50.000 handelingen minder, meer tijd voor het leven

Steffi De Graaf
april 19, 2017 in Backstage

Vandaag maken we kennis met de eerste échte Smart Home demowoning in de Benelux.

Onze visie “50.000 handelingen minder, meer tijd voor het leven” kan nauwelijks in woorden uitgedrukt worden, dit vergt een belevenis. Je moet beleven wat totale woonautomatisering in een Smart Home betekent, dan pas komt het besef hoeveel tijd er vrijkomt voor de belangrijke dingen in het leven.

Deze belevenis wordt werkelijkheid in de enige echte Smart Home demowoning in de Benelux: ontdek het gevoel van thuiskomen in een aangenaam verwarmde woning die haar bewoners welkom heet door automatisch de gebruikte ruimtes te verlichten, waar je ‘s avonds de knusse zetel niet moet verlaten om de zonwering naar beneden te doen en waar je met een gerust hart kan gaan slapen. De woning waakt steeds over jouw veiligheid.
Hieronder vind je een korte preview: 

Welkom

Wanneer je binnenkomt, word je automatisch aangenaam verwelkomd door de woning: de lichten gaan voor jou aan en je betreedt een moderne inkomhal met precies de juiste temperatuur, net zoals jij het wenst. Niet langer zoeken naar een lichtschakelaar met jouw handen vol boodschappen, niet langer op de tast jouw jas aan de kapstok hangen; jouw woning weet dat je thuis bent en maakt jouw leven eenvoudiger.

Koken en leven

De verschillende lichtstemmingen en de gewenste achtergrondmuziek functioneren in harmonie met het strakke design van de keuken om jou een echt thuisgevoel te geven.

Wanneer je het avondmaal bereidt, springt naar wens jouw favoriete muziek aan en wordt de keuken automatisch optimaal verlicht. Wanneer de zon krachtig schijnt in de keuken en leefruimte, dan veranderen de jaloezieën automatisch van stand om de hitte buiten te houden. Ook de badkamer is volledig gepersonaliseerd met een aangename lichtstemming en muziekkeuze.

Relax

Na een drukke dag is er niets zo heerlijk dan in de zetel te ploffen met een goede film. Ook in onze gezellige leefruimte krijg je de nodige rust dankzij volledige woonautomatisering. De televisie wordt aangezet en automatisch verandert heel de atmosfeer in de woning: de lichten dimmen, eventuele lichten die nog branden in de keuken (die op dat moment niet wordt gebruikt) worden automatisch uitgeschakeld en de muziek stopt met spelen. Dit allemaal zodat je volop kan genieten van jouw relaxmoment.

Maak je het liever iets romantischer, een gezellige tête-à-tête? Geen probleem: je verandert in een handomdraai de lichtstemming en de achtergrondmuziek.

Slaapwel

Onze demowoning weet ook wanneer de avond valt en wanneer zij moet omschakelen naar een andere atmosfeer. Ook zal zij automatisch de zonwering sluiten wanneer je dat wenst. Wanneer je ‘s avonds de slaapkamer binnenkomt, gaan de lichten automatisch aan zodat jij je rustig kan klaarmaken om naar bed te gaan. Ook wanneer je ‘s nachts even naar het toilet moet, dien je niet langer te zoeken naar de lichtschakelaar in het donker. Het licht onder het bed gaat zachtjes aan zodat jouw partner niet wakker wordt, maar jij toch voldoende ziet om de weg te vinden. In tegenstelling tot de achtergrondmuziek die jou overdag begroet wanneer je het toilet betreedt, gebeurt het nachtelijk toiletbezoek in volledige stilte met een gedempt licht zodat je niet wakker schrikt van de plotse verlichting.

Lichtstemmingen en gebruik

Onze demowoning toont jou hoe woonautomatisering het leven eenvoudiger maakt. De verschillende lichtstemmingen en achtergrondmuziek functioneren samen in harmonie om de bewoners een echt thuisgevoel te geven.

De eerste en voornaamste wijze van gebruik van onze Smart Home is de automatische sturing. Wens je toch bepaalde functionaliteiten te wijzigen, dan kan je dit op een eenvoudige manier doen aan de hand van de applicatie die je terugvindt op jouw Smartphone of via de Loxone drukknopstandaard. Op die manieren kan je handmatig afwisselen tussen de door jou voorafgaandelijk gekozen stemmingen. Zo kunnen wij in onze demowoning elke ruimte op elk moment omtoveren tot bijvoorbeeld het Loxone-groen.

Tot ziens

Met de “alles uit”-knop die zich naast de deur bevindt, kan je op eenvoudige wijze onze Loxone Smart Home laten weten dat je de woning verlaat. Door drie maal te tikken op deze toets schakel je in een handomdraai alle lichten, muziek en andere functionaliteiten uit. Ook wordt automatisch de verluchting op een hogere stand gezet zodat het Smart Home opnieuw een optimale luchtkwaliteit kan bieden wanneer je terug thuiskomt. Indien je de “alles uit”-knop niet gebruikt, is dit geen probleem; na een door jou bepaalde periode schakelen de functies eveneens automatisch uit indien het Smart Home geen beweging meer detecteert.

Onze medewerkers van Loxone Benelux tonen je graag alle functionaliteiten van onze demowoning in een begeleide infosessie.

Ik wil meer over LOXONE weten