10 Redenen om te kiezen voor Loxone

Steffi De Graaf
juli 2, 2020 in Know How
Home automation is een term die we de laatste tijd steeds vaker horen terugkomen. Dat is niet verwonderlijk, het is immers de toekomst van wonen. Toch blijft het vaak nog een groot vraagteken bij mensen die gaan bouwen of verbouwen. Ze verwarren het met domotica wat absoluut niet hetzelfde is. Home automation is de verregaande automatisatie van allerhande taken in en rondom de woning. In tegenstelling tot het bedienen en controleren van de woning, voert de woning de meeste taken rondom comfort en energie-efficiëntie uit zichzelf uit! Nog niet overtuigd? Laat ons jou dan overhalen met de top 10 voordelen!

Om te genieten van een verregaande woon- en gebouwautomatisering, heb je een oplossing nodig die aan al jouw behoeften kan voldoen. En laat dat nu net Loxone zijn. 😉

Loxone verovert wereldwijd de markt op het gebied van home & building automation en is vandaag de dag de marktleider in deze branche. Loxone werd opgericht in 2009 en heeft ondertussen de markt veroverd met zijn slimme oplossingen die het leven vereenvoudigen. We bieden een hele waaier aan Loxone producten die door onze Loxone Partners bij jou thuis geïmplementeerd worden. Maar waarom is Loxone nu de perfecte match voor jouw project?

1. Bespaar jaarlijks 50.000 handelingen

De Loxone oplossing zorgt ervoor dat je jaarlijks 50.000 handelingen bespaart. Jouw woning doet immers alles zelfstandig zodat jij meer tijd krijgt voor de belangrijke dingen in het leven. Hierbij gaat het om allerlei verschillende taken: de verlichting die automatisch in- en uitschakelt, de zonwering die uit zichzelf zorgt voor een passieve koeling, een alarmsysteem dat zorgt voor jouw veiligheid en die van je dierbaren en zoveel meer! Je vindt alle functionaliteiten terug in ons productoverzicht.

2. Klaar voor de toekomst

Willen of niet, woon- en gebouwautomatisering wordt het wonen van de toekomst. In een wereld waarin auto’s zelf parkeren en robotmaaiers jouw gazon automatisch maaien, kan de automatisatie van jouw woning niet achterwege blijven. Home & building automation met Loxone betekent meer comfort, meer veiligheid en meer energie-efficiëntie.

Maar ook jij bent klaar voor jouw toekomst. Jouw Loxone Smart Home groeit immers met je mee en zal zich je hele leven lang aanpassen aan jouw behoeften. De kamer die nu vol speelgoed staat voor jouw kleine spruiten, wordt binnen tien jaar omgetoverd tot een leuk bureau. Wanneer je iets ouder wordt, staan nieuwe functionaliteiten voor je klaar om jouw leven zo eenvoudig mogelijk te maken. 

3. Allround bescherming, het klokje rond

Wanneer je kiest voor Loxone zorgen wij niet alleen voor comfort en automatisatie, maar beschermen we jou, jouw gezin en jouw woning tegelijkertijd voor onaangename verrassingen en problemen die kunnen voorvallen. Denk bijvoorbeeld maar aan inbraak, schade door storm of regenval, oververhitting in huis, een waterlek, brand en veel meer. Een persoonlijk alarmsysteem zorgt ervoor dat je altijd onmiddellijk verwittigd wordt wanneer er iets gaande is. Dit gebeurt per pushmelding, via mail en indien gewenst via een oproep. Op die manier ben jij direct op de hoogte terwijl jouw woning er alles aan doet om de schade zo beperkt mogelijk te houden: indringers worden weggejaagd, de hoofdkraan van het water wordt dichtgedraaid, vluchtwegen worden vrijgemaakt … Jouw woning zorgt voor de passende reactie op het noodgeval.

Jouw woning zorgt bovendien ook voor bescherming tegen schade. Denk maar aan een plotse storm wanneer jouw zonneluifel nog geopend is. Loxone trekt deze automatisch in en zet deze in veiligheidspositie.

4. Intelligente toegang

Sleutels zijn bij Loxone verleden tijd. Niet langer foefelen met die sleutel in het slot of sloten vervangen bij een verloren sleutelbos. Loxone zorgt voor een intelligente toegangscontrole dankzij de NFC Code Touch. De NFC Code Touch werkt met een numerieke code of met een eigen ontwikkelde NFC Sleutelhanger. Dit is een voordelig en compact alternatief op de klassieke huissleutel. Wanneer je deze sleutelhanger verliest, hoef je niet het complete slot te vervangen maar kan je in enkele ogenblikken de NFC Sleutelhanger verwijderen uit jouw Loxone systeem en een nieuwe aanmaken. De NFC Code Touch biedt ook een variëteit aan toegangsmogelijkheden met verschillende machtigingen. Zo kan de schoonmaakdienst alleen op die dag op dat tijdstip binnen. Dit is ook een zeer interessante component in commerciële projecten.

5. Bespaar op energie en laat jouw E-peil punten dalen

Een Loxone woning is goed voor jouw portemonnee. Niet langer ruimtes die onnodig verlicht of verwarmd worden. Stroomvreters worden automatisch van het net gehaald. Groene energie wordt optimaal ingezet. Allemaal volautomatisch.

Dankzij Loxone bespaar je ook enorm veel punten op jouw E-peil in jouw EPB (BE) of EPC (NL) dossier. Van verlichting tot automatische zonwering om oververhitting tegen te gaan. Je ontdekt er meer over in onderstaande blog.

6. Drukknoppen?

Een gebouw dat uitgerust is met de standaard Loxone oplossing werkt volledig uit zichzelf. Drukknoppen worden hierdoor overbodig. De woning weet immers zelf wat er wanneer te doen staat.
Drukknoppen bieden echter nog steeds een gevoel van comfort bij de meerderheid van de bewoners. Ook hier heeft Loxone over nagedacht. In tegenstelling tot een hele reeks knopjes tegen de muur, vind je in de leefruimte slechts één drukknop aan de muur. Dezelfde drukknop vind je ook in andere ruimtes zodat je voor de hele woning slechts één drukknop dient te kennen want ze volgen immers allemaal dezelfde indeling, de zogenaamde Loxone standaard. Dit biedt eenvoud en structuur doorheen heel de woning. Bovendien zijn de Loxone drukknoppen uitgerust met een temperatuur- en luchtvochtigheidssensor, zo verdwijnen die extra kastjes aan de muur ook nog eens uit de woning. Win-win dus!

Tip: Heb je toch graag nog hier en daar een drukknop maar wil je dat deze het interieur niet verstoren? Kies dan voor onze Touch Surface! De (bijna) onzichtbare drukknop.

7. Een slimme zorgwoning

Ook op het gebied van AAL (Ambient Assisted Living) blijft Loxone niet achter. Dankzij de integratie van de Loxone technologie, kan elke woning omgetoverd worden in een echte zorgwoning. Passieve controle, leefstijlmonitoring, beheer van potentiële risico’s … zijn slechts enkele van de functionaliteiten die Loxone garandeert aan de bewoners, familieleden en verzorgers. Sensoren in de woning zorgen voor meer veiligheid, comfort en gemoedsrust.

Op het vlak van zorgwonen heeft Loxone Benelux een sterke samenwerking met Curaevitel Balie, een organisatie die 55 plussers in een vertrouwde omgeving, woon-, zorg- en comfortdiensten aanbiedt.

Meer informatie over zorgwonen vind je op onze website. Onze brochure kan ook steeds gedownload worden via onderstaande knop.

8. Slimme nachtmodus

Zoals de naam al doet vermoeden is een Smart Home echt slim en houdt het rekening met verschillende modi. Overdag heb je graag dat de warmwitte of gekleurde verlichting jou begroet bij het binnenkomen van de ruimte en heb je misschien ook graag dat de muziek automatisch inschakelt. ’s Nachts is dit een heel ander verhaal. ’s Nachts wil je dat alles in een rustgevende en vooral stille sfeer gebeurt. Dit is in een Loxone Smart Home geen probleem. Dankzij de activatie van de nachtmodus, reageert de woning op jouw behoeften met gedimde verlichting en stille ruimtes. De nachtelijke toiletbezoekjes gebeuren op die manier in alle rust zodat je snel terug de slaap kan vatten.

Bij activatie van de nachtmodus zorgt de woning niet alleen voor een gepaste atmosfeer, maar kan bijvoorbeeld ook het alarm geactiveerd worden op het gelijkvloers en kunnen stroomvreters automatisch van het net gehaald worden. 

9. Meerkost van 0 euro

Ja hoor, je leest het goed: in principe kost een Loxone Smart Home niets meer dan een conventionele woning. Dit is heel eenvoudig uit te leggen: in een Smart Home van Loxone vind je een overlapping terug van allerlei taken die in een conventionele woning individueel worden behandeld. Vaak gaat het in een conventionele woning om systeem A van fabrikant A voor het alarm, systeem B van fabrikant B voor de verwarming, systeem C van fabrikant C voor de verlichting, enz. Wanneer je kiest voor meer comfort, veiligheid en energie-efficiëntie, dan kies je best voor een speler op de markt die deze totaaloplossing aanbiedt en niet verschillende fabrikanten die je bij elkaar brengt in één woning.

Praktisch voorbeeld: voor een alarmsysteem betaal je al heel snel 4.000 euro. In een Loxone Smart Home betaal je voor een alarmsysteem geen cent extra. Hoe komt dat? Omdat de aanwezige slimme sensoren op verschillende manieren kunnen worden ingezet. Een aanwezigheidsmelder die dient om de verlichting en muziek te sturen, zal bij activatie van het alarm ongewenst bezoek opmerken, de Music Server die overdag voor een gezellig streepje muziek zorgt, zal in nood een luide sirene laten weerklinken door alle luidsprekers en de verlichting die mooie lichtstemmingen creëert, zal indringers wegjagen met fel flikkerende verlichting.

De berekening en de meerwaarde van de gemaakte kosten in een Smart Home is niet altijd even duidelijk. Daarom hebben we voor jou een voorbeeld gemaakt met een vrijstaande eengezinswoning.

10. Garantie op de totaaloplossing

Bij Loxone vind je geen verschillende applicaties of drukknoppen gebundeld van verschillende fabrikanten. Neen, wij bieden één totaaloplossing. Verlichting, klimaatregeling, multiroom audio, beveiliging, toegangscontrole, wellness en meer worden allemaal aangestuurd door één groen apparaat: de Loxone Miniserver.

En meer: wij bieden een garantie op de totaaloplossing. Net omdat alles via één systeem werkt, kan Loxone ook garanderen dat de allround Loxone standaard oplossing 100% werkt.

– Special Tip –

Laten we het hebben over
jouw Loxone project


Wij beantwoorden jouw vragen over de mogelijkheden van de Loxone technologie – of het nu gaat om eengezinswoningen, restaurants, appartementen, kantoren of speciale toepassingen zoals brouwerijen. Laat jouw gegevens achter en wij nemen met plezier contact met je op. Neem intussen een kijkje in ons magazine voor inspiratie.

Ik wil meer over LOXONE weten