Moderní byt automatizovaný 100% bezdrátově


24 ledna, 2023 in Reference

Často už od prvních zakreslených čar na našem projektu víme, co od svého vysněného bydlení očekáváme. Plánujeme různé vychytávky a vše přizpůsobujeme komfortu, praktičnosti, designu… Některá řešení však objevíme, až když je skoro hotovo, a pak litujeme. Dají se plány ještě změnit? V tomto bytě v Krakově je inteligentní bydlení třešničkou na dortu. Vše bylo realizováno ve skoro hotovém bytě díky všestrannosti chytré bezdrátové technologie.

Proč bezdrátově?

Investor, který budoval svůj vysněný industriální byt, se obrátil na GOLD partnera společnosti Loxone, společnost ControlMe, ve velmi pokročilé fázi prací. V některých místnostech už bylo vymalováno, když se investor rozhodl pro implementaci inteligentní automatizace. Přesvědčila ho jednoduchost ovládání a všestrannost systému. Navíc systém lze realizovat kompletně bezdrátově, aniž by bylo nutné sekat do zdí. Přesně takovou šanci tento projekt potřeboval.

Obývací pokoj
Osvětlení ložnice

Osobitý design vyžaduje vhodné osvětlení

Bydlení s takovým charakterem potřebuje správné osvětlení, které podtrhne jeho poněkud tajemný industriální ráz. Byly vytvořeny různé nálady pro nejrůznější příležitosti za použití stmívatelného osvětlení. Například scéna „Kino“ zapne atmosférické tlumené osvětlení, spustí rolety, zapne projektor a Hi-Fi systém. U vchodu do bytu se osvětlení zapíná automaticky v závislosti na jasu v chodbě. Systém dělá vše automaticky, když chce uživatel něco změnit, stačí jedno kliknutí na tlačítko. Také lze použít aplikaci.

Osvvětlení ložnice

Ovládání

Tlačítko Touch Pure dokonale zapadá do designu interiéru a umožňuje rychlé ovládání technologií v objektu. Jedno inteligentní tlačítko nahradí až pět běžných vypínačů, ušetří místo na stěně a je mnohem elegantnější.

Tlačítko obsahuje také čidlo teploty a vlhkosti, nahrazuje tak termostat a získanými hodnotami umožňuje automatické ovládání ventilace. Ve spolupráci s klimatizací a Hlavicemi Air na radiátorech je v každé místnosti vždy optimální teplota přizpůsobená přáním obyvatel a jejich přítomnosti. To umožňuje další úspory bez omezení komfortu. Vytápění zajišťuje plynový kotel a instalace inteligentního systému pro jeho řízení umožňuje dosáhnout až 30% úspory!

Tlačítko Touch Pure
Zámek Nuki připojený k přístupovému systému Loxone

Přístup

Kódová klávesnice umožňuje přístup do interiéru pomocí kódu nebo klíčenky NFC. Uživatel má plnou kontrolu nad přístupovými právy v aplikaci Loxone. S přístupovým systémem je propojen alarm, který spolupracuje i se Senzory přítomnosti.

Zámek Nuki připojený k přístupovému systému Loxone

Bezdrátový systém splnil všechna očekávání

Bezdrátová technologie Loxone Air zde funguje perfektně! Každý prvek Loxone připojený ke stálému zdroji napájení funguje jako zesilovač signálu, takže ani v nejvzdálenějším rohu bytu není problém s připojením. Systém si poradil s designovými i funkčními požadavky majitele. Při volbě bezdrátové instalace nemusíme dělat žádné ústupky.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách