort helpt niet alleen om de garage te beveiligen, maar ook om waardevolle zaken als gereedschap en speelgoed te beschermen tegen diefstal. Het beveiligen van de garagepoort kan ook helpen om voertuigen te beschermen tegen schade door bv. marters.  

Of het nu gaat om gestolen winterbanden of een schade door een marter; de kosten voor vervanging en reparatie kunnen gemakkelijk oplopen tot honderden euro’s. Vergeleken met deze kosten is de investering voor de extra benodigde hardware om de garagepoort te beveiligen zeer laag.

Bovendien biedt de automatische melding een duidelijk pluspunt voor uw comfort en gemoedsrust. Het is niet meer nodig om naar buiten te gaan om de garagepoort te controleren als het koud en stormachtig is.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks