De Loxone highlights van 2020

Bertien Van Peer
januari 14, 2021 in Backstage
Uitdagend, verrassend, turbulent,… het zijn allemaal woorden die het jaar 2020 omschrijven. Een jaar dat diepe sporen zal achterlaten en dat we allemaal nog lang zullen herinneren. We zijn erg blij dat het jaar 2020 bij Loxone ook heel anders beschreven kan worden: digitaal, onvergetelijk, succesvol! We hebben enkele hoogtepunten van 2020 voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Januari

Terwijl grote bedrijven als Google, Apple en Amazon zich steeds meer concentreren op de “doe-het-zelf” -markt in de smarthome-sector, gaan we bewust de andere kant op: Loxone staat voor professioneel geïmplementeerde oplossingen. Dankzij onze nieuwe slogan is deze toewijding aan onze partners sinds begin dit jaar ook duidelijk zichtbaar naar de buitenwereld.

Februari

NIEUW: Pakketsafe Air

Samen met Singer Innovative Solutions GmbH lanceerden we de Pakketsafe Air – de eerste pakketbrievenbus die volledig in het Loxone systeem kan worden geïntegreerd.

Opening eerste vestiging in Duitsland Noord

Een volgende mijlpaal in de geschiedenis van Loxone: de opening van de nieuwe Loxone vestiging in Isernhagen bij Hannover. Talrijke Loxone Partners en eregasten vierden deze gedenkwaardige dag.

Maart

Thuiswerken door het COVID-19 virus

Sinds midden maart werkt het Loxone team zoveel mogelijk van thuis uit. Dankzij de intelligente technologie van Loxone kan de werkplek binnen jouw eigen vier muren optimaal worden ingericht.
Ook voor onze (toekomstige) commerciële klanten gaven we nog eens de voordelen van Loxone mee ivm het COVID-19 virus: 

Dankzij een volledig controleerbaar ventilatiesysteem kan de luchtdoorvoer en de relatieve luchtvochtigheidsgraad eenvoudig worden aangepast met behulp van de Loxone App. Deskundigen zijn het erover eens: een hoog percentage verse lucht en een goede vochtigheidsgraad in gesloten ruimtes kan het risico op infectie tot een minimum beperken.

Nieuwe systeemeisen technische bouwsystemen – EPBD III voor Nederland

Nederland volgt vanaf 10 maart 2020 nieuwe eisen die Loxone al sinds 2009 stelt aan elke woning die gebouwd wordt met het systeem. Een nieuwe regeling voor de ruimteverwarming, ruimtekoeling en ventilatie die ondertussen al tien jaar standaard geïntegreerd is in het Loxone systeem.

Nieuw kantoor in Lyon (FR)

Groei bij Loxone!  In maart hebben wij naast Parijs een ander kantoor geopend in Lyon om de Franse markt nog beter te kunnen bedienen.

April

NIEUW: Loxone Config & App 11

Een Loxone installatie wordt steeds krachtiger dankzij gratis updates. In de loop der jaren hebben we het systeem uitgebreid met tal van functies die nieuwe mogelijkheden bieden in intelligente gebouwen. Vanaf vandaag is Loxone Config & App 11 beschikbaar – weer een mijlpaal met veel nieuwe functies.

Mei

NIEUW: Aanwezigheidsmelder Tree & Touch Pure

We hebben de Tree Bewegingsmelder verder ontwikkeld en we presenteren jou graag de Tree Aanwezigheidsmelder. Deze is uitgerust met extra sensoren en biedt nog meer functies. Daarnaast schittert de Touch Pure nu in een nieuw design. Moderne optiek en duidelijk zichtbare aanrakingspunten onderstrepen de nieuwe look.

Aankondiging van de Loxone Campus

“Het centrum van Europa voor gebouwautomatisering wordt hier gebouwd.” Eind mei kondigden we de Loxone Campus aan. Een project uniek in Europa!

Juni

De Loxone Miniserver is 10 jaar!

De Loxone Miniserver blies op 1 juni 2020 tien kaarsjes uit. Sinds de lancering onder de toenmalige naam LoxLIVE met een antraciete behuizing is er veel veranderd. Laten we even terugblikken op de laatste jaren. Bovendien hangt er aan deze blog een wedstrijd vast!

 

NIEUW: Volare Air in samenwerking met Molto Luce

Samen met Molto Luce, de specialist voor hoogwaardige verlichting, hebben we een nieuwe productserie ontwikkeld: het Volare Air railsysteem. Volledig geautomatiseerd met de Loxone Air technologie kunnen deze hoogwaardige lampen perfect worden geïntegreerd in Smart Homes, commerciële projecten en andere toepassingen

Q-Home is eerste Flagship Partner in de Benelux

Fantastisch nieuws! De eerste Flagship Partner in Loxone Benelux is een feit, dikke proficiat aan Q-Home! Bij de zoektocht naar een domotica systeem voor de eigen woning, kwam Remko vijf jaar geleden Loxone tegen via internet. Nu, in 2020, zetten ze de volgende stap in hun Loxone-reis en worden ze Flagship Partner. Ze hebben hard gewerkt, zowel voor als achter de schermen, met onze collega’s die verantwoordelijk zijn voor Loxone locaties over de hele wereld. Het resultaat mag gezien worden!

Juli

Onze Loxonauten genoten van een welverdiende vakantie tijdens de zomer om zich zo voor te bereiden op een spannend najaar met veel nieuwe productlanceringen. 

September

NIEUW: De Audioserver – de audiorevolutie in het gebouw

De Audioserver combineert een groot rekenvermogen en 4 versterkeruitgangen in een zeer kleine behuizing. De onbeperkte uitbreidbaarheid maakt het systeem zeer flexibel en vrij schaalbaar.

NIEUW: Loxone Config en App 11.1

Een Loxone installatie wordt dankzij kosteloze updates alsmaar krachtiger en groeit mee met de toenemende eisen voor moderne gebouwautomatisering. Voor jou als Loxone Partner betekent dit continue verbeteringen op het gebied van functionaliteit, installatie en ingebruikname. Wij zijn zeer trots jullie de nieuwe Loxone Config en App 11.1 te mogen voorstellen.

Nieuw kantoor in Madrid (ES)

Naast Artés, bij Barcelona, is er sinds september op het Iberisch schiereiland in Madrid een extra Loxone kantoor open gegaan.

Oktober

Loxone neemt luidsprekerspecialist quadral over

Hoogste geluidskwaliteit ontmoet intelligente gebouwautomatisering: Loxone neemt quadral GmbH & Co. KG uit Hannover over. Met deze overname schudden we de HiFi-markt weer wakker na de succesvolle release van de nieuwe Audioserver.

NIEUW: Nieuw: Tree to Air Bridge

De nieuwe Tree to Air Bridge introduceert een opvallende nieuwe manier om de mogelijkheden van Loxone Air te integreren in een installatie die is gebaseerd op Loxone Tree. We hebben de Tree to Air Bridge ontwikkeld om onze partners een permanente oplossing te bieden om Loxone Air mogelijkheden toe te voegen waar je voorheen misschien niet de kans had.

Callwey Award: Het Beste Product 2020

Voor de tiende keer heeft Callwey Verlag, in samenwerking met partners als het Deutsches Architektur Museum en de ORF (Oostenrijkse omroeporganisatie), de wedstrijd “Huizen van het jaar – de beste eengezinswoningen” aangekondigd. De Loxone totaaloplossing werd bekroond met de titel “Product van het jaar 2020” in de categorie “Smart Home”.

NIEUW: Schüco Extension

Met de Schüco Extension kan je Schüco TipTronic SimplySmart ramen & schuifdeuren integreren in de huis- & gebouwautomatisering van Loxone. Met een druk op de knop openen en sluiten de ramen en zelfs grote, zware schuifelementen. Ramen en schuifdeuren worden zo een integraal onderdeel van jouw Loxone project.

NIEUW: Inbouw Aanwezigheidsmelder Tree

De Loxone Aanwezigheidsmelder Tree is vanaf vandaag verkrijgbaar in een nieuwe plafond inbouwvariant. Dankzij het vlakke ontwerp past de aanwezigheidsmelder perfect bij de Loxone LED Spots en past hij dus naadloos in het totaalbeeld. Het detecteert betrouwbaar beweging en aanwezigheid, meet de helderheid en vormt de basis voor tal van functies van een intelligente woon- & gebouwautomatisering van Loxone.

Eerste spadesteek voor Loxone Campus

Vrijdag 16 oktober 2020 uur werd de eerste spadesteek gegeven voor de Loxone Campus. Op bijna acht hectare is een uniek intelligent gebouwencomplex van hotel, kantoor, logistiek- en trainingscentrum ingebed in het landschap. Het project van 55 miljoen euro wordt verwacht voltooid te zijn in het eerste kwartaal van 2023. Volg de livestream: https://www.loxone.com/nlnl/info/campus-livestream/

De nieuwe generatie Miniserver Go

De tweede generatie van de Miniserver is de meest flexibele oplossing voor de implementatie van professioneel geïnstalleerde gebouwautomatisering. Als draadloze variant is de Miniserver Go even krachtig als zijn bekabelde broertje; de Loxone Miniserver. De Miniserver Go heeft als extra voordeel dat hij niet geïnstalleerd moet worden in een verdeelkast. We zijn trots jullie de tweede generatie voor te stellen!

November

NIEUW: Loxone Config en App 11.2

Versie 11.2 van onze Loxone Config en App vervolledigt ons aanbod van gratis (en grote) software-updates in 2020.

Nieuw kantoor in Milaan (IT)

Na Lyon en Madrid volgde in november het derde nieuwe kantoor, dit in Milaan. Sindsdien ondersteunen de nieuwe collega’s, de Loxonauts, in Zuid-Tirol op de Italiaanse markt.

December

Het jaar 2020 was een uitzonderlijk jaar vol uitdagingen. Maar zelfs in moeilijke tijden hebben wij en onze partners het goed gedaan. Om het komende jaar met dezelfde kracht aan te pakken, nemen de Loxonauten collectief een welverdiende pauze.
Het hele Loxone team wenst jou een gelukkig nieuwjaar & bovenal een goede gezondheid voor 2021!

Ik wil meer over LOXONE weten