5 lievelingsfuncties voor het gezinsleven

Charlotte Siemons
juli 13, 2018 in Know How

Een snuifje chaos maakt deel uit van elk gezinsleven. Hoe saai zou het zijn als alles volgens plan zou verlopen en er geen gewone, middelgrote catastrofen zouden te bespeuren zijn? Een gezin zijn betekent ook door hoogte- en dieptepunten gaan – alleen is soms een beetje verlichting in het dagelijks leven wenselijk. En omdat we weten dat jouw eigen woning hierbij wat kan helpen, hebben we onze klanten bevraagd en ontdekt welke favoriete functies hun gezinsleven verrijken.

De verliesbestendige toegangsoplossing

“Als ik terugdenk aan mijn kindertijd, herinner ik me hoe vaak ik mijn sleutel van de voordeur kwijt was en hoeveel moeite (vervanging van de sloten!) ik daardoor veroorzaakte.

Alles is anders in deze tijd. Ik wilde mezelf en mijn kinderen deze chaos besparen en koos voor de NFC Code Touch in plaats van een klassiek slot. En in plaats van de onhandige sleutel ontvingen alle gezinsleden een compacte NFC-sleutelhanger. Als deze nu verloren raakt, is dit niet het einde van de wereld: de verloren sleutelhanger wordt uit de configuratie verwijderd, de nieuwe kopen we voor een paar euro aan en deze nieuwe hanger wordt toegevoegd aan het systeem. Dat is het magische eraan en dat ding is ook net zo veilig als een klassieke sleutel. ”

-Richard F.

Een win-winsituatie: de “stille” stemming

“Sinds de geboorte van onze kleine spruiten hebben we onze eigen ‘stemming’ voor borstvoeding in de slaapkamer. Dit activeert een gedimd licht aan de schommelstoel – het licht blijft uit in de rest van de slaapkamer. Het geweldige eraan: mijn vrouw kan de kleine gemakkelijk de borst geven en ik kan blijven slapen.

We moeten ook af en toe de luiers verschonen. Hier in de badkamer hebben we ook onze eigen lichtstemming, die het licht slechts in geringe mate activeert, zodat ons kleintje niet verblind wordt met volledige helderheid.

Voor ons is het echt een grote opluchting en ik geloof ook voor de kleine – maar helaas kan hij het ons nog niet vertellen. 😉 ”

-Manuel R.

Luisterboek bij het slapengaan

“Onze kleine meid kan niet in slaap vallen zonder een luisterboek. Zodra ze in bed ligt, start ik dus een van haar sprookjes via de app. Aangezien ze sowieso na een korte tijd in slaap valt en het audioboek niet de hele nacht zou afspelen, wordt dit na 30 minuten automatisch beëindigd.

Dus ik hoef me niet langer zorgen te maken over het opnieuw uitzetten van het audioboek, maar ik kan mezelf volledig gerust met andere dingen bezighouden. ”

Christa S.

Zwemplezier in het slimme zwembad

“Bij twee kinderen mag een zwembad natuurlijk niet ontbreken. Filteren, backwashing, spoelen en circuleren gebeuren automatisch. Maar we kunnen ook nog handmatig ingrijpen – met de app of direct aan de rand van het zwembad met de ‘Touch Surface’.

De steengravure biedt tal van functies en is een echte blikvanger! De slimme interface met voelbare drukpunten kan worden gebruikt om praktische zwembadfuncties zoals de verlichtingsstemming te bedienen.

-Martina L.

Vanop afstand communiceren met “Text-to-Speech”

“Een van mijn absolute favoriete functies is de “Text-to-Speech” functie. Ik gebruik het bijvoorbeeld om de kinderen te laten weten dat de lunch klaar is. Met één druk op de knop komt het bericht door de luidsprekers: “Komen eten!”.

We gebruiken het ook om vanop afstand te communiceren. Als ik bijvoorbeeld aan het werk ben en mijn vrouw de telefoon niet opneemt, selecteer ik eenvoudig een vooraf ingesteld bericht in de app en wordt dit via de luidsprekers weergegeven. Het bericht kan bijvoorbeeld zeggen: “Ik ben over een uur thuis!” Of “Schat, bel me alsjeblieft dringend!”

-Michael K.

Smart Home live beleven

Wil je graag zelf het gezinsvriendelijke Smart Home beleven? Maak dan een gezinsuitstap naar onze demowoning met een gratis infosessie.

Ik wil meer over LOXONE weten