NFC Smart Tagy: Nalepte si svou chytrou funkci


20 ledna, 2016 in Technologie

Nalepte si svou chytrou funkci: Naše nové NFC Smart Tagy je možné nalepit kamkoliv a bleskurychle provádět definované akce nebo se nechat navigovat přímo v App!

Bleskurychlé provádění funkcí

Jakmile přiblížíte zařízení podporující NFC na 3 centimetry k tagu, bleskurychle se provede předem definovaná akce v chytrém domě – např. se otevřou garážová vrata, aktivuje se alarm, otevřou se domovní dveře, …

Navigace v App

Přiložte Vaše zařízení podporující NFC k Smart tagu a okamžitě se dostanete v App na předem definované místo: např. do místnosti obývací pokoj. Ušetříte si tak mnoho kroků a rovnou můžete ovládat Vaše osvětlení, audio a další.

Tyto funkce můžete jednoduše realizovat pomocí naší bezplatné Loxone App a bez jakéhokoliv dodatečného programování v Loxone Config.

Loxone NFC Smart Tags einlernen

Shlédnout video

Jednoduché naučení – bleskurychlé ovládání

Abyste mohli „oživit“ NFC Smart tagy, musíte si stáhnout novou verzi Loxone Smart Home App Version na Vaše zařízení s Androidem, který podporuje NFC. V menu nastavení -> Nástroje -> můžete během několika sekund nastavit NFC příkazy nebo pozici v App a rovnou je používat.

Možnosti využití NFC Smart tagů

NFC Smart tagy je možné nalepit kamkoliv. Budete tak mít rychlou možnost přistupovat k Vašemu chytrému domu od Loxone. NFC tagy jsou každodenním pomocníkem s běžnými úkony.

Loxone-NFC-Smart-Tags-Collage

Otevření garážových vrat
Umístěte tag v blízkosti garážových vrat nebo přímo do Vašeho automobilu. Potom stačí jen přiložit zařízení a garážová vrata se zavřou nebo otevřou.

Ovládání obývacího pokoje
Nalepte NFC tag na stolek v obývacím pokoji a naučte na něj pozici v App „Obývací pokoj“. Můžete tak velice rychle přistupovat rovnou k funkcím jako je osvětlení, audio nebo žaluzie – jak jednoduché.

Nastavení oblíbené rádiové stanice
Přidržte Vaše zařízení podporující NFC u tagu v koupelně (např. u zrcadla) a zapněte tak svou oblíbenou rádiovou stanici.

Další příklady >

25 nálepek s ikonami chytrého domu

V našem eshopu můžete najít set, který obsahuje 25 NFC nálepek (20 z nich je potištěno symboly a 5 k volnému popsání) a permanentní popisovač. Nálepky jsou z robustního PVC materiálu a dají se umístit kamkoliv. To potvrzují i rozměry: průměr 30mm a pouhý 1 mm na výšku.

Loxone-NFC-Smart-Tags-beschriften

Podrobnější informace naleznete v našem e-shopu nebo se zeptejte přímo partnera ve Vašem okolí.

e-shop (CZ) | (SK) Vyhledat partnera

Features_QR-Code

Pro všechny uživatele Apple: Podpora QR kódů

Bohužel je technologie NFC v současné době vyhrazena pro uživatele se zařízeními s Androidem. Pro zařízení s iOS nebyla tato technologie uvolněna pro volné využití. Nemusíte ale (tolik) zoufat. Pro všechny, kteří využívají iOS nebo zařízení bez NFC čtečky, jsme připravili generátor QR kódů, který slouží jako alternativa.
V Loxone App můžete jednoduše vygenerovat QR kódy (iOS/Android), které fungují jako u NFC tagů (uložení pozice v App nebo provedení příkazu). Následně stačí QR kód vytisknout, nainstalovat QR čtečku na Vaše zařízení a můžete si užívat bleskurychlého pomocníka ve Vašem chytrém domě.

Podmínky: Loxone Config 7.1 & Automatická aktualizace

NFC Smart tagy a generátor QR kódů jsou ve Vašem chytrém domě od Loxone k dispozici s aktuální verzí Loxone Config.

Podpora generování QR kódů ve webovém rozhraní je již zapnuta díky automatické aktualizaci. Bližší informace o auto updatu naleznete zde >

Co je NFC?

Mnohým z Vás nebude jasné, co tato tři písmenka znamenají. Pokud je to pro Vás novinka, zde je krátké vysvětlení: NFC = Near field communication – a slouží k bezdrátové výměně dat na krátké vzdálenosti. Zajímavostí je, že přenos mezi NFC zařízením funguje pouze na několik málo centimetrů a méně. Kdo z Vás již někdy prováděl bezkontaktní platbu platební kartou, tak je to právě tato technologie. Nyní tuto funkci přinášíme i do chytrých domů od Loxone. NFC čtečku má dnes již ve standardní výbavě mnoho zařízení s OS Android.

Chci být informován o novinkách