Loxone Config & App 11

Steffi De Graaf
april 28, 2020 in Technology
Een Loxone installatie wordt steeds krachtiger dankzij gratis updates. In de loop der jaren hebben we het systeem uitgebreid met tal van functies die nieuwe mogelijkheden bieden in intelligente gebouwen. Vanaf vandaag is Loxone Config & App 11 beschikbaar – weer een mijlpaal met veel nieuwe functies die je nu kan testen!
Icon 01

Installatieschema: grafische visualisatie van de installatie en meer

De nieuwe functiebouwsteen Installatieschema maakt het mogelijk om installaties, plattegronden en meer grafisch te visualiseren in de Loxone App. Hiervoor kunnen via Loxone Config alle installatiebeelden worden opgeslagen en objecten en functies uit de programmering worden geplaatst. Er zijn geen grenzen aan jouw verbeelding.

In deze galerij vind je visualisaties die we al hebben geïmplementeerd met de nieuwe functie. Laat je inspireren en stuur ons een screenshot van jouw installatieschema naar [email protected] zodat we de galerij kunnen uitbreiden.

Heizungsschema
Icon 02

Helderheidsregelaar:
constante lichtregeling

Vooral in commerciële ruimtes en kantoren wordt vaak gebruik gemaakt van de zogenaamde constante lichtregeling. Dit is de daglichtafhankelijke regeling van kunstlichtbronnen met als doel een constante lichtsterkte te behouden.

Met de nieuwe functiebouwsteen kan je zo eenvoudig en snel als nooit tevoren een constante lichtregeling realiseren. Het enige wat je nodig hebt is een helderheidssensor die goed gepositioneerd is in de kamer. Geef gewoon de gewenste minimale lux-waarde en de gewenste instelsnelheid op – klaar.

Bausteine Brightness Controller
Icon 03

SIA DC-09 support*

SIA DC-09 is een van de meest gebruikte standaardprotocollen ter wereld voor het doorgeven van informatie over een gevaarlijke situatie aan een controlecentrum. Met behulp van de SIA DC-09 functie kan de Loxone Miniserver nu een bericht met een voorgedefinieerd bericht naar een SIA server sturen.

Screenshot SIA Einstellungen

* Deze functie wordt enkel ondersteund in de Miniserver Gen. 2.

Icon 04

AAL Smart Alarm (zorgalarm):
noodknop voor kritische situaties

Deze bouwsteen wordt gebruikt om een oproep voor hulp in noodsituaties te sturen. Het creëert dus niet alleen nieuwe toepassingsmogelijkheden op het gebied van AAL (Ambient Assisted Living), maar kan ook belangrijke hulp bieden in veel andere kritieke situaties – zoals bij een overval bijvoorbeeld.

Met deze bouwsteen kan je snel en eenvoudig een noodknop implementeren. Als een knop gedurende een vrij definieerbare periode wordt ingedrukt, stuurt het systeem een automatische noodoproep, die tegelijkertijd de ontvanger informeert over de naam of locatie van de activeringsknop of de naam van de gebruiker van de app.

Baustein Emergency Alarm
Icon 05

Pakket- en Postbussen:
notificatie voor post en pakketten

Met de nieuwe bouwsteen worden gebruikers direct geïnformeerd over de bezorging van pakketten en post. Dankzij de logfunctie weten jouw klanten niet alleen of een zending is afgeleverd, maar ook wanneer.

Door de twee afzonderlijke ingangen voor pakketten en post kunnen de berichten onafhankelijk van elkaar worden getriggerd en bevestigd.

Tip: Ben je al bekend met ons samenwerkingsproduct de Pakketsafe Air? Hiermee kan je jouw klanten een intelligente oplossing bieden voor het veilig ontvangen van pakketten, ook als ze niet thuis of op kantoor zijn.

Baustein Post und Paketkasten
Icon 06

Nieuw gebruikersbeheer 
voor gebruikers en gebruikersgroepen

Dankzij het nieuwe gebruikersbeheer kan je de leden van een gebruikersgroep nog eenvoudiger en sneller coördineren. Je kan het nieuwe dialoogvenster gebruiken om de machtigingen van individuele gebruikers en gebruikersgroepen snel en overzichtelijk te beheren. Met de nieuwe functie kan je de visualisatie, de toegangsrechten en de externe en interne toegang tot de Miniserver aanpassen aan de individuele behoeften van jouw klanten.

Screenshot Berechtigungsverwaltung
Icon 07

Remote Connect*:
end-to-end versleuteling tussen App, Loxone Config en Miniserver

De “Remote Connect” service is een nieuwe gratis service voor de Miniserver Generation 2, geactiveerd door een simpele klik in de netwerkinstellingen van de Miniserver, de service maakt een veilige verbinding mogelijk tussen Miniserver en App of Loxone Config. Jij en jouw klanten hoeven zich geen zorgen meer te maken over externe goedkeuringen, port forwarding of dergelijke. Dankzij end-to-end versleuteling is de dienst ook zeer veilig.

Screenshot Remote Access

* Deze functie wordt enkel ondersteund in de Miniserver Gen. 2.

Icon 08

Audiozone:
volledig herziene nieuwe muziekinterface

We hebben de visualisatie voor de audiozones volledig opnieuw herzien! De interface is nu duidelijker, krachtiger en moderner. Nieuw zijn onder andere:

Herziene ruimtefavorieten & individualisering
Loxone App Favoriten
Nieuw overzichtelijk
design
Loxone App Playlist
Centrale
zoekfunctie
Loxone App Suche
Icon 09

Apple Watch support

Jij en jouw klanten kunnen nu het huis en het gebouw vanaf de pols controleren! Snelle acties die je op je iPhone instelt, zijn nu automatisch beschikbaar in de Loxone App voor Apple Watch!

Apple Watch
Icon 10

Helpteksten in de Loxone App

Via de Loxone Config of de expertmodus van de Loxone App is het nu mogelijk om vrij gedefinieerde helpteksten voor de gebruikte functiebouwstenen op te slaan. Deze kunnen dan worden opgeroepen in de Loxone App.

Zo kan je jouw klanten nuttige informatie geven over de installatie en zo de gebruiksvriendelijkheid verder verhogen.

Loxone App Hilfe
Icon 11

Nieuwe functies voor de Touch Surface

Dankzij aparte ingangen kunnen de vijf LED’s van de Touch Surface nu vrij worden aangestuurd. Zoals altijd zijn er geen grenzen aan je verbeelding. Gebruik de Touch Surface bv. als bedieningseenheid en de LED’s als zandloper in de sauna. Of gebruik de LED’s als volume-indicator. Of …

Icon ...

… en nog veel meer!

Naast deze hoogtepunten zijn er tal van andere innovaties en verbeteringen, zoals :

  • LiveView: manuele waardeverandering bij uitgangen
  • Verbeterde Pairing-Dialog voor Tree und Air producten
  • Herziening van randapparatuurvensters voor meer overzicht
  • NFC Code Touch Usability verbeteringen
  • Nieuwe Modbus templates voor E+E producten
  • Verbeterde helpfunctie in Loxone Config
  • Verbeteringen in de Planningstool
  • Verbeterde veiligheid: Miniserver Gen 2 gebruikt nu TLS 1.2
  • Betere navigatie door eigenschappenvensters
Wordcloud Features Config 11

Nu downloaden:
Loxone Config & App 11

Ontdek Loxone Config & App 11 en profiteer van de vele nieuwe functionaliteiten. 

Ik wil meer over LOXONE weten