Již 1000. návštěvníka přivítala nejchytřejší vzorová domácnost v Česku


11 října, 2017 in Zákulisí

Na ploše 200 m² se nachází vzorová inteligentní domácnost systému Loxone Smart Home. Je součástí nového sídla zastoupení společnosti Loxone pro Česko a Slovensko. Od oficiálního otevření v květnu loňského roku sem na prohlídku zavítalo již přes 1000 zájemců o moderní bydlení.

 

Smart home showrrom

 

Oficiálního otevření se tzv. showhome dočkal v květnu 2016. Svého 1000. návštěvníka přivítal letos v srpnu. To je přes 60 lidí měsíčně z různých koutů Česka i Slovenska.

 

Co je do Českých Budějovic tak láká?

Nemáme zde složité dotykové ovládací panely, hlasové příkazy ani ledničku, která sama objedná pivo. Místo toho u nás zájemci o moderní domácnost zažívají skutečně chytré bydlení, jež dnes pomáhá v každodenním životě tisícům lidí v Česku a na Slovensku a desítkám tisíc v Evropě a na dalších světadílech.

 

O 50 000 úkonů a rozhodnutí méně, více času pro sebe

Loxone Smart Home je systém pro bydlení současnosti pro běžné lidi. Tedy žádné sci-fi, luxus ani hračky pro geeky. Vylepšujeme věci, které už většina lidí doma používá nebo plánuje, jako osvětlení, topení, stínění či audio.

Díky tomu může domácnost fungovat na autopilota, snadněji se ovládá, lze ji kontrolovat odkudkoli a kdykoli přizpůsobit její vlastnosti. To vedle pohodlí přináší také méně starostí či úspory.

 

Lidé v chytré domácnosti

 

Loxone Smart Home lidem ušetří zhruba 50 000 úkonů a rozhodnutí ročně (4členná domácnost ve střední Evropě). Dům či byt funguje efektivně 24 hodin denně, 365 dní v roce. Ovládání bez manuálu pochopí a ihned zvládne i malé dítě a jeho prababička. Místo složitého nastavování či hledání v aplikaci stačí na všechny běžné úkony letmý dotyk tlačítka.

Stejně, jako dnes málokdo chce hloupý telefon, nedává smysl pořizovat si v 21. století „hloupé“ bydlení. Seriózní inteligentní domácnost ale nelze koupit v obchodě a vybalit. Je to komplexní záležitost, která vyžaduje trochu jiný přístup, plánování a odbornou instalaci. Určitě ji není možné představit v rámci reklamního spotu.

Proto jsme se rozhodli postavit vzorovou inteligentní domácnost. Ukazujeme zde situace z reálného života v místnostech jako koupelna, ložnice, obývák, kuchyně či chodba.

Mnoho lidí přichází s předsudky o smart home. Nacházejí zde ale řešení problémů, jež považovali za neřešitelné. A možnosti, které by je ani nenapadly.

 

krájení dortu

 

Pojem domácnost pro ně nabývá nového významu. Místo jednotlivých funkcí o ni uvažují jako o organickém celku, kde vše spolupracuje. Ve výsledku to paradoxně často celou elektroinstalaci zlevní.

Neriskujte, že se připravíte o komfort dnešního bydlení. Byla by škoda žít třeba desítky let postaru jen proto, že jste nevěděli, co můžete mít. Přijďte i vy na bezplatnou prohlídku chytré domácnosti a poznejte její možnosti osobně.

Vyzkoušejte si chytré bydlení naživo

Ve vzorové chytré domácnosti v Českých Budějovicích vás rádi provedeme běžnou denní rutinou a předvedeme výhody bydlení s Autopilotem. Zjistíte, že i váš domov může být pohodlný, snadno ovladatelný a bezpečný a ještě díky tomu ušetříte.

Chci být informován o novinkách