Commerciële muziekstreaming: Loxone en Soundsuit

Kim Vennekens
juli 9, 2024 in Technology
De samenwerking tussen Loxone en Soundsuit revolutioneert de commerciële muziekstreaming. Dankzij de naadloze integratie in het Loxone audiosysteem maakt Soundsuit legaal, betrouwbaar en doelgroepgericht streamen mogelijk. Privédiensten zoals Spotify zijn niet toegestaan voor commercieel gebruik, maar Soundsuit biedt een alternatief. Welke voordelen voortkomen uit de samenwerking tussen Loxone en Soundsuit, laten we je zien in de Loxone Spotlight-video.
Ik wil vooral de ongelooflijke kwaliteit van de Quadral luidsprekers in combinatie met de audio-oplossing van Loxone en de streamingdienst van Soundsuit benadrukken. Het resultaat is een uitstekend afgestemde totaaloplossing.
Martin Zimmermann

Loxone Partner, thinkinghouse GmbH

Waar moet je op letten bij commerciële muziekstreaming?

De meeste bedrijfseigenaren zijn zich er niet van bewust dat populaire muziekdiensten zoals Spotify of Apple Music niet zijn gelicentieerd voor commercieel gebruik in bedrijven zoals winkels of restaurants. Of je nu een restaurant, een fitnessstudio, een hotel of een winkel runt, het is zeer waarschijnlijk dat er op de achtergrond muziek wordt afgespeeld. Dit valt al onder commercieel gebruik van muziek, wat specifieke vereisten met zich meebrengt, zoals registratie bij Sabam (België), en BumaStemra (Nederland) en de juiste licentieverlening van de afgespeelde nummers. Diensten zoals Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal, YouTube en Amazon Music voldoen niet aan deze vereisten voor gelicentieerde muziek voor commercieel gebruik.

Welke licentie heb ik nodig om muziek af te spelen in een commercieel pand?

Als je muziek afspeelt voor klanten in je bedrijf, heb je een licentie nodig om dit legaal te doen. De licentiekosten zijn afhankelijk van het type en de opvang van je bedrijf. Het is belangrijk om de juiste licentie te kiezen om ervoor te zorgen dat de betaalde vergoeding correct is. In België kan je een licentie aanvragen via Unisono (een platform opgericht door Sabam, PlayRight en SIMIM). Voor Nederland kan je eenvoudig een licentie aanvragen bij BumaStemra.

Wat moet je in acht nemen om muziek legaal te streamen in een commerciële omgeving?

Vanwege het auteursrecht zijn er bij het streamen van muziek kosten verbonden die ervoor zorgen dat artiesten worden gecompenseerd voor het gebruik van hun werken. Streamingdiensten zoals Spotify zijn gelicentieerd voor privégebruik en betalen geen vergoedingen voor de benodigde uitzendrechten bij openbare weergave. Dit betekent dat deze diensten niet mogen worden gebruikt voor commercieel gebruik. Jij als bedrijfsleider of jouw medewerkers is niet gerechtigd om muziek van B2C-diensten zoals Spotify in je bedrijf af te spelen, zelfs niet als je een betaald abonnement gebruikt.

Spotify voor openbaar of commercieel gebruik?

Zoals je kunt lezen in de gebruiksvoorwaarden, is Spotify alleen bedoeld voor privégebruik en niet voor commercieel gebruik.

Bedrijven (zoals bars, restaurants, scholen, winkels, kapsalons, dansscholen, radiostations, enzovoort) mogen Spotify daarom niet openbaar uitzenden of afspelen.

gewerbliches Musikstreaming

Muziek eerlijk en legaal streamen met Soundsuit & Loxone

Soundsuit heeft zijn muziekservice expliciet gelicentieerd voor commercieel gebruik in meer dan 50 landen en is naadloos geïntegreerd in de audiowereld van Loxone. In combinatie met de audio-oplossing biedt Soundsuit meer dan alleen een legale streamingdienst voor commerciële toepassingen. Soundsuit levert intelligent gecureerde audio-inhoud, die speciaal is afgestemd op jouw doelgroep. 

Gecureerde audio-inhoud

Doelgroepgericht

Centraal beheerd

Eerlijk & legaal

gewerbliches Musikstreaming

Wat is de invloed van muziek in commerciële toepassingen?  

Muziek speelt een cruciale rol in commerciële toepassingen zoals restaurants, bars, hotels en winkels. Het creëert een aangename sfeer die de klantervaring aanzienlijk verbetert en zowel de verblijfsduur als de koopbereidheid kan verhogen. Intelligente, gecureerde audio-inhoud die specifiek is afgestemd op de doelgroep draagt bij aan de merkvorming en klantloyaliteit. De hoogwaardige weergave door de audio-oplossing van Loxone zorgt voor een optimale geluidskwaliteit, die storingsvrije en aantrekkelijke luisterervaringen garandeert. Dit leidt tot een professionele en uitnodigende omgeving die zowel klanten als medewerkers positief beïnvloedt. 

Omzetstijging

De omzet in winkels kan met 9% worden verhoogd als de achtergrondmuziek is afgestemd op de doelgroep.

Koopbeslissing

86% van de klanten zegt dat muziek aantoonbaar invloed heeft op hun koopbeslissing.

Motivatie van de medewerkers

74% van de werknemers tonen meer motivatie wanneer de juiste muziek wordt gespeeld.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten