LED lichttechniek – de toekomst van verlichting


november 16, 2018 in Voor Partners

Van halogeen naar LED

Als Loxone Partner ben je vast en zeker al met veel verschillende vormen van lichttechniek in contact gekomen. De keuze in technologieën is zeer groot, maar wat is nu de meest betrouwbare en geavanceerde manier om licht te sturen?
Conventionele verlichtingsarmaturen zoals halogeenspots of gloeilampen behoren binnenkort tot het verleden. De energiekosten zijn simpelweg te hoog.
Een ander argument dat zwaar doorweegt is de falende aansturingsmogelijkheid van deze verlichtingstechnologieën. Zelfs het eenvoudig dimmen van deze lichtmiddelen is vaak erg moeilijk en leidt tot klachten.

LED techniek is de nieuwe maatstaf!

Tien jaar geleden stonden LED verlichtingsmiddelen nog bekend als kleine, zwakke lichtbronnen die hoogstens gebruikt konden worden als statusweergave in onze auto’s. De technologie is in de afgelopen jaren sterk geëvolueerd en overtuigt bewoners nu dankzij een zeer goede lichtopbrengst en een heel lange levensduur. Vandaag de dag zijn LED verlichtingsmiddelen volledig inzetbaar voor de verlichting van onze leefruimtes en dit zonder dat er ingeboet moet worden op kwaliteit. Bovendien bespaar je in vergelijking met de oude gloeilampen en co meer dan 90% aan waardevolle energie. Wanneer we spreken over een lange levensduur, betekent dit voor kwalitatief hoogwaardige LED lichttechnieken vaak een levensduur van meer dan 25.000 branduren. Het vervangen van lampen is dus verleden tijd. LED biedt echter nog meer andere voordelen tegenover conventionele technologieën. Maar pas toch op, want niet elk LED verlichtingsmiddel is hetzelfde.

Er zijn sterke kwaliteitsverschillen. Het is vooral belangrijk te letten op de lichttemperatuur en de lichtkwaliteit. Als een leefruimte wordt verlicht met te koud, blauwachtig licht, dan zal zelfs de meest comfortabele sofa niet gezellig ogen. De Loxone verlichtingsmiddelen stralen in een warmwit licht met een kleurtemperatuur van 3.000 Kelvin en zijn hierdoor perfect geschikt voor leefruimtes. Deze lichttemperatuur komt heel dicht in de buurt van natuurlijk zonlicht en zorgt voor een gezellige atmosfeer van welzijn. 
Lichtkwaliteit betekent echter ook een zo goed mogelijke, natuurgetrouwe kleurweergave bij bijvoorbeeld de inrichting en kleuren van muren. Deze lichtkwaliteit wordt gemeten via de kleurweergave-index (CRI). Deze dient groter te zijn dan Ra80 om alles natuurlijk te laten lijken.

Ingebruikname in recordtijd

Naast de hoge kwaliteitseisen voor verlichting, dient een professioneel lichtmiddel ook te voldoen aan jouw eisen als elektricien. Daarom wordt er bij de ontwikkeling van de Loxone verlichtingsproducten bijzonder aandacht besteed aan het feit dat ze snel en eenvoudig in gebruik kunnen worden genomen. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt dankzij de unieke Tree technologie.

 

Verlichting aangepast aan de behoeften van jouw klanten

Verschillende levenssituaties zorgen voor verschillende verlichtingsbehoeften. Helderheid en lichtkleuren worden vaak individueel aangepast. Wanneer we kijken naar de leefruimtes die het vaakst gebruikt worden, nl. de woonkamer en de keuken, zien we dat er een hele resem van verschillende activiteiten plaatsvinden. Of de kinderen nu hun huiswerk maken aan een felverlichte tafel of er met vrienden wordt genoten van een goed glas wijn bij een gemoedelijke en gedimde lichtstemming; de Loxone LED lichtmiddelen voldoen aan al deze eisen. Verlichting dimmen en kleuren veranderen zonder te hoeven nadenken over de complexiteit van installatie, dat is bij ons de standaard. 

24 Volt LED verlichtingsmiddelen – duurzaam, energiebesparend, milieuvriendelijk

Wij hebben veel werk gestoken in de ontwikkeling van onze LED verlichtingsmiddelen en hebben vastgesteld dat de verlichting best gevoed wordt met een spanning van 24V. Dankzij de 24 Volt laagspanning kunnen de hoge eisen van de verlichtingstechnologie vervuld worden. Wanneer dit correct wordt uitgevoerd, dan is dit onschadelijk voor mens en dier. Extra voedingen zijn niet nodig. Dit zorgt voor de verlaging van de kosten en helpt jou om energie te sparen. De op 24 Volt-gebaseerde verlichtingsmiddelen van Loxone zijn via PWM (pulsbreedtemodulatie) traploos en zacht in helderheid te dimmen. De PWM techniek bestaat al even en werkt duurzaam, daarom hebben wij besloten dat deze technologie ingevoerd werd in onze producten.

Loxone is jouw partner op het gebied
van de modernste verlichtingstechniek

Dankzij de kwalitatief hoogwaardige LED verlichtingsmiddelen van Loxone, die probleemloos gedimd kunnen worden en van kleur kunnen veranderen, worden de woningen van jouw klanten voor vele jaren in het perfecte licht getoverd. Alle LED verlichtingsmiddelen van Loxone kunnen eenvoudig en zonder problemen in gebruik worden genomen. Aangezien deze lichtmiddelen over een zeer hoge energie-efficiëntie beschikken, zijn ze heel milieuvriendelijk en vormen ze zo de basis voor energie-geoptimaliseerd wonen. Ontdek snel de verlichtingswereld van Loxone en overtuig jezelf van de hoge productkwaliteit.

Ik wil meer over LOXONE weten