Nieuwe functies in uw Smart Home: Loxone Config 7.3 & Loxone App 6.2


februari 24, 2016 in Technology

Vanaf nu zijn Loxone Config 7.3 en Loxone App 6.2 gratis te downloaden. Deze update introduceert de ondersteuning van de nieuwe Bewegingsmelder Air. Daarnaast zijn er enkele nieuwe functies en werd de bediening vereenvoudigd.

Download

Quick Actions: snelkoppelingen voor uw Smart Home

Als aanvulling op de recent gelanceerde Ruimte Modus en ondersteuning voor NFC/QR, zijn Quick Actions een nieuwe stap in de vereenvoudigde bediening van uw Smart Home. Met Quick Actions kunnen eigenaars van een iPhone 6S snel belangrijke functies oproepen zonder de app te openen.

Net zoals bij NFC/QR zijn Quick Actions in enkele stappen via de Loxone App te implementeren.

Loxone Quick Actions

Brand- en watermeldcentrale

Met deze gratis update voor Loxone Config en de Loxone Apps worden de brand- en watermeldfuncties uitgebreid. De snelle detectie zorgt voor meer veiligheid voor de bewoners van een Smart Home, en beschermt tegen schade door vuur of water.

Wanneer er een alarm is, wordt u direct op de hoogte gebracht via push-notificaties of een oproep. Zo kan u ingrijpen voordat het te laat is. Dankzij de Miniserver kan u tevens de lichten laten knipperen en een alarmsignaal afspelen via de Music Server om de bewoners te waarschuwen voor gevaar.

Loxone-Smart-Home-App_03

 

Eenvoudige configuratie van de Loxone drukknopstandaard met de Loxone Touch

De Loxone drukknopstandaard is ons concept voor een eenvoudige bediening van uw Smart Home. In elke ruimte zijn er slechts 5 knoppen nodig: 1 grote knop voor de verlichting, 2 dubbele knoppen voor zonwering en muziek. Ook onze Loxone Touch is ontworpen volgens dit 5-knop principe.

Met deze update is de nieuwe input ‘Gecombineerde Toetsen T5’ beschikbaar voor de Loxone Touch Air en Loxone Touch for Nano. Hiermee kan u snel en makkelijk onze aanbevolen drukknop-layout integreren. De bouwstenen zonwering, lichtsturing en music server zone werden reeds op de juiste ingang (T5) gezet. Eens aangesloten, voert de Loxone Touch volgende functies uit:

  • Lichtsturing: de grootste knop van de Loxone Touch is voorbehouden voor de lichtsturing. Hiermee kan u makkelijk tussen diverse lichtscènes wisselen. Dubbelklik en alle aangesloten lampen worden uitgeschakeld.
  • Zonwering: de twee linkse knoppen laten u toe om de zonwering te bedienen. Klik op de zonwering naar omhoog of naar omlaag te laten, en klik nogmaals om de huidige stand vast te houden.
  • Music server zone: de rechtse knoppen activeren en deactiveren de muziekzone bij een dubbelklik. Het volume wordt met een enkele klik geregeld.

drukknop standaard

Music Server update met betere communicatie

Ook de Loxone Music Server krijgt een update. Er is ondersteuning voor meer UpNp-apparaten, een verbeterde zoekfunctie en een betere communicatie tussen de Miniserver, Music Server en apps.

Automatische zonwering met servicemodus

De nieuwe ‘zonweringsintegratie’ dient voor de directe implementatie en sturing van zonweringsmotoren. Op dit moment wordt de Rolluikmotor SolidLINE Air ondersteunt, die we in samenwerking met Geiger Antriebstechnik ontwikkeld hebben. Naast de standaardfuncties hebben we een servicemodus toegevoegd, die de richting van de motor bepaalt en eindstanden kalibreert.

Stabiliteit en bugfixes

Tenslotte werden er meer dan 100 kleine verbeteringen en bugfixes geïntroduceerd. Zo worden onder andere de verbinding met de Loxone Apps geoptimaliseerd en is er een beter controle van toiletventilatie.

Een lijst met alle aanpassingen is in onze changelog te vinden.

Ik wil meer over LOXONE weten