Loxone versie 10 – vanaf nu verkrijgbaar!


september 25, 2018 in Voor Partners
De softwareversie 10 bestaat uit de Loxone OS, Config en App. Met de revolutionaire Smart Home Software V10, die vanaf vandaag officieel te downloaden is, zorgen we voor een maximale werkefficiëntie voor jou als Loxone Partner. Ontdek nu alle nieuwigheden in detail.

Verfrissend nieuw.
Verfrissend anders!

Klimaatregeling in een Real Smart Home

Met de nieuwe config bouwstenen brengen wij iets nieuws in het Real Smart Home van jouw klanten, want de nieuwe versie 10 maakt het mogelijk om de verwarming, koeling en ventilatie met enkele kliks te combineren. Zo creëer je nog meer comfort voor jouw klanten en dit bij de hoogste mate aan energie-efficiëntie. Wij stellen je graag de nieuwe bouwstenen in detail voor:

Intelligente klimaatregeling
De nieuwe versie van de intelligente ruimteregeling ondersteunt automatische verwarming- en koelfuncties. Nieuw is dat de verschillende verwarmings- en koelbronnen via een dubbele klik uitgekozen kunnen worden.
Je kan verschillende energiebronnen toevoegen en individueel hun prioriteit van verwarmen en koelen aangeven.
Eenvoudige bediening van de intelligente klimaatregeling
In overeenstemming met de nieuwe intelligente klimaatregeling, krijgt de gebruiksvriendelijke app ook een nieuwe look. Jouw klanten krijgen vanaf nu alle instellingen rondom het thema klimaat in één overzicht samengevat.

 

Bij een niet geplande aan- of afwezigheid kan heel eenvoudig een temperatuur-timer gestart worden. Jouw klanten beslissen zelf hoe lang deze timer geldig is voor de betreffende ruimte.

Jouw klanten kunnen de gewenste comforttemperatuur heel eenvoudig en exact vastleggen bij aan-of afwezigheid.

Bovendien kunnen de toekomstige Real Smart Home bewoners de toegestane afwijking* tussen +/- 0,5 en +/- 3°C zelf bepalen.

Een speciale highlight is dat de gewenste comforttemperatuur heel eenvoudig en snel via de app kan aangepast worden, zonder dat de ingestelde ruimtetemperatuur permanent beïnvloed wordt.

*De toegestane afwijking bepaalt de marge tussen de actuele temperatuur in de ruimte en de comforttemperatuur. Hoe hoger de afwijking, hoe economischer het systeem werkt – aangezien het Real Smart Home pas later actief begint te koelen of verwarmen.

Klimaat Controller
De nieuwe config bouwsteen “klimaat controller” beslist afhankelijk van de individuele ruimteregelingen of er verwarmd of gekoeld moet worden of er niets dient te gebeuren.

Als er in het Real Smart Home van jouw klanten meerdere verwarmings- en/of koelbronnen gepland zijn, dan kunnen meerdere Klimaat Controller bouwstenen toegevoegd worden. In de eigenschappen van de Klimaat Controller kan je als Loxone Partner vastleggen of de desbetreffende verwarmings- en/of koelbron dure of goedkopere energie levert. Dure energiebronnen worden alleen aangesproken in het geval dat er geen bron met hogere prioriteit beschikbaar is.

Opdat jouw klanten steeds een overzicht hebben over de individuele ruimtes, is de Klimaat Controller in de nieuwe versie van de Loxone Config gevisualiseerd.

In de app wordt in een oogopslag duidelijk welke ruimtes verwarmd worden en welke ruimtes geen eisen stellen aan de energiebron.

Contacteer tijdig de verantwoordelijke verwarmingsinstallateur over de benodigde interfaces. Alleen dan kan de cruciale informatie overgedragen worden aan het verwarmingssysteem. Hiervoor bieden we een veelvoud aan verschillende technologieën.

Meer informatie over het technisch implementeren van de perfecte klimaatregeling is te vinden in onze Partner Blog.

Ruimteventilatiesturing
De nieuwe Ruimteventilatiesturing kan worden gebruikt voor decentrale ventilatiesystemen. De Ruimteventilatiesturing draagt aanzienlijk bij aan de luchtkwaliteit en kan in de intelligente Ruimteregelaar als koelbron geselecteerd worden.
Eenvoudige bediening voor
Ruimteventilatiesturing
Vanaf versie 10 maakt ook de Ruimteventilatiesturing deel uit van onze gratis Smart Home App.

Bovendien kunnen talrijke ventilatiesystemen via verschillende interfaces worden geïntegreerd.

 

Jouw klanten hebben altijd een overzicht van de actuele bedrijfsmodus van de Ruimteventilatie. Naast de actuele ventilatiesnelheid wordt, indien de sensortechnologie beschikbaar is, ook de relatieve luchtvochtigheid van de ruimte en het CO2-gehalte weergegeven.

Jouw klanten kunnen de nodige ventilatiesnelheid bij aan- of afwezigheid vastleggen. Is een intensievere ventilatie nodig om bv. de temperatuur in de ruimte af te koelen, de luchtvochtigheid of het CO2-gehalte te laten zakken, dan kan het toerental van de ventilator bij aan- en afwezigheid vastgelegd worden.

Zonnecollector regeling
Ook nieuw in de Loxone Config V10: de bouwsteen Zonnecollector regeling.

Met de bouwsteen worden de solarpomp en het buffergeheugen van een thermisch zonnesysteem geregeld. Jouw klanten zien onmiddellijk of het buffergeheugen opgeladen is en welke temperatuur deze momenteel heeft.

Tijdig geïnformeerd
dankzij de systeemstatus.

Nieuw in versie 10: de systeemstatus.

Net zoals de waarschuwingsindicaties in een auto, toont de systeemstatus vanaf nu in de Loxone app en config verschillende meldingen die belangrijk zijn voor een goede werking van het Smart Home.

Dankzij het nieuwe en betrouwbare vroegtijdige waarschuwingssysteem, worden jouw klanten onmiddellijk geïnformeerd over systeemrelevante informatie. Zo kunnen ze snel ingrijpen.

We onderscheiden volgende niveaus van urgentie:

Informatie

 • Groter verschil tussen de kamertemperatuur en de ingestelde temperatuur
 • Ventilatiekleppen gesloten
 • enz.

Waarschuwing

 • Onveilige gebruikersgegevens
 • SD-kaart hoge schrijfbelasting
 • enz.

Belangrijke meldingen

 • Rolluikmotor geblokkeerd
 • Air apparaat offline
 • Draadloos Air kanaal bezet
 • enz.

Cruciale meldingen

 • Extension offline
 • Client-Gateway offline
 • enz.

Meer flexibiliteit.
Dankzij systeemvariabelen.

De nieuwe systeemvariabelen in de Loxone Config zorgen voor meer vrijheid en flexibiliteit.

Dankzij deze systeemvariabelen beslis je welke weersinformatie het meest geschikt is voor jouw klanten. Ongeacht of het Weerstation de gegevens lokaal registreert of dat de gegevens via de Weerservice worden bepaald. Jij beslist welke waarden worden weergegeven in de visualisatie.

Meer overzicht.
Dankzij verlichtingsgroepen.

De Loxone verlichtingsproducten worden ontwikkeld om met de minste inspanning aan installatie een maximum aan lichtkwaliteit te bereiken voor jou en jouw klanten.

Om voor nog meer overzicht te zorgen in de Loxone Config, is het vanaf nu mogelijk om meerdere verlichtingsarmaturen te groeperen.
Dit creëert orde en maakt een 100% synchrone sturing van de armaturen mogelijk!

Indrukwekkende efficiëntie.
Nieuwe aanleerprocessen Air & Tree.

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe generatie software hebben we naast tal van functies en verbeteringen voor jouw klanten ook gezorgd dat jij als Loxone Partner de diensten efficiënt en snel kan implementeren. Dit vanaf de planning tot de ingebruikname van een Real Smart Home.

Het aanleerproces van de Smart Home-randapparatuur is fundamenteel geoptimaliseerd zodat het snel en eenvoudig aanleren en toewijzen van deze randapparatuur mogelijk is. Dit vormt de basis voor een Real Smart Home-configuratie. Zo besparen jouw klanten tot 50.000 handelingen en bespaar jij tijd bij de installatie.

Duurzame stabiliteit.
Loxone Air kanaalwissel.

De Loxone Air & Tree-technologieën vormen de levenslijnen en zenuwbanen van een Real Smart Home.

Vooral de Loxone Air-technologie biedt maximale flexibiliteit dankzij de speciaal ontwikkelde draadloze technologie.

Om er zeker van te zijn dat de Loxone Air-technologie betrouwbaar en stabiel kan werken, moet er echter voor worden gezorgd dat het draadloze kanaal van de hoogste kwaliteit is. De Loxone Config versie 10 wijst je er vanaf nu op wanneer een kanaalwissel aanbevolen wordt. Met slechts een paar klikken schakel je dan over naar de meest optimale draadloze frequentie. Dit zorgt voor duurzame stabiliteit!

Flexibel, waar dan ook.
Offline documentatie.

Hoewel toegang tot het World Wide Web bijna altijd overal beschikbaar is, zijn er nog steeds uitzonderingen.

Opdat je niet altijd afhankelijk bent van een internetverbinding bij het installeren van een Real Smart Home, is vanaf de tiende versie van onze Loxone Config de technische documentatie van alle bouwstenen ook offline beschikbaar.

Verdere spannende vernieuwingen
van de Loxone App Versie 10

Ontdek alle nieuwe functies en verbeteringen zelf en leg een termijn vast met jouw klanten om de update naar versie 10 door te voeren. Een gedetailleerde lijst met alle veranderingen in versie 10, vinden jullie in onze Changelog.

 • Corporate Design aanpassingen
 • Verhoogde veiligheid
 • Nieuwe verbeterde zoekfunctie
 • Nieuwe overzichtelijke instelmogelijkheden

Ik wil meer over LOXONE weten