Air diagnose

In het geval van een probleem met een van uw Air-apparaten of een Air Base Extension, zal uw Miniserver u informeren over de systeemstatus . Gedetailleerde informatie over Loxone Air-technologie vindt u hier .

De volgende berichten kunnen optreden:

Radiokanaal bezet

Als dit bericht verschijnt, heeft de bijbehorende Air Base Extension vastgesteld dat het radiokanaal bezet is. Een betrouwbare bereikbaarheid van de getroffen air apparaten kan niet langer worden gegarandeerd.

De oorzaak hiervan kan een verkeerde configuratie van Air apparaten zijn. Voorbeelden van dergelijke foute configuraties zijn:

  • Te veel uitgangen van Air apparaten worden door de Miniserver in een te kort interval geschakeld.
  • Een of meer universele ingangen van Air apparatuur (bijv. Multi Extension Air, Nano IO Air, …) hebben een signaal met een te hoge frequentie.

Problemen oplossen

Met behulp van de Air Monitor in de Loxone Config kunt u apparaten identificeren die te veel Air-pakketten verzenden of die te veel Air-pakketten ontvangen. Hiertoe selecteert u de bijbehorende Air Base-extensie in de periferieboom en klikt u vervolgens op “Air Monitor” in de menubalk.

Als er bij de installatie meerdere Air Base Extensions worden gebruikt, wordt het aanbevolen om elke Air Base Extension op zijn eigen radiokanaal te gebruiken. Alle apparaten die op de betreffende extensie worden geleerd, gebruiken bijgevolg ook het kanaal van de extensie. Hierdoor blijft de belasting per radiokanaal zo laag mogelijk. Informatie over de frequentiewijziging vindt u hier . Bij het selecteren van het radiokanaal moeten de wettelijke vereisten van het betreffende land in acht worden genomen.

Radiostoring

De Air Base Extension heeft een storing in het radiokanaal gedetecteerd. Een betrouwbare bereikbaarheid van de getroffen luchtapparaten kan niet langer worden gegarandeerd.

Problemen oplossen

Het is mogelijk dat andere radioapparaten in hetzelfde radiokanaal in de buurt van de getroffen Air installatie worden gebruikt (bijv. Radiomicrofoon, radioblok, radioweerstation, radiografische afstandsbediening / handzender, enz.). In dit geval wordt het aanbevolen om het radiokanaal van de Air-units te wijzigen door de frequentie te wijzigen .

Als er bij de installatie meerdere Air Base Extensions worden gebruikt, wordt het aanbevolen om elke Air Base Extension op zijn eigen radiokanaal te gebruiken. Alle apparaten die op de betreffende extensie worden geleerd, gebruiken bijgevolg ook het kanaal van de extensie. Hierdoor blijft de belasting per radiokanaal zo laag mogelijk. Bij het selecteren van het radiokanaal moeten de wettelijke vereisten van het betreffende land in acht worden genomen.