Update: Informatie over beschikbaarheid van Loxone Air producten

Jason Spiers
oktober 25, 2019 in Voor Partners

Beste Loxone Partner, 

Onlangs hebben wij je geïnformeerd over de beperkte beschikbaarheid van onze Loxone Air producten. Wij zijn blij je te kunnen meedelen dat de levering van alle Loxone Air producten opnieuw is gestart.

Door het hoge aantal openstaande bestellingen lopen de volgende producten op dit moment nog steeds achter op schema:

  • Shading Actuator Air (100290)
  • Rookmelder Air (100151)
  • Touch Air (100155, 100180)
  • Touch Pure Air antraciet (100400)

Bovenstaande producten zullen uiterlijk op 11 november 2019 weer volledig en dagelijks beschikbaar zijn. Wij betreuren het ten zeerste dat er vertragingen zijn opgetreden bij de levering van onze producten en vragen om jouw begrip.

Achtergrondinformatie:

Op 27 september 2019, tijdens de kwaliteitscontrole van een geleverde partij Loxone Air producten, constateerden we een verhoogd stroomverbruik van enkele producten. Om aan onze hoge kwaliteitseisen te voldoen, hebben we onmiddellijk de levering van Air producten geblokkeerd. Na zorgvuldig onderzoek en analyse van de oorzaak werd aan het begin van de toeleveringsketen een onderdeel, of beter gezegd een condensator, geïdentificeerd die leidde tot een lichte stijging van het stroomverbruik.

De nieuwe productie van de producten werd onmiddellijk gestart op 27 september met componenten uit veiligheidsvoorraad om de levertijd tot een minimum te beperken.

Met vriendelijke groeten,

Uw Loxone Benelux team

Ik wil meer over LOXONE weten