Loxone Versie 10 release

Charlotte Siemons
september 24, 2018 in Technology
Sinds het basisidee van Loxone zijn er al tien jaren verstreken. Vandaag blikken we met trots terug op een intensieve maar ook impactvolle weg die we hebben afgelegd en presenteren wij je de 10de versie van onze Smart Home Software.

Dit houdt versie 10 voor je in: alle highlights in een overzicht

01 Intelligente klimaatregeling
02 Systeemstatus
03 Smart Home App

Minder handelingen, meer comfort:
De nieuwe dimensie intelligente klimaatregeling

Verhoogd comfort
Jouw woning neemt vanaf nu nog meer handelingen en denkprocessen van je over wat o.a. de ideale klimaatregeling betreft.
Vanaf nu hoef je geen verwarm- en koelperioden meer te definiëren – jouw woning weet uit zichzelf wanneer zij moet koelen of verwarmen. Het mooie daaraan? Ze spreekt met de andere componenten in de woning en stuurt ook de zonwering en het ventilatiesysteem aan. Dit slim samenspel schenkt jou meer tijd voor het leven.
Energie-efficiëntie van het hoogste niveau
Jouw Smart Home helpt je om nog meer energie en kosten te besparen. Daarom kiest het automatisch voor de meest goedkope optie* om jouw ruimte op comforttemperatuur te brengen en te behouden.
Voorbeeld 1:
begin november, de zon schijnt, 13°C buitentemperatuur.

Om de verwarming niet te hoeven activeren, verwarmt het Loxone Smart Home de ruimte met de gratis zonnewarmte. Opdat de ruimte niet oververhit geraakt, worden de jaloezieën tijdig automatisch gesloten.

Voorbeeld 2:
‘s nachts stijgt de temperatuur in de slaapkamer

Voordat er dankzij een klimaatsysteem o.a. gekoeld wordt, gebruikt het ventilatiesysteem automatisch de koele buitenlucht en doet zo de ruimtetemperatuur gratis zakken.

Eenvoudigere bediening

De bediening van de klimaatregeling wordt herleid tot een minimum maar zal tegelijkertijd wel gebruiksvriendelijker zijn.De nieuwe categorie “Klimaat’ geeft je een overzicht over de temperatuur en ventilatiesterkte in alle ruimtes. Je ziet in een blik welke ruimtes op comforttemperatuur zijn en of er verwarmd of gekoeld wordt.

Leg eenvoudig jouw ideale comforttemperatuur en gewenste tijdstippen vast en laat jouw woning zich om de rest ontfermen. Je kan daarbij kiezen tussen:

  • Aanwezigheid (ruimtetemperatuur is jouw comforttemperatuur)
  • Afwezigheid (de ruimte gaat in “spaarstand”)
  • Uit (ruimtetemperatuur blijft in vorst- en oververhittingsbescherming)

Zou je toch eens kortstondig nood hebben aan een hogere of lagere temperatuur dan volstaat enkele tikken op de “+” of “-”. Dat was het.

Ook nieuw: definieer vanaf nu een toegestane afwijking van de werkelijke en ingestelde temperatuur. Hoe hoger de waarde, hoe meer energiebesparend jouw klimaatregeling werkt.

Systeemstatus:
De Ultieme Trouble Guard voor jouw Smart Home

Net als bij de waarschuwings- en indicatielampjes in de cockpit van een voertuig, kan je nu alle belangrijke meldingen ontvangen op jouw smartphone die van invloed zijn op jouw woning.
Dit zijn info, waarschuwingen en belangrijke berichten die zijn opgemerkt in jouw Smart Home-app en via de LED-lampjes op jouw Miniserver met de respectievelijke kleuren. Naast het bericht, zal jouw woning je ook een mogelijke oplossing geven.

Voorbeelden daarvan kunnen zijn:

  • Obstakel herkend (bv. wanneer de zonwering door een obstakel niet volledig kan sluiten)
  • Onveilige toegangsdata
  • SD-kaart versleten, defect of overbelast door overmatige schrijfbelasting
  • Draadloos kanaal bezet (Het momenteel gebruikte kanaal is bezet)
  • Apparaat offline (als een apparaat niet langer toegankelijk is door bijvoorbeeld lege batterijen)
  • Vorst- of hittebeschermingstemperatuur onder- of overschreden

 

Ter info

Waarschuwing

Cruciale melding

Smart Home-app:
Sneller, eenvoudiger, beter

Met onze Smart Home App hebben jij en duizenden Smart Home eigenaars wereldwijd jullie gehele woning in handen. Reden genoeg om optimalisaties rondom gebruiksvriendelijkheid en prestaties door te voeren. Ook in versie 10 mag je talrijke aanpassingen en nieuwigheden verwachten!

 

Je wil graag weten wat de App versie 10 nog allemaal brengt? Update dan jouw Loxone Smart Home en ontdek de nieuwigheden live in een van onze gratis infosessies.

Nu een Partner contacteren & profiteren van de nieuwigheden

Contacteer nu jouw vertrouwde Loxone Partner en maak meteen een afspraak om jouw woning te voorzien van alle nieuwigheden rondom veiligheid, energie-efficiëntie en meer. Geniet ervan!

 

*Deze instelling moet jouw Loxone Partner bij de configuratie instellen. Vergeet niet jouw Partner hierover aan te spreken om zo te kunnen genieten van een maximale kostenbesparing!

 

Ik wil meer over LOXONE weten