Loxone neemt luidsprekerspecialist quadral over

Charlotte Siemons
oktober 2, 2020 in Backstage

Hoogste geluidskwaliteit ontmoet intelligente gebouwautomatisering: Loxone neemt quadral GmbH & Co. KG uit Hannover over. Met deze overname schudden we de HiFi-markt weer wakker na de succesvolle release van de nieuwe Audioserver.

Samenvoeging van audiocompetenties

Met de introductie van de Loxone Audioserver hebben we onze akoestische competentie bewezen. Dit wordt nu aanzienlijk uitgebreid met de overname van quadral, de luidsprekerspecialist uit Hannover. Al 48 jaar staat quadral met zijn hoogwaardige HiFi-componenten voor het beste in de geluidscultuur. Quadral is een van de laatste Duitse fabrikanten die in Duitsland produceert. Zo worden bijvoorbeeld de bekende quadral Aurum bandluidsprekers in Hannover geproduceerd. Het vlaggenschip van quadral is de legendarische Aurum Titan, waarbij de huidige editie al de negende generatie is van de high-end serie die in 1981 werd gelanceerd. Ten slotte blijkt de akoestische expertise van quadral uit talloze topscores in vakbladen en op online vakportalen.

Met de overname van quadral bundelen we de expertise van beide bedrijven in de audiosector. Loxone heeft een sterke positie in de markt voor intelligente gebouwautomatisering en quadral heeft tientallen jaren ervaring in de ontwikkeling, productie en distributie van HiFi-luidsprekers in de high-end sector en op de consumentenmarkt. In de toekomst zullen we in staat zijn om geavanceerde, intelligente gebouwautomatisering aan te bieden met het beste geluid uit één enkele bron.

Thomas Moser

Oprichter, Loxone

De huidige aandeelhouders van quadral, Edmond Semmelhaack en Jürgen Brinkmann, zijn ook zeer tevreden over de toekomstperspectieven van hun bedrijf:

In Loxone hebben we een sterk gepositioneerd bedrijf gevonden dat de traditionele sterke punten van quadral waardeert. We weten dat ons bedrijf en het quadral merk in goede handen zijn en we zijn blij dat onze high-end technologie nu ook zijn weg vindt naar andere innovatieve toepassingsgebieden.

Edmond Semmelhaack & Jürgen Brinkmann

Aandeelhouders, quadral

Ontwikkeling van gemeenschappelijke producten

Het merk quadral blijft uiteraard bestaan onder de nieuwe eigenaar. Daarnaast zullen in de toekomst gemeenschappelijke producten worden ontwikkeld. Naar buiten toe zal de verandering van eigenaar weinig veranderen: quadral zal als zelfstandig bedrijf in Hannover blijven bestaan en met al zijn medewerkers deel gaan uitmaken van de Loxone Group. De productie blijft ook in Hannover. Er zal geen aanpassing komen in de ondersteuning van de gespecialiseerde handelspartners van quadral. 

Ik wil meer over LOXONE weten