Laad uw elektrische wagen snel en intelligent op met de KEBA KeContact P20 Wallbox

Kevin Vertommen
juli 17, 2015 in Technology

Goed nieuws voor alle milieubewuste Loxone Smart Home eigenaars; vanaf nu vindt u de KEBA KeContact P20 wallbox in onze webshop. Hiermee kan u snel en intelligent uw elektrische wagen opladen. In de toekomst zullen we steeds meer groene wagens in het straatbeeld zien – en misschien ook wel op uw oprit. De vraag “Waar ga ik mijn elektrische wagen opladen” is dus zeker het stellen waard. Tegenwoordig zijn er meer en meer openbare laadpunten waar u terecht kan. Loxone brengt deze laadpunten naar uw Smart Home met de KEBA KeContact P20 Wallbox!

Nieuw: de KEBA KeContact P20 Wallbox

Vanaf nu kan u uw (toekomstige) elektrische wagen snel en intelligent opladen met de KEBA KeContact P20 Wallbox:

KEBA KeContact P20 Wallbox
 • Laadt tot 10x sneller dan een gewoon stopcontact.
 • Geschikt voor elektrische voertuigen met een type 1 of type 2 connector.
 • Volledig gecertificeerd (UL/VDE) om uw veiligheid te garanderen.
 • Eenvoudige wandmontage.
 • Kan zowel binnen als buiten (overdekt) geplaatst worden.
 • Voor het opladen van elektrische auto’s tot 22kW.
 • Makkelijk te bedienen en duidelijke weergave van de laadstatus.

Vanaf augustus: volledige Loxone Smart Home integratie

Vanaf half augustus – met de lancering van de nieuwe Loxone Config 6.5 en Loxone Smart Home App 4 – kan u het intelligent oplaadbeheer van de KEBA KeContact P20 Wallbox in uw Loxone Smart Home gebruiken.

 • Laad de batterijen van uw wagen op in functie van de tijd (bv. tijdens het voordelige nachttarief), via uw PV-installatie of het stroomnet.
 • U kan het laadproces via de Loxone App starten, pauzeren en inplannen.
 • Makkelijk via het netwerk met de Loxone Miniserver te verbinden.
 • Eenvoudig te configureren en visualiseren met de ingebouwde ‘Wallbox’ bouwsteen.
 • Analyseer actuele en historische laadgegevens via de Loxone App.

U kan nu reeds de KEBA KeContact P20 Wallbox in huis halen en uw elektrische wagen opladen zonder verbinding te maken met de Loxone Miniserver. Met de komst van de volgende update wordt deze Wallbox in enkele seconden in uw Smart Home geïntegreerd.

keba wallbox in loxone app

Veilig laadbeheer

Door uw elektriciteitsmeter te verbinden met de Loxone Miniserver door middel van de Modbus energiemeter of Loxone IR Air meter-interface, wordt de totale stroomlast van uw Smart Home in het oog gehouden. Zo is uw stroomnet tegen overbelasting beschermd. Om meer stroom naar de Wallbox te sturen, kunnen onnodige verbruikers uitgeschakeld worden.

groene energie voor elektrische wagens via uw eigen oplaadpunt

100% milieuvriendelijk laden

Een elektrische wagen is pas echt milieuvriendelijk als hij wordt gevoed door groene stroom. Als uw PV-installatie en stroommeter aan de Loxone Miniserver gekoppeld zijn, wordt continue het verschil tussen het energieverbruik en de energieproductie bijgehouden. Op deze manier wordt de groene energie van uw PV-installatie automatisch naar het laadpunt van uw elektrische wagen verzonden. Dat is dus goed nieuws voor uw energiefactuur.

Ga voor een groene toekomst en plaats uw eigen e-tankstation in uw Loxone Smart Home met de KEBA KeContact P20 Wallbox!

P.S: Sommige steden en gemeenten bieden premies aan voor het plaatsen van een elektrisch laadstation. Contacteer uw lokale overheid voor meer informatie.

Ik wil meer over LOXONE weten