Aantrekkelijk lichtdesign voor de woning van jouw klanten

Bertien Van Peer
april 10, 2018 in Voor Partners
Mooi licht met een perfecte synergie tussen functionele verlichting en een atmosfeer van welzijn, verbetert het levensgevoel aanzienlijk. Wij tonen jou vandaag een paar eenvoudige basisregels die je als Loxone Partner in overweging dient te nemen om een aantrekkelijk lichtdesign bij jouw klanten te integreren.

Planning van het juiste lichtdesign

De verlichting van een modern gebouw is één van de meest cruciale elementen die de welzijnsfactor en het levensgevoel van jouw klanten beïnvloedt. Helaas wordt er vaak te weinig aandacht geschonken aan het ontwerp van de verlichting. Een perfecte lichtstemming is echter perfect te plannen. De voorwaarde hiervoor is dat in een vroeg stadium al met het lichtdesign rekening wordt gehouden. Het wordt aangeraden om al tijdens de ruwbouwfase de nodige uitsparingen voor plafondspots en indirecte verlichting te plannen. Wanneer je nadien zaken moet aanpassen, dan zijn deze, als ze überhaupt al mogelijk zijn, zeer kostelijk. Bespreek de planning van de verlichting tijdig met jouw klanten en stem deze zo goed mogelijk af op het geplande gebruik en inrichting van de ruimte.

Uniek lichtdesign –
passend bij elke levenssituatie

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een aangename verlichting is dat deze aangepast kan worden aan verschillende levenssituaties. Dit doordat de helderheid en de lichtkleuren individueel veranderd kunnen worden.

Dankzij verschillende lichtstemmingen verandert de verlichting met slechts één klik op de knop, zo straalt de kamer op een volledig nieuwe manier. Zorg ervoor dat alle lampen eenvoudig te dimmen zijn. Wij bevelen het gebruik van Loxone verlichtingsproducten aan. Deze zijn perfect afgestemd op het Real Smart Home en kunnen oneindig variëren in kleur en helderheid.

Kies de juiste lichtbronnen voor de juiste sfeer

Er is een heel eenvoudige vuistregel die dient gevolgd te worden om een adembenemend lichtdesign bij jullie klanten thuis te verwezenlijken. Gebruik drie verschillende lichtbronnen om zo contrasten en een geweldige sfeer te creëren. We raden aan om de volgende soorten licht te gebruiken:

spots_ lichtdesign
Werk- en basisverlichting

Voor de perfecte werk- en basisverlichting bevelen wij een volledige dekking van de verlichting aan die in helderheid kan variëren. Hiervoor worden het best LED plafondspots gebruikt. Deze worden verdeeld in een rooster over heel het plafond en zorgen zo steeds voor de volledige verlichting van de ruimte.

led stripe_lichtdesign
Achtergrondverlichting

De achtergrondverlichting is een lichtbron die indirect een ruimte vult met licht. Deze lichtbron is erg zacht en werpt geen schaduwen waardoor het ideaal is voor sfeerverlichting. Hier raden we het gebruik van LED strips aan. Wanneer ze correct gebruikt worden, bv. in plaatsen van schaduw of onder het bed, creëren ze een heel indrukwekkende en gezellige sfeer.

pendulum_lichtdesign
Accentverlichting

Om het lichtdesign af te ronden, raden we aan op geselecteerde plaatsen bepaalde accenten te leggen. Hanglampen zoals bv. de Pendulum Slim zijn hier ideaal voor. Dankzij hanglampen kan je bij jouw klanten zogenaamde “eilanden van licht” creëren en zo de aandacht richten op specifieke inrichtingen.

Indrukwekkend licht –
eenvoudig bediend

Een indrukwekkend lichtdesign biedt jouw klanten de mogelijkheid om hun eigen ruimtes steeds te wijzigen en onder te dompelen in verschillende lichtstemmingen. De bediening van de verlichting is net zo indrukwekkend als het lichtdesign zelf. Het Real Smart Home herkent beweging en zorgt automatisch voor de perfecte verlichting van de ruimte bij onvoldoende daglicht.

Kortom: het Real Smart Home weet wanneer jouw klanten welke verlichting nodig hebben. Als jouw klanten afzonderlijk de verlichting willen wijzigen, dan is een klik op de Loxone Touch voldoende om te wisselen van lichtstemming. Lichtstemmingen kunnen steeds individueel en gratis in de Loxone app ingesteld en gewijzigd worden.

Lichtkwaliteit dankzij Loxone producten

Wij bieden jullie een breed gamma aan verschillende verlichtingsproducten aan waarmee jullie een indrukwekkend lichtdesign kunnen verwezenlijken. Wij hechten er veel waarde aan dat onze producten van de hoogste kwaliteit zijn en steeds eenvoudig en snel geïnstalleerd en gebruiksklaar zijn.

A++
Hoge
energie-efficiëntie

Ra 80
Voor een natuurlijke kleurweergave
3.000K
Voor perfect
warmwit licht
LED Technologie
Voor steeds een laag energieverbruik
Miljoen kleuren
Voor indrukwekkende effectverlichting
0…100%
Traploos
dimmen
25.000
Branduren voor een lange levensduur
Tree Technologie
Voor een maximale flexibiliteit
Laat je inspireren door de omvangrijke lichtoplossing en ontdek alle mogelijkheden inzake lichtdesign dankzij het gebruik van Loxone producten.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 512 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten