Intelligent Laadmanagement en meer!

De Loxone E-Mobility Starter Kit werd samen met BMW ontwikkeld om uw BMW i intelligent en comfortabel op te laden. Het pakket biedt allerlei mogelijkheden om het laadproces te optimaliseren:

Intellligent laden

Alles in één app

Actuele weergegevens

Load management

Intelligent en milieuvriendelijk laden

Met de E-Mobility Starter Kit kan u het laadproces van uw BMW i via de Loxone Miniserver op een intelligente manier sturen. De Miniserver zal bijvoorbeeld het opladen automatisch starten of pauzeren. Dat gebeurt op basis van diverse factoren, zoals de opbrengst van uw PV-installatie, het huidige stroomtarief (dag/nacht) of de totale energievraag van uw woning.

Alles in één app

Met de gratis Loxone App houdt u alles in het oog: u kan op elk moment de laadstatus van uw BMW i controleren en vanop afstand het laadproces starten of pauzeren. Er worden tevens interessante statistieken getoond over de laadgeschiedenis van uw wagen. 

Met de extra componenten in uw Loxone Smart Home kan u nog meer, bijvoorbeeld de stroomproductie van uw PV-installatie bekijken of de stand van uw garagepoort controleren.

Actuele weergegevens

De actuele weergegevens voor uw locatie kan u altijd op uw BMW i Wallbox Pro en de Loxone App raadplegen. Deze weergegevens helpen u het laadproces in te plannen. De Loxone Weather Service is gedurende één jaar gratis inbegrepen. 

Load management

Verbind uw elektriciteitsmeter met de Loxone Miniserver om de volledige stroomvraag van uw woning in kaart te brengen. Zo kunnen tijdens het laadproces onnodige verbruikers uitgeschakeld worden om energie te besparen.

De Loxone Miniserver ondersteunt talrijke elektriciteitsmeters, welke integreerbaar zijn met optionele accessoires. 

Alles voor uw slim E-Laadstation

Miniserver Go

De Miniserver Go is het hart van uw Loxone Smart Home. Hiermee worden talrijke functies makkelijk geautomatiseerd - zelfs zonder grote breekwerken, want de Miniserver Go werkt via de draadloze Loxone Air technologie.

Loxone Smart Socket Air

3x Smart Socket Air

De intelligente, schakelbare stekkerdoos van Loxone kan grote verbruikers, zoals elektrische verwarmingstoestellen, op een slimme manier bedienen om energie te besparen. 

BMW i Wallbox Pro

Uw BMW i Wallbox Pro is snel en eenvoudig in een Loxone Smart Home te integreren. Dankzij de gratis software is de configuratie een fluitje van een cent. In enkele stappen is uw BMW i Wallbox Pro klaar voor gebruik.

Weather Service

De Loxone Weather Service is gedurende één jaar gratis in het pakket inbegrepen. Hiermee worden actuele weergegevens voor uw locatie, zoals weersvoorspellingen, op uw BMW i Wallbox Pro, smartphone en tablet weergegeven. 

Gratis software

Eveneens in het pakket inbegrepen zijn de configuratiesoftware (Loxone Config) en de Loxone apps. Onze software is gratis te downloaden via de website of de app stores van Android of iOS.

Nu downloaden

Gratis updates

Ook gratis zijn onze updates, die onze producten steeds beter maken. Zo blijft uw Loxone Smart Home toekomstbestendig, flexibel en kunnen nieuwe technologieën geïntegreerd worden. 

Perfect in uw Loxone Smart Home geïntegreerd

De BMW i Wallbox Pro wordt via Ethernet met de Loxone Miniserver Go verbonden. De Miniserver neemt als centrale het intelligent laadmanagement en talrijke andere functies voor zijn rekening. 

Op deze manier kan u via Loxone de laadcyclus starten, pauzeren of de laadstroom instellen. Dat kan automatisch of manueel gebeuren, ter plaatse of vanop afstand. 

Meer info

Nauwkeurige en actuele gegevens over de energieproductie, het energieverbruik en weergegevens zijn altijd beschikbaar. Deze informatie maakt het opladen van uw wagen eenvoudiger en efficiënter.

Daarnaast kan u met de E-Mobility Starter Kit van Loxone talrijke slimme functies in uw Loxone Smart Home introduceren: de meegeleverde Smart Socket Air stekkerdozen laten u toe om stroomverbruikers te schakelen en tegelijkertijd en stroomverbruik en temperatuur te meten. Zo kan u enerzijds uw zelf geproduceerde stroom optimaal gebruiken en anderzijds de totale energievraag van uw woning bewaken om overbelasting te voorkomen. 

De bedieningsterminal van de BMW i Wallbox Pro heeft 8 vrij definieerbare inputs om uw Loxone Smart Home te bedienen. Stuur bijvoorbeeld uw garagepoort, uw tuinverlichting of alarm... u beslist zelf welke functies u wil gebruiken.

Eenvoudige ingebruikname

De BMW i Wallbox Pro is in enkele stappen in uw Loxone Smart Home geïntegreerd:

  1. Bij de installatie van een BMW i Wallbox Pro zijn elektriciteitswerken nodig. We raden aan om hiervoor een Loxone Partner te contacteren.

  2. De BMW i Wallbox Pro wordt via Ethernet met de Miniserver Go verbonden. 

  3. Na configuratie van de voorgeprogrammeerde softwarebouwsteen voor de BMW i Wallbox Pro is het toestel klaar voor gebruik. 

Talrijke Uitbreidingsmogelijkheden

Met de Loxone E-Mobility Starter Kit heeft u de basis voor een Loxone Smart Home gelegd. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden: 

Ontdek nog meer mogelijkheden van een Loxone Smart Home:

Leer meer

Technische Gegevens

 

Miniserver Go Naar de technische gegevens
Smart Socket Air Naar de technische gegevens
De licentiesleutel voor de activatie van de Weather Service is op uw factuur te vinden. Activeer deze dienst in het login gedeelte van onze website onder "mijn producten". Documentatie

In de doos

  • 1x Miniserver Go
  • 3x Smart Socket Air
  • 2x USB voeding met adapters
  • 2x USB A naar Micro B kabel (power only)
  • 1x Netwerkkabel
  • 1 Jaar Loxone Weather Service