Nové funkce pro chytrý dům od Loxone: Loxone Config 7.3 & Loxone App 6.2


24 února, 2016 in Technologie

Máme pro Vás novou verzi Loxone Config 7.3 a také Loxone Smart Home App 6.2, které jsou okamžitě ke stažení. Díky bezplatné aktualizaci získáte podporu pro pohybový senzor Air a také pro nové funkce pro Váš chytrý dům, které Vám usnadní ovládání.

Stáhnout

Rychlé akce: Rychlý přístup pro iPhone

Před nedávnem jsme uvedli novinku v podobě režimu na zeď a také podporu pro technologii NFC a QR. Došlo tím ke znatelnému zjednodušení ovládání chytrého domu a v Loxone jsme neusnuli na vavřínech a přinášíme Vám další novinku, která jistě nadchne všechny majitele iPhone 6S. Díky technologie 3D Touch je totiž možné vykonávat až 4 chytré akce přímo z plochy mobilního telefonu.

Rychlé akce se do aplikace přidávají stejně rychle, jako NFC nebo QR:

Loxone Quick Actions

Centrála požáru a úniku vody

Díky bezplatné aktualizaci získáte rozšíření požární centrály o centrálu úniku vody. Díky rychlé a spolehlivé detekci úniku vody/požáru se tento blok stará o více bezpečnosti v chytrém domě a také předchází možným škodám.

V případě alarmu je možné nechat si zaslat notifikaci nebo přímo zavolat na zvolené číslo – můžete tak jednoduše reagovat na vzniklou situaci a předejít rozsáhlým škodám než bude pozdě. Díky Miniserveru je možné z centrály dostat ještě více. Pokud dojde k nenadálé situaci, začnou blikat světla, Music Server rozezní sirény v každé místnosti a uživatel může reagovat nebo se zachránit.

Loxone Smart Home App

Jednoduchá konfigurace tlačítkového standardu s Loxone Touch

Loxone tlačítkový standard náš koncept, jak jednoduše ovládat chytrý dům. Abyste dokázali ovládat celou místnost, potřebujete 5 tlačítek (1 velké pro osvětlení a dvě malá pro ovládání stínění a audia). I naše tlačítko Loxone Touch je vybaveno právě 5-ti tlačítky.

Díky nové aktualizaci máte k dispozici novou funkci „kombinovaného tlačítka T5“, kterou můžete využít při použití Loxone Touch Air a Loxone Touch for Nano. Díky kombinovanému tlačítku T5 je programování tlačítkového standardu daleko jednodušší a  rychlejší. Pro tyto účely jsme vybavili bloky automatických žaluzií, ovládání osvětlení a také zóny Music Serveru speciálním vstupem (T5). Díky napojení tlačítka na tento vstup získáte následující funkce:

  • Ovládání osvětlení: Velké tlačítko Loxone Touch slouží pro přepínání světelných scén (napojení na vstup + bloku ovládání osvětlení). Dvojklikem dojde k vypnutí osvětlení v místnosti.
  • Automatické žaluzie: Levá horní a dolní tlačítko slouží pro ovládání žaluzií. Jakmile se dotknete jednoho z rohů, žaluzie provede kompletní jízdu nahoru nebo dolů. Pokud se dotknete znovu, žaluzie se zastaví.
  • Zóna Music Server: Obě pravá tlačítka Loxone Touch při dvojkliku zapnou nebo vypnout zónu Music Serveru, popřípadě přepnou na další oblíbené v místnosti. Normálním stiskem se potom řídí hlasitost (nahoru/dolů).

Loxone Smart Home Tasterbelegung

Aktualizace Music Serveru s vylepšenou komunikací

Také Music Server se dočkal s touto verzí své aktualizace. Přináší podporu pro více UPnP zařízení, vylepšenou komunikaci mezi Miniserverem a App. Update na verzi 1.1 je možné udělat v administračním rozhraní Music Serveru.

Automatické stínění se servisním režimem

Nový blok „Geiger žaluzie“ slouží k jednoduché integraci inteligentní stínící techniky do chytrého domu od Loxone. Aktuálně podporovaný je „Trubkový motor SolidLINE Air„, který jsme vyvinuli společně s firmou Geiger. Kromě známých funkcí z bloku automatické žaluzie nabízí tento blok nově funkci servisního režimu, ve kterém můžete určit směr chodu, koncové polohy a kalibrovat.

Zvýšená stabilita a oprava chyb

Aktualizace obsahuje více než 100 dalších drobných vylepšení a oprav chyb. Dále bylo vylepšené navázání spojení s Loxone App a optimalizováno ovládání ventilátoru na WC.

Celý seznam změn můžete najít v anglickém Changelogu.

Chci být informován o novinkách