Hip hip hoera, onze negende Gold Partner is een feit. Welkom Smarthome Domotica!

Steffi De Graaf
oktober 23, 2018 in Backstage

We zijn weer een Gold Partner rijker! Dikke proficiat aan Smarthome Domotica met hun nieuwe status! Zij treden toe tot onze groep van uitzonderlijke Loxone Partners wereldwijd en zetten zich volop in voor Loxone dankzij het plannen van zeer kwalitatieve en deskundige installaties.

Kwalificeren als Gold Partner is niet eenvoudig. Het vereist toewijding, hard werk en – misschien wel het belangrijkst – de tevredenheid van hun klanten. Daarbovenop moeten ze een technische evaluatie met vlag en wimpel doorstaan.

Smarthome Domotica

“Wij zijn geen traditioneel installatiebedrijf, maar ook geen system integrator. Wat ons onderscheidt is dat wij extreem klantgericht werken, vanuit de vraag. We hebben een achtergrond in de installatietechniek en industriële automatisering. We kijken veel breder dan alleen naar het systeem en werken bijvoorbeeld nauw samen met E- en W-installateurs. Dat zorgt dat alles optimaal op elkaar wordt afgestemd. Wat ik daarnaast heel mooi vind – en wat misschien wel uniek is ook – is dat klanten al direct nadat de ontwerptekeningen gereed zijn bij ons in de presentatieruimte, komen voor een demonstratie en een oriënterend gesprek. Ze zien direct alle mogelijkheden voor hun woning en raken superenthousiast. En dan zie je al gelijk: dit willen ze ook!”

Net zoals in de demowoning van Loxone Benelux, zijn klanten onmiddellijk mee met de meerwaarde die een Real Smart Home biedt als ze het even zelf van dichtbij kunnen proeven. Infosessies en showrooms zijn hier een grote meerwaarde. Bij Loxone staan wij immers echt voor een totaaloplossing, niet voor de verkoop van doosjes. Dankzij een geautomatiseerde woning krijgen bewoners meer tijd vrij voor de belangrijke zaken in het leven. Alleen nog maar genieten dus!

Mooi advies:

“Als je anno 2018 een huis gaat bouwen waar je ook in de toekomst wil gaan genieten van comfort en veiligheid, denk dan tenminste na over huisautomatisering. Na een gesprek bij ons, is Loxone dan vaak al een gemakkelijke keuze. Veel klanten hebben zelf al nagedacht over bepaalde functies en bedieningsmogelijkheden, maar luister naar de Loxone partner en vertrouw op hun ervaring.”

Ik heb een achtergrond in de industriële automatisering. Van daaruit is al heel snel de interesse in huisautomatisering ontstaan. Toen wij in 2010 de mogelijkheid kregen om een eigen huis te bouwen, was huisautomatisering dan ook een must. We hebben de hele woning destijds geautomatiseerd met KNX. Nadeel daarvan was dat een toegankelijke visualisatie ontbrak. In 2011, toen de iPad uitkwam, schaften we daarom een Loxone Miniserver aan. Inmiddels is de hele woning een echte Smart Home en zijn alle KNX-componenten vervangen door Loxone componenten.

Roel Manders – Smarthome Domotica

Wat is jouw grootste project geweest met Loxone?

“Elk project is uniek en daarmee mooi om te realiseren. Een echte favoriet hebben we niet, al springt er dit project (zie foto’s hieronder) wel uit vanwege de complexiteit van de bewonerswensen.”

Ultieme home automation project met Loxone?

Dat is een luxe woning waarin vrijwel alles geautomatiseerd is en die dankzij bewegingsmelders en de Loxone standaard toch eenvoudig te bedienen is.”

De Loxone Standaard is dé oplossing voor een Real Smart Home. In tegenstelling tot domotica waarbij alles complex en gepersonaliseerd is, is Loxone de eerste speler op de markt die een standaard Smart Home oplossing aanbiedt, perfect voor ieders behoeften en wensen.

Energieneutraal bouwen en oververhitting tegengaan!

“De trend is natuurlijk het energieneutraal bouwen en wonen. Loxone is van alle Smart Home oplossingen de beste keuze. Mooi om te zien ook dat veel klanten die onze presentatieruimte bezoeken dat al hebben uitgezocht. Inhakend op die trend, wordt het klimaat in de woningen volledig geautomatiseerd, werkt de zonwering afhankelijk van de binnentemperatuur en zonnestand en worden energiestromen van verbruik en opwekken gemonitord.”

Praktisch: favoriete functies van bewoners van laatste project?

“Dat zijn de lichtstemmingen, het kunnen afspelen van een favoriete playlist met de Music Server, maar vooral de toegangscontrole. Zo verwoordde de bewoner dat zelf:

“Wij maken gebruik van een 3-tal NFC-code touch panelen op de deuren van ons bedrijf naar privé. Om dit te scheiden, gebruiken wij een persoonlijke code of de NFC-tag. Zo kunnen enkele werknemers met een persoonlijke code ook toegang krijgen tot bepaalde delen. Bij het openen van die deuren klinkt er een belsignaal over de speakers. Personen zonder deze code kunnen de beltoets op de NFC gebruiken. Via TTS wordt er over het Loxone geluidssysteem omgeroepen bij welke deur zij staan.”

Droomhuis in één zin: Dat huis zie ik meerdere malen per jaar voorbijkomen in de ontwerptekeningen van klanten: dat is een huis waarin over alles al in een vroeg stadium is nagedacht, met oog voor details.

Zijn advies aan alle Loxone partners: Zorg ervoor dat je de Loxone componenten goed kent. Schaf ze zelf aan, ga ze functioneel testen in je eigen omgeving en zorg ervoor dat je ze jouw klanten kunt laten ervaren. Daardoor komt het verkoopgesprek veel overtuigender over. Veel potentiële klanten hebben voorafgaand aan het gesprek al veel informatie op internet opgezocht en willen het bij jou komen ervaren.

Wil je zelf Gold Partner worden?

Zoals je kan zien, is het niet eenvoudig om als Gold Partner geregistreerd te worden. We zijn steeds op zoek naar professionele en toegewijde mensen die evenveel houden van huisautomatisering als ons. Herken je jezelf hierin? Neem dan zeker een kijkje op onze website en contacteer ons voor meer informatie!

19308

Ik wil meer over LOXONE weten