FAQ

Veelgestelde vragen over Loxone en hun antwoorden.

Wat kan ik allemaal automatiseren met Loxone?

Loxone is een 360° graden Smart Home oplossing, dit betekent dat u vrijwel elk aspect van uw woning kunt integreren in het systeem. Denk zo aan verlichting, verwarming, zonwering, veiligheid, audio, toegangscontrole … zelfs uw zwembad! Klik hier voor meer info over woonautomatisering dankzij de Loxone Miniserver.

Wat is het verschil tussen bedienen en automatiseren?

Kort maar duidelijk: automatisering neemt het werk van u over. U kan uw woning bv. bedienen via een App, maar dit vergt nog steeds een manuele handeling van uw kant. Als drukknoppen voor het dagelijks gebruik echt noodzakelijk zijn in een woning, wat is er dan geautomatiseerd? Wij geloven dat het leven veel meer te bieden heeft dan het voortdurend sturen van commando’s via een App of drukknop. Door woonautomatisering gebeuren talloze handelingen automatisch. Wilt u dat uw verlichting aanspringt aan de hand van uw aanwezigheid en helderheid? Dat is automatisering. Wilt u dat uw verwarming iets vroeger of later aangaat afhankelijk van hoe u de woning gebruikt? Dat is automatisering. Uiteraard zijn er altijd wel momenten dat u de controle wilt overnemen, daarom hebben wij onze eigen Loxone App en drukknopstandaard ontwikkeld.

Het leven met autopiloot omschrijft het leven in een Loxone Smart Home. Wij zijn ervan overtuigd dat een woning het leven eenvoudiger moet maken, niet ingewikkelder. Uw woning neemt dankzij de automatisering allerlei handelingen van u over, net zoals de autopiloot in een vliegtuig. Het doet de verlichting uit en zet het alarm op wanneer u uw woning verlaat, het past de verwarming aan als het een koele of hete dag is, het speelt uw muziek daar waar u het wilt, het stuurt de rolluiken wanneer het bedtijd is … – dat allemaal zonder enige inspanning van uw kant. Het is het leven zoals u het kent, alleen zoveel beter!

Is een Loxone systeem gebruiksvriendelijk?

Bij Loxone bieden we de eenvoudigste Smart Home allround oplossing die vandaag de dag bestaat. Ondanks de intelligentie die in elke hoek van uw woning aanwezig is, geloven wij dat u geen ingewikkeld besturingspaneel nodig hebt om uw woning te bedienen. Wie wilt er voortdurend de verlichting op en af zetten met zijn smartphone of via een drukknop de zonwering sturen? Een Loxone Smart Home doet dit allemaal automatisch. Wanneer u toch graag een andere lichtsfeer wenst of toch even de zonwering omlaag wenst, dan kan dit via onze eenvoudige App of drukknoppen. Loxone heeft een drukknopstandaard ontwikkeld die in elke ruimte hetzelfde is: het centrale gedeelte van de drukknop staat voor de bediening van de verlichting en de vier hoeken voor de muziek en zonwering (indien u deze heeft). Heel eenvoudig te onthouden, zelfs voor uw gasten. Zo zult u nooit meer moeten nadenken welk knopje wat doet.

Wie kan mijn Loxone systeem installeren?

We hebben een groot netwerk van Loxone Partners die u kunnen helpen bij het plannen van uw Loxone Smart Home. Silver, Gold en Platinum Partners hebben allemaal training gevolgd zodat zij perfect weten hoe zij uw nieuwe Smart Home kunnen installeren. U kan de dichtstbijzijnde partners vinden via onze website.

Waar komen de Loxone producten vandaan?

Het Oostenrijkse Mühlviertel staat bekend om zijn groene heuvels en bossen. Op grote afstand van de drukte leent deze vredige en rustige streek zich tot concentratie en de drive om iets speciaals te creëren, waaronder ons Loxone productassortiment.

Hier werd onze Loxone Miniserver ontworpen en ontwikkeld. Zelfs vandaag draagt elke Miniserver het label “ontworpen en ontwikkeld in Europa”. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer het over uw woning gaat, “de kantjes ervan af lopen” geen optie is. Wij ontwerpen al onze producten en software in Europa om zo te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Wij gebruiken Loxone ook in onze eigen woningen, dus producten die minder dan perfect zijn komen bij ons niet aan bod.

Ook voor bestaande woningen en renovaties?

Met onze zelf ontwikkelde draadloze technologie, Loxone Air, kan u ook in bestaande woningen van onze oplossingen genieten. Dit zonder grote breekwerken of extra bekabeling.
Wenst u uw bestaande woning simpelweg intelligenter te maken? Onze Loxone Air technologie staat te uwer beschikking voor meer comfort, veiligheid en gebruiksgemak binnen uw vier muren.

Biedt Loxone een oplossing voor hedendaagse problemen?

Loxone is een allround Smart Home oplossing die voor iedereen een woning met meer comfort en veiligheid garandeert. Naast het eenvoudiger maken van uw leven, biedt Loxone ook een oplossing voor actuele problemen.

Levensbestendig/levenslang wonen:

De vergrijzing van de bevolking is een actueel probleem dat iedereen kent. Ouderen wensen langer thuis te blijven wonen en de stap naar een woonzorgcentrum zo lang mogelijk uit te stellen. Wanneer u nu een woning bouwt of verbouwt, dan doet u dit meestal maar één keer. De meesten houden rekening met de wensen en behoeften van dit moment, maar we denken nog niet volledig na over hoe deze veranderen in de toekomst. Wanneer u ouder wordt, bestaat jammer genoeg de kans dat u met een lichamelijke of geestelijke beperking geconfronteerd zal worden. De woning is niet aangepast of aanpasbaar aan de gewijzigde behoeften en leefomstandigheden. Hierdoor wordt men gedwongen te verhuizen. Het concept levenslang/levensbestendig wonen biedt hier een oplossing. Alles draait rond flexibiliteit veiligheid en zorgcomfort: een woning dient zonder al te veel ingrepen en kosten aanpasbaar te zijn aan de veranderende behoeften en wensen. Loxone heeft dit concept van in het begin meegenomen in haar verhaal.

Oververhitting van de woningen:

Door de strenge bouwnormen en hoog geïsoleerde woningen kennen we vandaag de dag een nieuw probleem: oververhitting van onze woningen. Loxone biedt een systeem dat tijdens koude wintermaanden u steeds lekker warme ruimtes garandeert, dat is evident. Maar wat tijdens hete zomerdagen en uw woning te warm wordt? Dankzij haar Oostenrijkse oorsprong en de daarbij gepaard gaande ervaring met de hoogtezon-problematiek, is Loxone vandaag de dag de enige speler op de markt die een verregaand samenspel creëert tussen het binnen- en buitenklimaat. Dankzij een intelligente samenwerking tussen de verwarming en de zonwering blijft uw woning koel tijdens hete zomerdagen en blijft uw comforttemperatuur gegarandeerd.

Wat gebeurt er als er iets misgaat?

Het systeem is ontworpen om “gracieus” te falen, hiermee willen we zeggen dat als het internet verdwijnt, alles blijft werken afgezien van het op afstand kunnen verbinden met de woning. Als de WiFi uitvalt, dan blijven alle drukknoppen, verlichting, enz. werken, alleen de bediening via de app stopt. Wanneer iemand een kabel doorboort naar een drukknop of lichtcircuit, dan zal dat circuit falen, maar de rest van het systeem blijft werken. Als de Miniserver stopt, dan stopt ook de woning, dit is vergelijkbaar met de motor van uw wagen. Het is de moeite waard hierover even te praten met uw Loxone Partner, omdat er vaak pakketten aangeboden worden voor updates, uitbreidingen en oplossingen bij problemen.

Wat gebeurt er als Loxone failliet zou gaan?

Wanneer u gaat investeren in een Smart Home systeem, dan is het meer dan logisch dat u een betrouwbaar systeem krijgt dat even lang leeft als uw woning. Het eerste dat u moet onthouden is dat uw woning zijn eigen onafhankelijke entiteit heeft, dit wil zeggen dat als Loxone morgen failliet zou gaan, uw woning gewoon blijft werken. Er zouden geen updates of verbeteringen meer zijn, maar alles blijft wel werken. Doordat het systeem de grootste industrie standaarden ondersteunt, zal de installatie nog jaren meegaan voordat men ergens tegen beperkingen aanloopt. Loxone is een privébedrijf dat steeds groeit sinds 2009. Wij bieden overal ter wereld het Loxone systeem aan en met meer dan 140.000 Smart Homes hebben we een sterke financiële basis gebouwd die het onwaarschijnlijk maakt dat Loxone gewoon failliet zou gaan.

Heeft Loxone een impact op mijn EPB-dossier?

Ja! Een Loxone installatie kan een enorme daling van uw E-peil punten betekenen. In het kort hebben volgende technische installaties, en natuurlijk de efficiënte aansturing ervan, een positieve impact op uw EPB-dossier:

  • Slimme verwarming & koeling
  • Zonwering
  • Opengaande delen
  • Ventilatie
  • Verlichting
  • Zonnepanelen

U leest er hier alles over.