Q-Home is eerste Flagship Partner in de Benelux

Steffi De Graaf
juni 26, 2020 in Backstage
We zijn ongelooflijk trots om aan te kondigen dat Q-Home de eerste Loxone Flagship Partner van de Benelux is. Van harte gefeliciteerd aan Remko en zijn team!

De eerste Flagship Partner in de Benelux

Fantastisch nieuws! De eerste Flagship Partner in Loxone Benelux is een feit, dikke proficiat aan Q-Home! Bij de zoektocht naar een domotica systeem voor de eigen woning, kwam Remko vijf jaar geleden Loxone tegen via internet. Nu, in 2020, zetten ze de volgende stap in hun Loxone-reis en worden ze Flagship Partner. Ze hebben hard gewerkt, zowel voor als achter de schermen, met onze collega’s die verantwoordelijk zijn voor Loxone locaties over de hele wereld. Het resultaat mag gezien worden!

Al van kleins af ben ik geïnteresseerd geweest in automatisatie, wat mijn IT achtergrond verklaart. Het is boeiend om een lamp te kunnen doen branden aan de hand van automatisatie. Iets dat triviaal lijkt, maar veel voldoening schenkt. Als ik nu iets aan klanten, vrienden of kennissen uitleg, vertel ik een verhaal. Het voelt niet aan alsof ik de mensen wil overtuigen. Het is een passie geworden.
Remko Van der Veken

Bedrijfsleider, Q-Home

Troeven van Q-Home

Q-Home specialiseert zich in Smart Homes en energiemanagement. Ze leggen vooral de focus op de combinatie van thuisbatterijen en Smart Homes. Q-Home werd opgericht in het geloof dat er meer eigen opgewekte energie zou moeten worden gebruikt. Dit in combinatie met het gebruiksgemak, automatisatie en een slimme woning. Het huidige elektriciteitssysteem van productie en distributie kan efficiënter, Q-Home is ervan overtuigd dat zij die disruptie kunnen veroorzaken.

“We zijn geen elektriciens pur sang, en werken vooral met Loxone componenten. Voor elektriciteit werken wij samen andere professionals. Iedereen zijn specialiteit en wij zijn dan net gespecialiseerd in Smart Homes”, aldus Remko.

Over het partnerschap met Loxone

Remko besliste na een eerste Experten training in zee te gaan met Loxone. Hij zag potentieel en voelde een positieve “klik” tussen de technische en commerciële ondersteuning. Een goede verstandhouding tussen de Loxone Partner Coaches en de groei van Q-Home zorgden ervoor dat de samenwerking intenser werd. Dit leidde tot een win-win situatie.

Het favoriete Loxone project van Remko is meteen ook zijn meest uitdagende: één van de eerste totaalprojecten. Het project was een combinatie tussen een woonhuis en een plantenkwekerij. Dankzij de veelzijdigheid van het Loxone systeem dat zowel ingezet wordt voor Smart Homes en commerciële projecten, kon Q-Home aan alle eisen voldoen. Naast alle standaard aanwezige functies zoals verlichting, muziek, klimaatregeling … nam Q-Home ook de mistbanken van de kwekerij en de irrigatie voor zijn rekening. Ondertussen is het systeem al enkele jaren actief.

Andere potentiële Loxone Partners hoeven volgens Remko niet langer te twijfelen: “Als je echt gelooft in het verhaal van Smart Homes en automatisatie, en ook het functionele/commerciële niet vergeet, dan heb je aan Loxone een zeer grote meerwaarde. Het is een ideaal systeem om een verhaal te kunnen brengen aan klanten”.

 

De kers op de taart: een eigen showroom!

 

Als we naar klanten gaan om Loxone voor te stellen, of als zij naar ons komen, moeten we bewegingsmelders, sensoren en andere componenten meebrengen en tonen. Het Loxone verhaal is veel meer dan producten alleen, je moet het eigenlijk zien en ervaren in een geïnstalleerd huis om het echt naar waarde te kunnen schatten. Aangezien Nijlen voor veel van onze klanten te ver is, én we veel tijd verliezen om naar klanten te gaan; willen we de klanten tot bij ons brengen. We willen ze echt kunnen laten proeven wat een Smart Home voor hen kan betekenen en aantonen dat Q-Home de perfecte partner is voor hun project.

Remko Van der Veken

Bedrijfsleider, Q-Home

Zaterdag 4 juli 2020 zal voor altijd in het geheugen van Loxone en Q-Home gegrift staan. Dit is namelijk de dag waarop de showroom van Q-Home officieel geopend wordt! Wegens de coronamaatregelen wordt de opening in beperkte kring gevierd. Wil je er toch graag een beetje bij zijn? Neem die dag dan zeker een kijkje op onze Facebook pagina en volg het event live! Past die datum niet maar wil je de showroom graag eens zelf bezichtigen? Maak dan via de website van Q-Home een afspraak voor een vrijblijvende Experience Tour!

Ik wil meer over LOXONE weten