De Loxone Campus


mei 29, 2020 in Backstage
Hier wordt Europa’s centrum voor gebouwautomatisering gecreëerd: 300 nieuwe banen, 55 miljoen euro investering, 8 hectare ruimte, 2 jaar bouwtijd – dat zijn de indrukwekkende cijfers die de nieuwe “Loxone Campus” kort omschrijven. Een uniek project in Europa dat bestaat uit een kantoor, hotel, opleiding- en logistiek centrum.

Met onze campus betreden we een nieuwe dimensie van intelligente gebouwautomatisering door alle facetten van het begrip ‘Create Automation’ te laten zien.

Rüdiger Keinberger

CEO

In 2023, met de opening van de Loxone Campus, wordt een ander hoofdstuk van de Loxone geschiedenis geschreven. De campus omvat onder andere een magazijn en logistiek centrum met 3.000 vierkante meter en creëert kantoorruimte voor ca. 300 extra werkplekken. Uiteraard wordt de gehele Loxone Campus voorzien van alle gemakken en voordelen van intelligente gebouwautomatisering. Dit geldt ook voor het eigen hotelcomplex. Met 80 kamers biedt het voldoende ruimte voor Loxone Partners, deelnemers aan de Loxone Academy en andere bezoekers.

Het architectonische meesterwerk past harmonieus in het groene heuvellandschap van Kollerschlag. Omdat de dakvlakken volledig groen zijn, zijn de werkelijke afmetingen van de Loxone Campus niet direct zichtbaar: Het hele gebied beslaat een gebied van ongeveer elf voetbalvelden.

Create Automation tastbaar maken

Bij de bouw van de Loxone Campus volgen we ons motto: het comfort, de veiligheid en de energie-efficiëntie die de woon- en gebouwautomatisering van Loxone biedt, moet je ervaren om het echt te begrijpen.

Het ontwerp weerspiegelt het Loxone motief ‘Create Automation’ in al zijn facetten op de hele campus. Dit geeft onze bezoekers en medewerkers de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de Loxone wereld, deze te verkennen en te ervaren, om deze nog beter te begrijpen in de letterlijke zin van het woord.

Thomas Moser

Oprichter

Maar de Loxone Campus is veel meer dan een speeltuin voor liefhebbers van home & building automation. Het is ook een belofte.

Belangrijke investering voor de toekomst

Vooral in tijden van de Corona-crisis is de Loxone Campus een belangrijk en positief signaal voor de Loxone-medewerkers en een hele regio. Een investering voor de toekomst en met zijn moderne kantoor- en seminarieruimtes, het hotel en het logistieke centrum een essentieel opleidings-, marketing- en verkoopinstrument. En net als het Loxone Basecamp is het de ‘Beste werkplek voor performers’ voor onze toekomstige collega’s.

Met de Loxone Campus willen we een uniek epicentrum in Europa creëren voor iedereen die geïnteresseerd is in Loxone en gebouwautomatisering. Dit geldt zowel voor onze partners als voor eindklanten, architecten, projectmanagers, nieuwsgierige mensen en potentiële nieuwe medewerkers. De onmiddellijke nabijheid van de Duitse grenzen en dus van de belangrijke Duitse markt speelt hierbij een rol. Tegelijkertijd houden we natuurlijk de wereldmarkt en onze groei in de VS en China nauwlettend in de gaten. We verwachten dan ook bezoekers uit deze regio’s.

Martin Öller

Oprichter

– Special Tip –

Nu solliciteren


In de nieuwe Loxone Campus worden meer dan 300 extra werkplekken voor top performers gecreëerd – volgens ons motto “Best Workplace for Performers”, maar ook bij Loxone Benelux zijn we op zoek naar nieuwe collega’s! Solliciteer vandaag nog en maak deel uit van het succesverhaal van Loxone!

Ik wil meer over LOXONE weten