Uw Smart Home krijgt een nieuwe dimensie: Loxone Config 8.3, Loxone App 7.4 & Loxone Music Server Update

Kevin Vertommen
maart 22, 2017 in Technology
Met dit krachtige trio van software updates worden er enkele interessante nieuwe features aan uw Loxone Smart Home toegevoegd. Het leven in uw woning wordt intuïtiever en de interactie nog efficiënter.

Nieuwe features in de Loxone App 7.4:

Neem het heft in eigen handen:
bedrijfsmodi inplannen via de app

Uw woning denkt mee en past zich aan uw behoeften aan. Ook als u op vakantie bent. Eén druk in de app is voldoende om de verschillende bedrijfsmodi in te plannen en te activeren.

Betriebszeiten planen

Stel u eens voor: u heeft 2 weken vakantie ingepland. Dan is deze feature exact wat u nodig heeft! U neemt uw smartphone en activeert de bedrijfsmodus “vakantie” voor deze periode. Zo weet uw Smart Home wat ze moet doen: verwarming op antivries temperatuur, energievreters uitschakelen, aanwezigheidssimulatie opzetten en uiteraard het alarm activeren.

Deze functie is enkel beschikbaar indien u administrator rechten heeft. Indien u niet zeker bent of u deze rechten heeft, gelieve hiervoor uw Loxone partner te contacteren.

Batterijstatus in het oog:
batterijmonitor voor Air-componenten

Alle producten uit ons Air gamma worden zo ontwikkeld om het batterijverbruik te minimaliseren. Uiteraard kunnen deze batterijen geen honderd jaar meegaan. Met de nieuwste versie van onze Loxone Smart Home App kan u op eender welk moment de batterijstatus van al uw Air-componenten controleren.

Batterie Monitor Übersicht
Batterie Monitor Detailansicht
U ziet een overzichtelijke opsomming van alle Air-componenten met de overeenkomstige batterijstatus en de ruimte waarin deze zich bevinden. Dit zorgt voor een beter overzicht en helpt u de componenten snel te vinden. Bovendien bent u met één klik op de hoogte welke batterij u nodig heeft en hoe u deze makkelijk vervangt. En dit alles zonder extra inspanningen.

Meer spannende nieuwigheden in de Loxone App::

Expertenmodus voor ruimten en categorieën 

Naast apparaatnamen, inschakeltijd van uw bewegingsmelders, enz. kan u vanaf nu de ruimtes en categorieën via de App bewerken – tenminste als u de correcte administrator rechten heeft.

Uitbreiding deur- en raamcontact

Vanaf nu kan u niet enkel zien of uw ramen en deuren openstaan, u kan ook controleren of deze vast of los zijn. Handig, toch?

Strakker design van de slider

Om uw gebruiksgemak en de overzichtelijkheid nog te verbeteren, krijgen alle sliders een strakker design. Ook de dimslider is standaard zichtbaar.

En dat brengt ons bij Loxone Config 8.3:

Eenvoudig, bliksemsnel en
nog beter: Unified Search

Met de gloednieuwe Loxone Config 8.3 kan u vanaf nu (met de F5-toest) bouwstenen, toebehoren, pagina’s en objecten die reeds aangemaakt zijn doorzoeken. Naast gedetailleerde zoekresultaten ontvangt u tevens een kleine preview van het object, inclusief een korte beschrijving en verwijzing waar het voorwerp zich bevindt. Met deze uitgebreide tool configureert u uw Smart Home nog sneller en eenvoudiger!

Loxone Unified Search

Alles op orde:
Loxone Config Project Management

Waar u de config file van uw laatste project heeft opgeslagen, is minstens even belangrijk als de configuratie zelf. Als u meerdere Loxone projecten beheert, kan het moeilijk zijn om een duidelijk overzicht te behouden. De nieuwe project management tool helpt u projecten te creëren en te beheren. Zo krijgt u een duidelijk, gestructureerd overzicht.

In de nieuwe Loxone Config 8.3 zijn al uw projecten duidelijk georganiseerd en toegankelijk vanuit uw startscherm. Er wordt een gedetailleerd overzicht weergegeven. Daarnaast worden specifieke data en projectlocaties van de file getoond.

Loxone Config Projek Management
Backups

Plus:

“V2”, “V2nieuw, “nieuw3” – komen deze namen u bekend voor? Met de nieuwste versie van onze Loxone Config kan u snel en eenvoudig back-ups van uw data opslaan en beheren. Zo neemt u afscheid van onnodige bestanden en bestandsnamen.

Meer spannende nieuwigheden in Loxone Config:

Meettool voor LiveView

Om betere diagnoses uit te voeren, kan u signalen pinnen en de huidige waarde volgen tijdens het scrollen door meerdere pagina’s van uw configuratie.

Preciezere batterijstatus

Het consulteren van de batterijtoestand van Loxone Air-producten is nu nog preciezer en dus garant voor een meer accurate voorspelling van de levensduur van de batterij.

Text in Marker

U kan – naast analoge en digitale signalen – teksten in Markers toevoegen.

Meer power voor uw Loxone Music Server

Zelfs de Loxone Music Server heeft talloze nieuwe functies gekregen in deze update. Lees er alles over in de changelog.

 

 

 

Laat ons spreken over uw smart project

Overtuigd? Laat het ons dan hebben over uw woon- of gebouwautomatiseringsproject! Wij beantwoorden al uw vragen rondom uw Loxone project en helpen u de perfecte Loxone Partner te vinden.

 

 

Ik wil meer over LOXONE weten