Unser Ziel ist es, das Forum für die Community zu verbessern und eine Plattform zu schaffen auf der User Wissen und Erfahrungen austauschen. Drei Moderatoren werden unser neues Moderatorenprogramm unterstützen bzw. moderieren. Mehr Informationen >>

Welcome Guest! To enable all features please Anmelden or Registrieren.

Mitteilung

Icon
Error

Nefunkční časovač ?
Milan Paur Offline
#1 Geschrieben : Montag, 9. Januar 2012 18:21:35(UTC)
Milan Paur
Advanced Member

Z důvodu simulace přítomnosti v RD jsem si pomocí časovače naprogramoval jednoduchý simulátor, který by měl rozžínat světla v daném čase při nepřítomnosti kohokoliv v domě ... V simulaci vše funguje bez problémů, ale po nahrání do miniserveru to prostě nefunguje... Připomínám, že v daném čase, kdy se měla světla rozžnout jsem v domě skutečně byl... Miniserver zatím nemám připojen k vnitřní síti a ani tím pádem k internetu... Předpokládám, že vnitřní čas v miniserveru, je tedy vždy sesynchronizován (zpřesněn) dle/z PC ze kterého do minisevrveru pomocí konfiguračního SW nahrávám nový program... Přikládám i rozpracovaný program mého RD, kdyby to někoho zajímalo blíže a třeba přišel na to, kde dělám chybu, viz. hlavně záložky Centrální funkce a Světlo schody a chodby, které se mají rozžínat ... Jin ak se nebráním obecně diskuzi o mém programu, viz. příloha... Třeba mám něco příliš složité a lze řešit jinak, apod. Funkčnost můžete vyzkoušet v simulaci...
Dateianhänge:
RD ukázka.LoxPLAN (340kb) 32x heruntergeladen.

Sie können diese Anhänge NICHT Ansehen/Herunterladen. Sie müssen Sich zunächst Registrieren.-
Milan Paur Offline
#2 Geschrieben : Sonntag, 15. Januar 2012 22:28:32(UTC)
Milan Paur
Advanced Member

Celou konfiguraci jsem si ještě otestoval v simulaci a to se časovač chová takto: pokud mám v daném režimu (v mém případě režim "Simulace přítomnosti") více časových úseků za sebou, které mají spustit výstup AQ, tak se vždy sepne jen v rámci prvního časového úseku (zleva)... Všechny další časové úseky v rámci téhož režimu už výstup nesepnou... Podle mne je nějaká chyba v programu bloku (časovače)... Zajímavé je, že v režimech dle kalendáře (0 až 9) je vše v pořádku... Chybové chování (nesepnutí výstupu v druhém a dalším časovém úseku daného režimu) nefunguje jen ve vlastních režimech (-1až -6)...
Milan Offline
#3 Geschrieben : Montag, 16. Januar 2012 08:32:31(UTC)
Milan

Mitarbeiter | Admin

Dobrý den, pane Paure,

jakou verzi Loxone Configu používáte? Pokud používáte verzi 3.0.2.9, tak je možné, že v časovači dochází k chybě. Doporučuji použít novou betaverzi (samozřejmě zazálohujte nejdříve program), kde by měla být chyba odstraněna.

Jinak program vypadá dobře. Doporučil bych akorát používat více značky pro centrální funkce.

Tip k bloku ovládání osvětlení: Jakmile stisknete dvakrát za sebou tlačítko vstupu I1-12 nebo S1-S8 = vypnutí světel na celém bloku. Jakmile stisknete jeden ze vstupů 3x, objeví se Vám krátký impulz na výstupy RaQ. S tím můžete dále pracovat pomocí značek tak, že na můžete na centrální stránce vytvořit značku pro centrální vypnutí světel v celém domě a tuto značku použít u všech bloků ovládání osvětlení a tak dále.

S pozdravem

Milan
Jakub Augustinsky Offline
#4 Geschrieben : Dienstag, 29. Januar 2013 11:11:07(UTC)
Member

Dobry den, mam tiez problem z casovacom pri aplikacii u zaluzii.. Mam automaticke zaluzie funkcne na dvoh tlacitkach UP/DOWN a tretim tlacitkom mam navolene narovnanie lamiel.. kedze rano chcem pouzit narovnanie lamiel ako "budicek" v danom čase tak som tomu priradil casovac.. bohuzial newiem kde robim chybu ale timer mi nefunguje a zaluzie stale nereaguju .. Confused dalej v timery je moznost pridat časy sepnuti : kliknete zde, vyberem to, oznacim dane pole a kliknte zde sa zmeni na čierne hrube pismo...prosim o rady a tipy pripadne ine varianty.. Vopred dakujem
Jan Král Offline
#5 Geschrieben : Dienstag, 29. Januar 2013 15:00:48(UTC)
Jan Král

Mitarbeiter | Admin

Dobrý den,

Je Vaše zapojení podobné tomu v příloze pod tímto příspěvkem?
Pokud ano, je možné, že miniserver nemá aktuální čas.
Aktuální čas se získává z internetu.
Pokud miniserver nemá přístup na internet, získává aktuální čas z počítače který byl poslední připojen.
Můžete jej nastavit v administračním rozhrani :
http://IPadresa:port/admin
v záložce nastavení je položka získat aktuální čas.

S pozdravem
Jan Král
Dateianhänge:
časovač-žaluzie.LoxPLAN (78kb) 1x heruntergeladen.
Jan Král hat die folgenden Dateien hochgeladen:
časovač-žaluzie.PNG (34kb) 33x heruntergeladen.

Sie können diese Anhänge NICHT Ansehen/Herunterladen. Sie müssen Sich zunächst Registrieren.-
S pozdravem
Jan Král

Benutzer, die gerade dieses Thema lesen
Guest
Du kannst keine neue Themen in diesem Forum eröffnen.
Du kannst keine Antworten zu Themen in diesem Forum erstellen.
Du darfst deine Beiträge nicht löschen.
Du darfst deine Beiträge nicht editieren.
Du kannst keine Umfragen in diesem Forum erstellen.
Du kannst nicht an Umfragen teilnehmen.